FK,indexy a tak

Da sa niekde zistit ci webzdarma podporuje niektore specificke funkcie? Napr odkazovanie pomocou foreign key, indexovanie, triggery a podobne...totiz manual k mysql 5.0 to vsetko obsahuje, no neviem ci nechcem od free servera vela...no velmi by mi to pomohlo....
Alebo asi by sa bolo lepsie spytat ci tu bezi nieco ako InnoDB, ktore viem ze to podporuje na 100%
Na WZ je MySQL 5 verze. Takže jej podporuje. Ale MySQL má taky podporu uživatelských roli a přístupu. A ten je tady v plné síle aplikován.

To znamená, že můžeš zapomenout na ty featurky, které MySQL obsahuje a spoléhat se pouze na základní funkce.
Takže InnoDB ne, foreign key ne (pracuje pouze s InnoDB), indexování netuším asi jo, triggery ne, procedury tuším že ne, pohledy ano.
nuz tak teda, som to vyskusala...teraz ma hlavne trapili tie foreign key, lebo som chcela robit joiny z tabuliek,ono sa to da aj obist, ale tie joiny mi pripadaju take najlahsie.
Takze foreign key funguje (aj joiny,left joiny,right joiny),a teda asi aj vsetko ostatne na InnoDB...a aj indexovanie funguje, inak by mi nesli ani tie foreign keys...ostatne zatial nie je nutne.

Pytala som sa preto ze v refernckach ku PHPMyadmin je napisane ze pracuje s InnoDB, no predtym mi vsetci tvrdili ze to nemoze byt...ale asi je...takze dakujem
No ono jde o to, jak cizí klíč interpretuješ. Skutečný foreign key MyISAM nepodporuje. Pouze ho simuluje. Takže můžeš klidně provádět joiny a další návaznosti. Horší už je to při použití DELETE. Skutěčný FK chrání integritu, takže nemůže odstranit záznam jen tak. Myisam toto nekontroluje, takže tam můžeš mazat, i když záznam někdo používá.
Nuz pozrela som si dokumentaciu k phpMyadmin beziacom na wz.cz a tam je napisane toto:
support InnoDB tables and foreign keys (see FAQ 3.6)
takze MyISAM ma velmi zaujimat nemusi, ked mozem fungovat na InnoDB...

No ale pokial ide o tie delete, tak to nie je problem, zatial totiz do databazy mozu navsetvnici iba zapisovat, updatovat. Delety robim na poziadanie.
Mozna by chtelo zminit, kdo vsichni a kde. MySQL se docela uspesne vyviji a mozna ti lide maji zastarale informace z pred dvou let a zpet.