fetch_array

čus, nevíte co s touhle chynpu? po localhostem mi to normal chodí jak mile sem změnil hodnoty connect a select_db tak mi to hází
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/xf.cz/p/polarni-sumci/index.php on line 42
jmeno databeze mam stejny jak select_db
furt dokola, zkus po mysql_query() otestovat, jestli prosel prikaz vporadku. Vsadim se, ze mas chybu v sql prikazu.
furt dokola,- haha
ježiši, chápeš že pod lokálem to chodí jakmile to hodim na web tak nic? chyba v dotazu tim pádem bejt nemůže. Bože
select mam
$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM News ORDER BY datumVlozeni DESC");

a furt nic
ses si tim jistej?kdyz to hazi, ze supplied argument is not a valid MySQL result resource, tak tam musis mit chybu. dej ze to mysql_query(... );

echo mysql_error();

a precti si chybovou hlasku a podle ni se zarid. Podle me mas na localu vytvorenou databazi, ale nemas ji na WZ (nebo aspon neodpovidaji sloupce).
zis, připomínáš mi hlášky jednoho mého kamaráda ze školy. Dělali jsme programy pro počítač IQ151. Cosi tam napsal, pak to poustil a ono to nešlo. A jeho "Na spektru to chodilo!" prostě zapomenout nelze.

Jinými slovy. Pokud nemáš úplně stejné nastavení jako na wz, a to velmi pochybuju, tak nemůžeš prohlásit, že když to chodí na lokále, tak to musí chodit i na wz.

Takže vřele doporučuju mít ošetřené všechny možné chybové stavy, pokud to tak nemáš, píšeš php špatně. -> vytvořím spojení s db, zeptám, se jestli to proběhlo vpořádku; vyberu db, zeptám se jestli to proběhlo vpořádku, provedu query, zeptám se jestli to proběhlo vpořádku... atd. Jinak to nejde. Pokud to budeš dělat jinak, budeš mít problémy.
MzM, je to tak. Vždycky mě baví hláška "is not a valid MySQL result resource" a přitom pisatel ani neví, jestli je přípojen k db a jak samotný SQL dotaz vůbec vypadá, jestli se sestavil správně.

Ještě s úspěchem praktikuji postup, že si samotný SQL dotaz nechám vypsat na obrazovku a ručně to proženu phpMyAdminem, ať vidím buď chybu, případně výstup a zkontroluji, jestli to je to, co jsem chtěl.
Chtelo by to napsat nejaky mininavod pro lamky jak ladit kdyz jim nejde select , krok A az Z ... kdo se toho ujme?
nechtel sem napsat lamky, sam tam patrim, ale myslel jsem ty mene schopnejsi s mensi znalosti a neznalosti postupu pri ladeni skriptů