Možná chyba v zakládání databáze!

AHoJ všichni a hlavně administrátoři.
Začnu otázkou: zkoušeli jste už někdo vytvořit nový účet z více než 13 znaků? Vytvořil jsem si včera tento: bjb-litomerice.wz.cz
vyskytl se jediný problém: databáze se jmenuje jinak: bjb-litomeric
je zkrácena o 1 znak.
Vlastně to problém není, stačí to jen zkrátit i v mých PHP skriptech a bude mi to fungovat stejně jako jinde, ale bylo to dost nečekané. ;->
Doufám, že serveru ta odlišnost jména databáze a uživatelského účtu nebude vadit.
No, takže to dělá problémy, přesně jak jsem čekal. Někde je to zapsané jako bjb-litomerice a jinde jako bjb-litomeric, nedá se s tím rozumně pracovat. Poradí mi nějaký administrátor?
Také mám odlišný název databáze a domény.
Nevidím v tom žádný problém, stačí opravit obsah jedoho include.
No, tak jsem musel změnit ještě něco, aby to fungovalo. Na jiné adrese mi jde SELECT Navstevy ....,
ale tady se musí napsat SELECT `navstevy`......,
jinak to nejde a píše to, že tabulka neexistuje.
Hm.
Databáze MySQL je case sensitive; je nutné dodržovat velikost písma v názvech databází, tabulek, polí a proměnných.
Cože? Doma mi to jde case insensitive!
Jak je to možný!?
Navíc jsem v SQL při zakládání tabulky napsal její název s prvním písmenem velkým ale stejně se zobrazuje někde s malým a někde s velkým. Tak teď jsem fakt mimo.
Záleží na konfiguraci. Implicitní se může lišit podle platformy. Pokud máš doma například Windows, tak tam se MySQL nastavuje case insensitive, protože souborový systém je case insensitive.

Je takový problém dodržovat velikost písmen v názvech?
Je, protože já jsem si stanovil psát všechna první písmena velká, ale webzdrama MySQL mi to nechce akceptovat při vytváření tabulek. :o) Z toho jsou ty ptoblémy.
Jó, houby. Teď jsem se díval znovu. Ono se mi to špatně vyexportovalo z toho Vyndous. To se na to vykašlu. No, takže můžu opravovat velká a malá písmena. :-/
Tak si oprav ten export - nahraj export do texťáku, vyedituj a pak naimportuj do databáze i se strukturou. Opravuji tak i velké databáze.