Mysql databaza

dobrý deň som úplný začiatočník v mysql a prave som si vytvoril stranku a potrebujem vytvorit databazu mam hosting u bfsolutions na spravu mysql pouzivaju phpmyadmin a neviem ako si mam v nom vytvorit databazu nasiel som si aj prikazy na vytvorenie databazy ale stale mi to nejde pordate mi prosim .dakujem
Zde na webzdarma nemáte oprávnění vytvářet databáze.

Databázi máte pouze jednu a ta Vám bude vytvořena po aktivaci mysql v administraci. Kde také naleznete potřebné údaje pro připojení k mysql serveru a k Vaši databázi.
erkon (sottno.borec.cz)
wz.cz - podpora - mysql

Pokud mas win, nainstalujes si wamp server (sps, mysql), pak mas pristup do mysql pres root/(nic), localhost. Mysql je ciste, obvykle, existuji jen tabulky s uzivateli, par dalsich a tusim testovaci databaze TEST. Jedine, co muzes, je pridat si vlastni databazi. Take muzes pridat uzivatele a nastavit mu prava na tu jednu konkretni databazi.
A to je presne na wz.cz . Je tu vytvorena tva db s tvym uzivatelskym uctem.

Pokud by kazdy uzivatel, z asi 500, mel vytvaret databaze, pak by musel mit kazdy sve mysql, takze spustit 500 mysql. To mi prijde jako celkem nerealne :)
peta: Databáze má dvojitý význam. Databáze jako prostor a databáze jako nástroj. Jako nástroj je třeba MySQL server a to je to, co popisuješ. Databáze jako prostor může být více a to i na jednom nástroji.

Tady na WZ má jeden uživatel pouze jednu databázi (jako prostor).


Ale když tak čtu pořádně erkonův příspěvek, tak dotaz se netýká webzdarma. Takže. Musíte zjistit, zda Váš hosting umožňuje vytvořit si další databázi. Placené hostingy vytvářejí databáze poněkud jiným způsobem. Většinou přes technickou podporu nebo v administraci hostingu.
Pokud čtu dobře, tak na bfsolutions je podpora 24/7. Zeptal bych se přímo tam.
Tomík (tom.czweb.org)
Oki, ale pravidla na wz.cz v podpore muzou byt uzitecne i pro jiny hosting.
MySQL ted se trochu ztracim. Chces mi rici, ze program pro obsluhu MySQL umi pracovat s vice mysql soubory (prostory)? A bylo by mozne tak nastavit i phpadmina? Je pravda, ze jsem zatim dalsi mysql prostor nevytvarel a ze by to mozna ulehcilo serveru, ktery ma hodne databazi. pak si ale neumim predstavit nastaveni v php...
server = localhost
db = jmeno db
user = jmeno
psw = psw
leda menit server name. Nebo mozna to namapovat na jine porty. Kazdopadne mi z toho vyplynulo, ze 500 mysql prostoru, kazdy s vlastnimi databazemi a tabulkami musi obsluhovat 500 programu, klientu. Ktere musi bezet nekde v pameti. Coz by treba znamenalo zaplacat 500 portu.
peta: Tak mi vysvětli větu "Pokud by kazdy uzivatel, z asi 500, mel vytvaret databaze, pak by musel mit kazdy sve mysql, takze spustit 500 mysql. To mi prijde jako celkem nerealne :)"

To co píšeš je naprostý nesmysl. Proč by databáze měla mít vlastní mysql? Ty tam píšeš o databázi jako o nástroji (server). Jenže databáze je míněna i jako prostor sdružující seznam tabulek, relací, pohledů, procedur atd. V jednom mysql serveru můžeš mít vícero takových databázi. Ostatně tomu tak je i tady. Každý uživatel má vlastní databázi. Myslíš, že WZ pro každého uživatele používá vlastní server?
A jen takové šťouchnutí. Na jednom počítači můžeš mít více databázových serverů :) Jen musí mít každý jiný proces a každý musí naslouchat na jiném portu.

Už toho necháme. Erkon dostal svoji odpověď, tak nemá smysl dál debatovat.
peta: Uvědom si, že pokud je současně spuštěn 500x MySQL server, program je v paměti pouze 1x. Data jsou sice 500x, ale to zas tolik nevadí.