Diakritika(š,ž) v phpMyAdminu

Asi budu vypadat jako debil co nečte předchozí dotazy....nicméně průchod předchozími problémy nepomoh. znakový sady mám všude nastavený stejně(utf8 nebo utf8_czech_ci), SET NAMES utf8 popřihlášení do phpMyAdminu taky nic neudělá...

na stránkách se mi to všechno zobrazuje uplně dokonale, takže sem to neřešil, jenže teď bych potřeboval exportovat databázi a to pokud možno s diakritikou. pokud někdo aspoň tuší... budu velmi poctěn. vítám i šílené a neslyslné návrhy.
Ze by jedno ze zaskrtavatek pri exportu melo label "kodovani" sis nahodou nevsiml? mozna by bylo lepsi zmenit kodovani na te nove tabulce, protoze tak ti nabude kazdy radek.
Tohoto kodovacího nastavení sem si samozdřejmě všimnul.... několikrát sem vyskoušel a nic. neřeší to ale problém že se mi ani v samotnym phpMyAdminu š,ž zobrazuje na otazníky....
tak to maji stary phpadmin a musis si rucne zmenit v prohlizeci kodovani nebo si ho nastav anglicky. Take jsem to na jakemsi hostingu mel, ale mne to tak nevzrusovalo :)
me by spise zajimala jina vec.
v DB mam vse s diakritikou tak jak ma byt, ale na strankach se mi misto š a ž zobrazuji nejake klikyhaky, ostatni pismenka jsou v pohode.
Nevite co s tim?
Už se to tu řešilo mockrát. Na WZ mám stránky ve win1250 i v utf-8 a oboje jedou naprosto bez problémů, včetně phpMyAdmina.

Je třeba být důsledný:
- správný meta tag na stránkách
- správné kódování textu na stránkách
- při připojování k batabázi: mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250")
- v databázi mít texty ve zvoleném kódování
- v phpMyAdminovi nastavit správně Porovnávání u tabulek a textových sloupců

PS: Problémy s "š" a "ž" (ještě "ť") jsou jednoznačně kolizí mezi win1250 a iso8859-2.
dik za info, mrknu na to
ja osobne dokud nepotrebuju vyhledavani tak pouzivam misto TEXT typ BINARY a pole exportuju Hex. Pokud vyhledavam, tak stejne odstranuju diakritiku a prevadim na lower-case, takze musim mit kazdy vyhledavaci sloupec zdvojeny. Diakritika se pak zachovava stejne, jako ji tam nekdo zadal napr. v <input>.
2 zbi: to je sice pěknej výčet toho, co vše musí být nastavený, ale tady jde spíš o to, jak převést data, která jsou uložená se špatným nastavením (kódování)! Napadá mě leda udělat si v php skript, který vše z db vyexportuje do souburu, který si už pak můžu překódovat a po správném nastavení nasypat z5.
Sice 2 dny poté, ale přece.

V historii fóra je odkaz na skript, který změní označení kódování přímo v db a tím pádem vyřeší ty otázníky. Spousta lidí to tu použila, když se přecházelo na vyšší verzí MySQL a všem se nastavilo iso-8859-2.

Jinak php skript na export už tu taky šel.

Všechno je v tomto vlákně:
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=5&i=7110&t=7106

PS. Že je funkce Vyhledávání fajn? Škoda, že ji lidi moc nepoužívají.
4 zbi: díky, tohle je to, co jsem hledal ;)

PS: funkce vhledávání je fajn, dokonce i příspěvků na toto téma je tu velké množství, ale většina těchto vláken bohužel neobsahuje takovéto řešení, což zřejmě všechny brzy od vyhledávání odradí :(
mel jsem problem se zobrazovanim š ž ť kdyz se nacitali z DB

vyzkousel jsem zdejsi rady a po ruznych machynacich s kodovanim ve zdrojaku to zobrazuje uz dobre, nicmene ulozena data v DB se mi zmenila(ne jednou, ale take ne vzdy!). Prave ta š ž ť se zmenili v otazniky. Je to normalni? moc nevim, cim jsem neco takoveho zapricinil a nevim, jestli se to sem tam nestane, to bych nerad. Protoze prepisovat nejakou diskuzi, aby tam nebyli texty jako "u? při?el ta?ka?" :)
4 jendakenda: no to normalní není - mě se původně zobrazovli v PHPMyAdminu otazníky (nepobíral to kódování latin2) ((na webu však vše OK)), tak jsem spustil ten skript (http://www.webzdarma.cz/tmp/mysql-upgrade-src.php) na přenastavení db. Pak už bylo vše v PMA v pohodě, jen jsem na webu ješte musel po připojení k db přidat: mysql_query("SET NAMES cp1250"); (nebo utf8). Snad je to srozumitelné ;)
srozumitelne to bylo, ale pro jistotu jsem si to precetl 2x :)

no me to zobrazuje vse dobre, jen po tech machinacich s kodovanim ve zdrojaku mi to premenilo zaznamy v db, coz moc nechapu, ale budiz. Zaznamu jsem malo, tak jsem to za chvili opravil, ale nerad bych kdyby se mi to stalo az nekdy budu mit v db stovky nebo tisice zaznamu.
Zatim to necham tak, snad uz to bude v pohode.
4 jendakenda: jo to se mi jednou taky stalo - bylo to myslim, kdyz jsem se snazil nastavit ta kodovani primo v PHPMyAdminu. Pomoci toho scriptu mi to nic takoveho neudelalao. Kazdopadne jestli to uz mas nastavene, tak uz snad v budoucnu nebude duvod se v tom zase vrtat!

PS: Ale stejne ... zalohovani je jistota! Takze doporucuju obcas vyexportovat obsah bd ;)