zabezpečení informací o připojení

Zdravím, možná je to trochu naivní dotaz, ale nemám v tom jasno.
Ve většine knih se dočítám, že je třeba zabezpečit údaje o připojování k serveru (tj. mysql_connect(server, uživatel, heslo);). Nějaké šifrování, uživatelská povolení a kdeví co všechno, jenže moc moudrý z toho nejsem.

Jak se tohle řeší v praxi? Pokud vůbec?

Já teda nemám vůbec tušení jak bych zjišťoval tyhle udáje, kdybych někoho chtěl nějak poškodit, ani na tom nemám zájem, ale sám bych byl nerad aby se mi něco takového v budoucnu stalo.
Ja jsem jeste nic o zabezpecenem pripojeni k databazi z PHP neslysel. Co se mysql zabezpeceni a prav tyce, tak se jedna o prava jednotlivych uzivatelu (pravo na INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE, ukonceni serveru...), ktere se nastavuji v databazi "mysql", kterou MySQL automaticky vytvari a ma tam ulozena vsechna provozni data. Pristup k nim ma samozrejme pouze administrator systemu. Vice info na Googlu q=zabezpeceni+mysql
Aha, tak díky. Asi čtu bez souvislostí. Z těch několika tlustých knih co mám (Velká kniha PHP5 a MySQL, PHP a MySQL rozvoj webových aplikací) se o tom zmiňují, ale asi se to týká jen u zabezpečení nějakých bank a podobných institucí, kde na to musí dbát dvojnásob. Asi si seženu nějaké více začátečnické publikace. Mimochodem co by jste mi doporučili vy?
Z literatury ti ja osobne bohuzel doporucit nic nemuzu, protoze ja jsem se vse ohledne html, php a mysql naucil vlastni pili, milionem prectenych clanku na Internetu a procitanim referencnich a jinych manualu. Vsechno online. S knihami na toto tema zkusenost nemam (tedy az na jednu tlustou o VBA a nejaky ty zaklady programovani kdysi davno, a dneska nejaky skripta).