České názvy souborů

Měl jsem na stránkách soubory Deník.zip a Piškvorky.zip, ve správci souborů i přes FTP jsem je viděl normálně (skoro - přes FTP tam byl zkomolený znak š), odkazy byly nastaveny správně. Po kliknutí ale hláška - Webzdarma - soubor nenalezen. Předělal jsem je na Denik.zip a Piskvorky.zip a už to funguje.
To nemůžu na WZ mít české názvy souborů nebo co ? Dík
Můžeš mít české názvy, ale jsou s tím jenom potíže. Není problém s názvem souboru, ale s povolenými znaky v URL. Musel bys pro české znaky používat speciální zápis pomocí hexadecimálních čísel uvozených znakem "%".

Diakritice a mezerám v názvu souboru se raději vyhni. Budeš to mít jednodušší.
Jasně. Dík moc.
Toje teda hosting, by se s tim mohly trochu namahat a udelat treba nejakej plugin nebo tak neco, aby to fungovalo.. Kdo to ma vsechno prejmenovat..
>> Toje teda hosting, by se s tim mohly trochu namahat a udelat treba nejakej plugin nebo tak neco, aby to fungovalo.. Kdo to ma vsechno prejmenovat..

LOL :-)
RuThaN: Problém není v hostingu, ale v odkazech v HTML, pro které jsou nějaká pravidla psaní URL. Když je budeš mít správně napsané, bude Ti čeština v názvech fungovat. Ještě by bylo dobré, kdyby češtinu v URL akceptovaly i vyhledávače (nedělám si iluzi, že to všechny umí) a bylo by to vše OK.

Není jednodušší volit vhodné názvy souborů bez diakritiky, interpunkce a bílých znaků?
je
diakritika v nazvech je evil

psat s diakritikou na netu je divny

ascii uber alles! (brat s rezervou)
psát s diakritikou na netu v dobách UTF-8, windows-1250 a iso latin 2 JE normální ;)

psát soubory s diakritikou v názvu a dávat je na net v dobách anglických unixových adresářových struktur a současné struktury HTTP protokolu NENÍ normální
> ... v dobách anglických unixových adresářových struktur

Omyl, adresářové struktury mám v Linuxu kompletně česky včetně diakritiky a interpunkce (snese i čárku, středník a enter v názvu) - bez potíží.

> ... a současné struktury HTTP protokolu

Tady je zakopán pes. Hyperlinky s češtinou jsou možné, ale musí se zapisovat kódovaně. Je to jen nepohodlné a nepřehledné, ale je to funkční.
myslel sem ve forech irc icq atd ja mam rad ascii :-)

stranky s obsahem s diakritikou klidne...
Copak znaky s diakritikou v ascii tabulce nejsou....?
Jsou, ale ne vsechny
presne tak jinak by asi nebyla ruzna kodovani ze...
Ale pořád je to ascii tabulka, jenom česká...:-)
no dobre tak 7bit ascii :)
Jojo, je třeba vyjadřovat se přesně...:-) No, to já si jenom tak rýpnul pro radost;-)
jasne .)