Chyba: Server nelze najít...

Nazdar! Má takový problém s mým webem. Cca rok a půl všechno normálně fungovalo a teď už si mi asi měsíc někteří návštěvníci stěžují, že se nemohou na moje www-stránky dostat. Když jsem se pídil po detailech, zjistil jsem, že jde vesměs o ty uživatele, kteří se snaží můj web prohlížet z operačního systému Microsoft Windows 98 SE pomocí integrovaného prohlížeče Internet Explorer verze 5(!). Když napíší adresu mé stránky, objeví se hláška "Server nelze najít, resp. soubor nelze najít..." a někdy dokonce dojde ke spadnutí prohlížeče. Po odkliknutí dialogového okna zůstane stránka prázdná. Pakliže však obsah ručně aktualizuji (F5), už se obsah požadované stránky normálně zobrazí, jenže po klepnutí na jakýkoli odkaz na další podstránky mého webu se opět objeví ta samá chyba a vše funguje až po opětovné aktualizaci. Pod Windows XP, resp. verzí Internet Exploreru 6, příp. Mozillou vše funguje hned na poprvé bezchybně - proto jsem si toho problému sám nevšiml, dokud mě neupozornili jiní návštěvníci! Snažil jsem se přijít, čím by to mohlo být způsobeno (žádné velké změny jsem neprováděl), ale zatím jsem nic nevykoumal - ani ve zdejším fóru. Ostatní služby jako FTP, přihlášení do PHP MyAdmina fachá v pohodě, tak nevím, čím to může být. Podotýkám, že soubory, na které se odkazuji na mém webu opravdu existují (včetně odpovídající velikosti písma). Že by zas nějaké cachování, špatná hlavička?

Děkuji za rady a zatím se mějte,
Jirka
to je problem IE5, s tim asi nic neudelas :/
Tak si to myslím, jenže je mi divný, že předtím ty stránky fungovaly normálně i lidem s instalovaným IE5 a začali si stěžovat až nedávno a sám jsem to doma s tím IE5 zkoušel a taky mi to blbne. Jaktože ale jiný weby pod stejným prohlížečem běhaj normálně? Asi mi nezbyde nic jiného, než dotyčné uživatele požádat, aby si nainstalovali na komp Mozillu nebo aspoň upgradovali IE na verzi 6... :(((
Copak starší verze Internet Exploreru nezvládaj korektně ani takovou primitvní věc jakou jsou odkazy - vlastně tedy základ celého Internetu? To je teda děs, Microsofte!
jenže je mi divný, že předtím ty stránky fungovaly normálně i lidem s instalovaným IE5 a začali si stěžovat až nedávno a sám jsem to doma s tím IE5 zkoušel a taky mi to blbne. Jaktože ale jiný weby pod stejným prohlížečem běhaj normálně?

To je otazka. Spis nez chybu Ie bych hadal neco jineho. V cem se lisi WZ dnes a drive? Nestalo by i tohle za zamysleni nez supem odsoudit MicroSchrot? Jenze nez hledat je jednodussi smahem odsoudit Wokna. Je to i moderni. Jsme IN!
To jistě, ovšem připadá mi opravdu zvláštní, že by se třeba free-web-hosting na WZ poslední dobou změnil takovým způsobem, že by přestaly fungovat prachobyčejné hypertextové odkazy... Navíc by mi nešlo potom do hlavy, proč pod IE 6 všechno fachá bez problémů - a z WZ se snad odesílaj do každého prohlížeče nachlup stejná data, když jde o prosté HTML a ne třeba PHP, nemám pravdu?
To Jirka:
Nevim. Faktem je, ze pri laborovani okolo Apache, PHP a MySql (hlavne v poslednich 3 verzich) jsem mel nejruznejsi problemy v nastaveni. Jednalo se hlavne o zobrazovani fontu a s pristupem do DB. Vzhledem k tomu, ze spravuji servery pouze pro uzavrenou skupinu PC se s temito problemy setkavam minimalne, nebot presne vim, ze vse bezi na jednotnych Widlich. Takze staci aby to bezelo mne a pobezi to vsude. Ale zde je nejspis Linux(jaka verze?) a to je pro mne spanelska vesnice.

Pokud ale blbne zobrazeni na vice strojich s Ie 5 u ruznych uzivatelu da se predpokladat, ze asi ne vsichni to maji domrvene stejnym zpusobem. Takze chybu bych hledal nekde na strane Apache. Ale je to jen dohad. Ta servery spravuji pouze asi 7 let a v zadnem pripade nejsem GURU. Jsou zde zkusenejsi a povolanejsi. Kontaktoval bych opravdu SLUSNYM mailem spravce a zkusil bych to resit mimo tuto diskusi.
Díky za radu, ještě chvíli budu zkoušet odhalit případné chybky na mém webu a pak se kdyžtak pokusím správce kontaktovat.

Jirka
Ahoj, tak jsem včera dlouho do noci experimentoval v 'devadesát-osmičkách' pod IE5 s mým webem, proč se nechce pořádně zobrazovat a došel jsem k závěru, že za to může kódování ISO-8859-2, které na všech svých stránkách používám. Když jsem totiž příslušný meta-tag vypustil úplně, stránka naběhla hned vpořádku (akorát byly logicky blbě zobrazený znaky), fungovalo to v pohodě, i když jsem v tom meta-tagu změnil pouze charset=iso-8859-2 za charset=windows-1250, všechno ostatní jsem ponechal naprosto stejné. Zvláštní je, že když jsem si vyhledal weby využívající též ISO-kódování, tak ty se všechny zobrazovaly úplně normálně. Fakt záhada tohleto, copak IE5 neumí NAPOPRVÉ (bez manuální aktualizace) zobrazit mou stránku ukládanou v ISO-kódování? Řešení tady sice je - můžu přejít na znakovou sadu windows-1250, ale já bych radši chtěl používat to ISO. :(
Jirka: to me neprekvapuje, Bill totiz nema ISO rad :)
Ty´s to zaviroval. Proto padají prohlížeče.

404-zkus malá/velká písmena, koncovky (.htm .html)
Čau!

Tak jsem tu chybu s IE 5 nakonec vyřešil překódováním všech mých www-stránek a obsahu MySQL-databáze na WebZdarma do znakové sady WINDOWS-1250. Nic jiného, by mi stejně asi nepomohlo, když Bill holt normu ISO moc neuznává (jenže 99% uživatelů, kteří mé internetové stránky navštěvují používají právě IE).

A vypadá to, že začaly lépe fungovat i ty SESSIONS...

P.S.: Jak bych to tady mohl zavirovat, kód mých stránek je strašně jednoduchej a nepoužívám (zatím) ani Java-script!
Mam uplne stejnej problem, akorat ze to prekodovani nejspis nepomohlo :(((