Kódování v PHPMyAdmin

Mám dojem, že nedávno vyšla nová verze PHPMyAdmin. Problém mám s kódováním jazyku v databázi. Až do teď jsem používal windows-1250, jenomže teď je v PHPMyAdmin nastaveno jiné jako výchozí a já nevím, jak opět nastavit windows-1250. Budu vděčný za radu... Děkuju
ten problem maji skoro vsichni co pouzivaj kodovani windows-1250.. a myslim ze tohle tu uz bylo.
Aha, a tak nevíš, kde to řešili? Alespoň nějakej odkaz... Mimchodem, vyřešili to? ;-P
Se mi moc nechce celé stránky převádět do jiného kódování ;-/
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=5&i=6407&t=6407
Prosim vás, jaký je vlastně rozdíl v kódování znaků? Akorát to dělá na stránkách neplechy a jsou s tim problémy. Stačilo by jedno kódování českých znaků a byl by klid :-D.

Thalia: dík za odkaz, jenomže tam nedokážu najít, co potřebuju :-/... Jsem zmaten... Mohl by mi někdo napsat jednoduchej návod na přechození kódování znaků v PHPMyAdmin (současné verze). Rád bych tam zpět dostal ten windows 1250. Děkuju mockrát...
rozdil je v tom, ze ceske znaky (pismena s hacky a carkami) jsou na jine pozici v cp1250, nez v iso-8859-2 (latin2). Muze za to MS, protoze ten zacal pouzivat nestandardni kodovou stranku ve windows,aby zpusobil (ve stredni evrope)nekompatibilitu s linuxem.
microsoft sucks