Kopírování stránek

Chtěla bych se zeptat, co mohu dělat, když jsem zjistila, že autor stránek www.hpzde.euweb.cz kopíruje obsah mých stránek www.harry-bradavice.wz.cz Například zde http://www.hpzde.euweb.cz/wstup.htm Nejenže přebírá fotografie, z nichž některé jsem získala pouze s povolením majitele a které se nemohou dále šířit, ale zkopíroval i můj překlad článku z angličtiny a doslovně i mé komentáře k fotografiím. Všimla jsem si, že přebral i jiné věci (grafika) z některých dalších webů o Potterovi. Upozorňuji na to, že autor nepožádal o mé svolení a neuvádí zdroj. A ještě si na stránky dá úplně nepochopitelně znak copyright. Určitě ho na to upozorním emailem, ale zajímalo by mě, jestli se tomu dá zábranit ještě nějak jinak? Winky
jedine když si pod stránku kazdou napíšš že publikování textu a obrázku je zakázáno. Ale nidko to nedodrží, není to zase takový prohřešek.

Ale jak tak vidim, tak ani nezmínil zdroj, odkud to stáhnul.

Lepší je když ti alespon napíše odkud ty texty alespon stáhnul...
Napiš Mirovi, určitě s tim něco udělá...
Hehe, dyt jim to nech... zezacatku jsem se taky rval o sve prava k me strance o potterovi mira to jednomu smazal dalsi to zkopiroval... rikam ti predem vykasli se na ne...
ad bluee:

Omyl, prohřešek to je a to proti autorskému zákonu, nechci citovat, takže zjednodušeně:

Cokoliv někdo vytvoří, je jeho vlastnictvím (v tomhle případě duševním) a má právo, s tímto vlastnictvím nakládat dle svého uvážení.
Již delší dobu neplatí, že je nutno opatřit svůj výtvor (v tomto případě překlad) copyrightem, protože prostě co jsem jednou vypotil ze své hlavy, tak je to moje a pokud to někdo chce používat, musí mne požádat o svolení!
Když to neudělá, tak se naštvu a udám ho orgánům činným v trestním řízení:-)))
...no a když tohle nechci, tak se mu alespoň na netu postarám o ostudu:-))

ad winky:
no bránit se můžeš třeba tím, že dáš vědět adminovi serveru, na kterym jsou stránky umístěný a chtít aby to bloknul (pokud to můžeš nějak doložit, že to používá bez Tvýho svolení)

nebo se třeba můžeš obrátit na majitele autorských práv k fotkám a ten už si to potom s dotyčným vyřídí sám:-))))
tak to si delate srandu JSTE V CECHACH
bezte stim na policiji a oni se vam vysmnejou do ksichtu.

A ty autorsky prava proste kdyz neco udelas tak bud ra ze si to vymislela kdyz to nekdo ukradne tak mumuzes akorat napsat ze se ti to neliby a on se natebe stejny vysere.
Takze muzes akorat koukat nato.
Delat se stim nic neda ja uz jsem se stim smirl a tobe asi nezbyne nic jinyho.
Takže tomu autorovi jsem poslala email. Také jsem na stránky umístila JavaScript, který zabraňuje stáhování obrázků. Script je použit zatím jenom na hlavní stránce. Problém je v tom, že nevím jestli na to mám právo. Další problém je, že teď návštěvník stránek nemůže zjistit například vlastnosti stránek nebo odkazů, ani odkaz otevřít v novém okně. Co si o tom myslíte?
ale muze! tomu stejne nezabranis tak naprikad na hlavni stance mas obrazek MaggieSmith.jpg 127 x 183 px
tenhle Js je velice znamy a da se lehce obejit jen tim muzes odradit nejake ty lamery ale kdyz se nekdo rozhodne ti to zkopirovat tak tomu nijak nezabranis
To je fakt. Vzdávám to...
to ani, ale musi pod clankem uvest (na kazde stránce) že šíření materiálnu publikovaného na mém webu je zakázáno. Pouze s vědomím redaktore. Nebo neco v tom smyslu.

bluee
bluee: mao pekny stranky apropo das mi malou napovedu jak jsi vyresil omezeni na odesilani e-mailu z webu ?
njn, co jsem rikal no...:o).