Error in posting - PHPbb fórum

Nevíte někdo, kde v čem by mohl být problém? Celé fórum jelo půl roku v pohodě, včera nějak vypadlo MySQL na wz.cz a teď nejdou odesílat nové příspěvky.


Všeobecná chyba

Error in posting

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '1037' for key 1

INSERT INTO phpbb_posts (topic_id, forum_id, poster_id, post_username, post_time, poster_ip, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies, enable_sig) VALUES (35, 4, 2, '', 1164962878, '93e55d4b', 1, 0, 1, 0)

Line : 239
File : functions_post.php
to, myslím, nebude taková záhada, předpokládám, že tabulka phpbb_posts má nějaké autoicrement id. To má někde generátor sekvence, a ten generátor se nějakým nedopatřením neposunul (?), takže ho posuň ručně. Konzultuj s manuálem, hledej auto_increment, seq a podobně. Kdyby ti to nešlo a pěkně poprosíš, zkusím se na to podívat a napíšu konkrétní řešení.
V tom chyba nebude - jako primární klíč je nastaveno id nového příspěvku, v tabulce je v posledním řádku hodnota id posledního 1036 a Autoindex dalšího záznamu je správně nastaven na 1037 (to ukazuje na dosud neexistující řádek). Nechápu, jak teda může být hodnta id 1037 duplikátní, když nikde jinde ve sloupci id není:(
Hmm, tak to je podivné. Skutečně tam není 1037? Kdekoli? Třeba se MySQL nějak zmátla a skutečně si myslí, že tam je. Zkus ho jen tak z hecu posunout.
Nedělá se to tam dvakrát? Není tam begin tran a rollback, který by tohle zakryl?
Nevím, takhle obecně ti asi neporadím.