Export a Import Mysql

TU na fóre je určite veľa používateľov phpbb fór, mysgl aplikácií ako wp, cpg....
A ide o to že určite sa niekomu z vás stalo že ste potrebovali presunúť databázu na iný server.
Postup je jednoduchý phpmyadmin - Export databázy a vznikne textový súbor niečo.sgl, teraz treba otvoriť phpmyadmin na druhom servery, a dať import textového súboru, lenže kde je problém?
Tento import mi vôbec nefunguje, vôbec tie súbory nenahrá, stále vypisuje nejakú chybu štýlu:

MySQL hlási: Dokumentácia
#1050 - Table 'serendipity_authors' already exists
...

Lenže zase ak ten súbor vymažem tak ho ani neskúša nahrať, proste ide na ďalšie a s tými má rovnaký problém. Verzia mysql byť chybná nemôže, pretože som to skúšal aj na tom istom servery. A neviem čo s tým, ako to nahrať.

A druhá vec importovať nejdú súbory väčšie ako 2 048KB? to nechápem to je veľkosť phpbb fóra v databáze asi tak pre 300 príspevkov, ako potom nahrávate 50 000?

Moc díky
>> #1050 - Table 'serendipity_authors' already exists
tabulka s takovym jmenem uz existuje, takze nejde vytvorit (o to se ten sql skript asi snazi)

>> ako potom nahrávate 50 000?
jednoduse. ten sql soubor vhodne rozdelit na nekolik mensich a importovat to postupne. mozna to neni tak uplne ono, ale jinak to asi nepujde
Ok, lenže keď to mám rozdeliť na veľa menších častí, tak podľa čoho to rozdelým?
To zoberiem ten textový súbor a ho v notepade nesekám, lenže neviem podľa čoho.

>> #1050 - Table 'serendipity_authors' already exists
- to som pochopil že existuje a nejde vytvoriť, ale veď to prekopírovanie databázy by malo znamenať že to nové nahradí to staré, a prepíše údaje.

Lebo ak to tak nie je tak ako mám teda presunúť fórum z jedného servera na druhý, alebo wordpress.

dík...
no musis to rozdelit mezi jednotlivymi sql dotazy, cili tak abys to neusekl v pulce dotazu
bud smazes z toho sql souboru dotazy create table, nebo v te databazi kam to davas zrusis ty tabulky

>> to nové nahradí to staré, a prepíše údaje
no nevim jak tobe, ale me by se teda vubec nelibilo, kdybych neco nekam importoval a ono by mi to bez myho vedomi a aniz bych to chtel smazalo i to, co jsem tam mel predtim
pokud to chces delat takhle, tak musis proste ty tabulky v cilove databazi zrusit a znova vytvorit
Onehdá jsem přetahoval mezi weby 10MB tabulku s 60 tis. záznamy. Nakonec jsem to vyřešil jednoduchým skriptem. Exportovaný soubor jsem nahrál na ten web, skriptem ho načetl a spustil přes mysql_query.

Tím jsem se vyhnul běžným problémům s post_max_size a max_execution_time.
Zbi: Ok, čiže problém s veľkosťou je vyriešený, prosím ťa mysql_query je nejaký program?

A druhá vec že Tonik že tabulky wp v cieľovej databáze som zrušil, a nefungovalo to, pretože potom keď to načítam tak tam nenahrá vôbec nič.

Ok, a keď to teda takto nerobíš ako mám teda cez phpmyadmin nahrať celú databázu (všetky wp tabulky - uložené v jednom textovom súbore) aby som to mal miesto toho noého.

Ide o to že to je blog a v databáze má uložené texty ... a potrebujem cez databázu vrátiť staré veci asi s pred mesiaca.
mysql_query je php funkce.
ty dalsi dve vety jsou tak prudce nekonkretni, ze sotva chapu, cos tim chtel rict, ne tak abych jeste vedel co na to odpovedet.
Ok, možno som sa zle vyjadril.
Proste povedal by mi niekto ako mám teda nahrať databázu z jedného serveru na druhý, ide o rovnakú aplikáciu (phpbb, cpg, wp...), len každá databáza je iného dátumu, jednu si vyberiem a tú tam potrebujem dostať.
Takže jednoduše:

1. Vyexportuješ stávající databázi ze serveru1. V phpMyAdminovi je na to funkce Export, pak zaklikneš do souboru a odešleš. Získáš textový soubor1 s SQL příkazy.

2. Na serveru2 uděláš to samé (záloha, soubor2).

3. Na serveru2 v phpMyAdminovu vymažeš všechny tabulky. Databáze tedy bude prázdná.

4. Na serveru2 klikneš na SQL a buď ze souboru1 zkopíruješ obsah do políčka a odešleš, nebo můžeš odkázat na ten soubor1.

A je to.

Možné problémy:
- diakritika: může se stát, že vyexportovaný soubor, případně po importu se diakritika zmrší. Je třeba stprávně nastavit kódování.
- velký soubor pro import: pak je třeba soubor importovat postupně, případně skriptem
= Jonas (scifi.webz.cz) =
V PHPMyAdminu pri exportu souboru muzes zaskrtnout ruzne moznosti a jedna z nich je:
odstranit tabulky (DROP TABLE IF EXIST)
To ti prida do vystupu to, ze ti tabulky smaze. coz je rychlejsi nez mazat po radku

" ... zbi (knizky.unas.cz)
Možné problémy:
- diakritika: může se stát, že vyexportovaný soubor, případně po importu se diakritika zmrší. Je třeba stprávně nastavit kódování.
"

Opet volba v adminovi, ze ma exportovat i kodovani. Vystup sice naboptna, ale zato ma spravne kodovani

Jinak velky soubor bohuzel postupne scriptem a jeste by nebylo od veci velke soubory davat do transakci, aby to nezatezovalo SQL.