PhpMyAdmin

Mám dotaz, vůbec se mi nedaří vytvořit novou databázi, novou tabulku, prostě cokoliv. Ikdyž mi to třeba napíše, že dotaz byl úspěšný, tak se nic nevytvoří! Zkoušel jsem třeba i import zagzipovanýho souboru, ale nejde prostě nic. Dělám něco špatně, nebo je nějakej výpadek?
Dík za rady
Myslíš phpMyAdmin tady na WZ a nebo doma na localhostu?
Na WZ, localhost fachá bezproblémově :-)
na wz muzes mit jen jednu databazi, co se tyce tabulek tak to nechapu, kdyz to jde ostatnim musi to jit i tobe
Předělával jsem si web, tak jsem dal odstranit starou databázi a chtěl dát novou, ale prostě mi to nejde. Jak říkám, ikdyž mi to napíše, že byl SQL dotaz ( např. CREATE TABLE ... ) úspěšně vykonán, tak mi v tom levým sloupci nic novýho nenaskočí...
Tak už to je snad v pohodě. Musel jsem zadat sql příkaz pro vytvoření databáze se stejným jménem, co jsem měl předtím ( nechápu proč ), asi kvůli nastavení WZ, fakt nevím, hlavně, že to funguje.
No to je IMHO blbost zde na WZ!

Databázi zde máš vytvořenou jakmile si ji aktivuješ v nastavení a jmenuje se jako tvé uživ. jméno bez ".wz.cz" (nebo podobně)
to jo no
Jaký jsou prosím adresy u MySQL PHP? Na jedný stránce jsem si našel nastavení:Jak nastavit MySQL server ?


PhpMyAdmin


PhpMyAdmin je nástroj pro snadnou editaci tabulek a databázi v MySQL. Lze jej zdarma táhnout na www.phpmyadmin.net. po stáhnutí PhpMyAdmina ho musíte nastavit. pro nastavení postupujte podle následujících kroků :



1. Vyhledejte soubor config.inc.php v adresáři, do kterého jste PhpMyAdmin nainstalovali.

2. Spusťte soubor ve wordpadu a vyhledejte v něm text $cfg['Servers'][$i]['host'] = ''; a do uvozovek za rovná se doplňte adresu Vašeho MySQL serveru.

3. Vyhledejte text $cfg['Servers'][$i]['user'] = ''; a do uvozovek doplňte uživatelské jméno, v našem případě root.

4. Vyhledejte text $cfg['Servers'][$i]['password'] = ''; a do uvozovek doplňte heslo.
GM: http://localhost/phpmyadmin/
vetsinou