Už mě serete

>>>>Co se týče phpBB, tak být já tím, kdo rozhoduje, co a jak se bude dít na WZ, tak používání zatěžujících celků ala phpBB suverénně zakážu v podmínkách. Když někdo chce phpBB, ať si zařídí placenej hosting a nevotravuje zde:)



Taky bych to zakazal. Pokud musi vsechny domeny vystacit s jednim databazovym serverem, tak tu nelze provozovat takove kolosy.

A jeste by se mohli promazat neaktivni ucty (takove ty "zatim tu nic neni" nebo i ty polofunkcni a plne chybovych hlasek 404 a jeste navic s posledni aktualizaci pred 5 lety, o kterých uz ani majitel nevi, atd.), aby se serverum ulechcilo.
>> A jeste by se mohli promazat neaktivni ucty...

kdyz tam nic neni, tak maj minimalni navstevnost, tedy minimalni traffic. takze to serveru nijak neulehci, nemyslis?
Jinak co se konekčí týče... zrovna tuhle sem řešil problém s tím, že mě přetíženej MySQL server chvilkama odmítal. (Na komerčním dostingu). Trošku jsem poladil připojení a dal jsem skriptu podmínku, aby počkal a zkusil se připojit znova, když to napoprvé nepůjde. A voila ... je po problému. V podobném duchu by se dalo upravit určitě i phpBB. Ale to by někteří jedinci nesměli bejt klikací a natahovací na klíček. Jinak ... co na P166 nenaběhne do 1s považuju za humus nechutně zatěžující server (phpBB nabíhá asi 6s ;-).
fx:

zabiraj domeny, a dost jich bude mit spousty zapomenutych souboru v podadresarych (to zabira misto discich, kdyz uz nic jinyho, a pritom mnozstvi...)
ja bych taky PHPBB zakazal, dobra alternativa je treba MINIBB testoval sem si ho a nacita se prumerne za 0.5-1s ;)
Možná by pomohlo, kdyby wz zavedlo placenou verzi. Asi by s ní bylo více papírování, ale zase by se za to dalo pořídit lepší HW. O nějaký helpdesk nejde.
>> Možná by pomohlo, kdyby wz zavedlo placenou verzi.

a copa je asi http://www.anoweb.cz/
nevite nekdo o dobrem free hostingu kde je aspon 15MB? WZ uz me taky stve
kup si vlastni tywe .... v dnesni dobe snad tech par stovek nehraje roli, nebo ano?
Myslim, ze u popisu sluzeb webuzdarma by se melo vymazat mysql, pac se mi jeste v tomhle tydnu nestalo, ze by to jelo!
<HTML>1) nejvíce si stěžují uživatelé phpbb fór. není problém na jejich straně?

2) linux.czechian.net nemá co nadávat, když to má patrně špatně nastavené. Databáze mysql normálně jede, jen ji každý ho* za* svým phpbb apod...</HTML>
Hehe, opravdu zajímavý topic :)


Na wz jsem už pěkných pár let a takový, co jenom nadávaj tu byli vždycky.

Webzdrama je velmi dobrý freehosting, jeden z nejlepších. Takové IC mu nesahá ani po kotníky. Výpadky byli a budou pořád a budou všude, ale posledních pár měsíců WZ jede naprosto stabilně. Oproti takovému free pipni.cz, který má výpadky každou chvíly (viz. monitoring.pipni.cz - server www2).

Ovšem takové kvantum webů, používající red. systémy phpRS,BLOG:CMS, apod., fora typu phpBB se prostě na rychlosti databáze musí projevit. Viděl jsem už dokonce i takové případy, kdy někdo používal phpBB jako návštěvní knihu s jedním tématem. Na jednoduchou diskuzi přece stačí i návštěvní kniha od Blueboardu, na forum třeba miniBB nebo phorum. Takové velké forum, jako je třeba na jakpsatweb.cz taky používá miniBB a naprosto vyhovuje.

Zamyslete se, jestli to, co nazýváte chybou Webzdarma není vaše chyba, kdy si neumíte vybrat produkt odpovídající vašim potřebám!

A na závěr: Webzdarma je freehosting, a všechny služby jsou negarantované.
Že by phpBB už zakázali? Projevuje se to chybovou hláškou phpBB : Critical Error - Could not connect to the database.
Tito uživatele maji prostě smůlu. PhpBB není podporována. Běžte někam jinam, nebo používejte něco jiného. ;)
Tomík - phpBB zatím ještě pořád funguje ;)
A jak by jste to jako chtěli zakázat? Jedině mazáním webů, kde se phpBB vyskytuje...
Tak OK, mozna je chyba na me strane, ale jak to, ze mi stranka jeste minuly tyden fungovala, i kdyz vzdycky jen tak hodku? Nic jsem od te doby nemenil...
linux.czechian.net: Místo Database/configuration error by pomohlo vyplat Mysql_error();
Je to divný ale v mím případě výpadky phpbb scela vymizeli aniž bych s nim cokoliv dělal, ale pořád mě štve že je dost pomalí tak jsem zkusil minibb jak ho tu vychvalujete a příjde mi ta rychlost načítání zhruba stejně pomalá.
Prave jsem zkousel nainstalovat miniBB, ale neslo to :-(. Jestli se tu objevi nejaky admin, muze moji domenu klidne smazat.
No mě to taky nejdřív nešlo, pak sjem našel návod na instalaci minibb a už mi to fungovalo
Hale lidicky potreboval bych vedet kde sezenu nejaky reg.php nebo kde je a kam ho mam vlozit v my sql (ve webzdarma)
Zacatecnik: "Hale lidicky potreboval bych vedet kde sezenu nejaky reg.php" tam, kde zbytek souborů.

"kam ho mam vlozit v my sql (ve webzdarma)" kamkoliv se ti zachce.