Co se tu vlastně dělá?

Když už si nastavím SQL a díky tomu se dostanu do my admin, co se tam dělá? Jsou tam nějaké databáze a potom se dají vytvořit tabulky?
?
Help me.
je tam jedna db a skutecne se tam daji tvorit tabulky, ty se pak daji treba pres web plnit zobrazovat, vybírat, spojovat a tak dál...
Databaze je soustava tabulek-neco jako sesit v Excelu. Do tech tabulek ukladas nejaka data. Je to neco jako tabulka v Excelu:

Sloupci v tabulce se rika nekdy pole(field, ne array, to je neco jineho) a kazdy ten sloupec ma urcene svoje jmeno a typ dat ktera bude obsahovat-napr. text, cisla atd. (a dalsi veci).

Radku v tabulce se rika zaznam (row). Kazdy zaznam obsahuje tolik poli, kolik ma tabulka sloupcu (to je logicke).

Aby bylo mozne v tech tabulkach nejaka data vyhledavat nebo s nimi proste nejak pracovat, vetsinou se jednomu sloupci rika primarni klic, coz je neco jako cislo radku v tom Excelu. Zadne dva zaznamy(radky) nemuzou mit stejny primarni klic.

S tabulkami, resp. databazi se pracuje prave pomoci jazyka SQL - rika se mu dotazovaci jazyk (neni to programovaci jazyk). Priklad SQL dotazu:

SELECT * FROM mojetabulka WHERE id='5';

Tento dotaz vybere (SELECT) vsechny sloupce (*) ze zadane tabulky (mojetabulka), ktere vyhovuji podmince (WHERE) id='5'. Tento dotaz tedy z tabulky vybere vsechny zaznamy, ktere ve sloupci id maji ulozeno cislo 5.Vysledek takoveho dotazu se v PHP ulozi do nejake promenne, ze ktere je mozno vybirat hodnoty jednotlivych sloupcu a zaznamu a zpracovavat je (napr. vypisovat, pocitat s nimi atd.).