Mal by som jednu otazku: co je rychlejsie, ked sa v scripte 20x vyvola jednoduche mysql_query (ktore vracia 1 riadok), alebo ked sa z toho urobi jedno brutalne zlozite query s komplikovanou where klauzulou a vykona sa to naraz jednym dotazom (a vrati 20 riadokv)?
To bude záležet na konkrétním dotazu, ale spíš bych předpokládal, že jeden bude rychlejší. Navíc je tady na wz nějaké omezení dotazů za hodinu.
Mno a tim jednoduchym zjistujes co? Jestli nakej count ..tak je to fuk. To pouzivam taky abych se nekdy nepos... pri tvoreni slozitejch QUERY a bylo mi od nekolika lidi receno ze neni narocne
je to nieco taketo:
SELECT nazov_stlpca_typu_TEXT FROM nazov_tabulky WHERE podmienka1 AND podmienka2 AND podmienka3
a bezi to v cykle, v ktorom sa to hned aj vypisuje. Ide mi o to, ci by nebolo vyhodnejsie v cykle len vytvorit brutalny WHERE a dostat to z databazy vsetko naraz.
Urcite to bude lepsi.
Jinak kdyz mluvis o brutalnim, myslim ze nebude tak zle ;)
Ja v praci zamestnavam Oracle obcas dotazama pres celej monitor hustyho textu :)
Takze urcite bude vyhodnejsi jeden dotaz...
Rasto> resis paranoiu jako ja ... zkus si tedy zkusit ten narocny QEURY a pak to co pouzivas ted.. zmer si cas na vygenerovani stranky a uvidis .. treba to nebude tak zle ...
...co se pro cloveka muze zdat brutalnim, pro stroj je brnkacka na nekolik malo mikrosekund... viz honza..
kdyztak mysql ma peknou funkci BENCHMARK nebo tak nejak...