Nemůžu smazat soubor (GIF) v adresáři a tím pádem ani celou strukturu adresářů pod ním... všechny soubory které mohly ten obrázek používat jsem smazal. Vlastně jsem smazal úplně všechno (kromě toho obrázku) protože se chystám uploadovat úplně jiné stránky ale to není podstatné. Kde může být chyba?
Me to taky jednou neslo smazat a to ani pres www rozhrani, ani pres FTP. Mel jsem 3 urovnovou slozku, ktera proste nesla pryc, dokonce doted nejde, vyresil jsem to tak, ze jsem ty nesmazatelne slozky prejmenoval na nazvy jake jsem potreboval a premistil jsem do nich veci z jinych slozek a ty jsem pak smazal...
Mam podobný problém-půjde mi přes ftp smazat soubor s názve "index+zl.htm"? Web. rozhraní s tím plusem v názvu vysloveně nesouhlasí, a ftp klienta se mi nechce instalovat, ěště když nevim, jestli to pomůže...
>> ftp klienta se mi nechce instalovat, ěště když nevim, jestli to pomůže...
Vzdyt mas webovy prohlizec
A co s tím? Mám 4 různé webové prohlížeče, ale nevim, jak s kterýmkoli z nich ten soubor smažu jinak než přes webové rozhraní...možná jsem lama, ale fakt nevim!
Pokud vím, tak se webové prohlížeče dají použít jako FTP klient. Zkus si zadat třeba ftp://rur.wz.cz@rur.wz.cz (nebo jakou má Tvoje prezentace adresu) do svého oblíbeného prohlížeče a pak napiš, co si o tom myslíš. Internet není jen WWW.
jo tak to je dobrý :o) jenom by mě ěště zajímalo, jak ten soubor smažu...
To jsem buď opravdu lama, nebo mi neumíte poradit-co mam dělat s tim delete?! Po pár neúspěšných pokusech jsem si vzpomněl, že Kosek se ve svém PHP zmiňuje o něčem na tenhlw způsob. Našel jsem něco málo v kapitole o protokolu HTTP, ale stejně jsem se nedozvěděl, co s tim! Psal jsem delete na různá místa adresy, zkoušel jsem někam dávat dvojtečky, závorky, když jsem si přečet to, co píše Kosek, přišel jsem na to, že za tim delete má být lomeno (teda aspoň tak to chápu), ale zkoušel jsem s tim různé kejkle a nevymyslel jsem nic, co by fungovalo tak, jak chci! Mnohokrát se mi ten soubor otevřel, místo aby se smazal, několikrát jsem dostal chybu 404 a párkrát jsem taky načet www.delete.cz :o)
Prosím jasnou odpověď: Jak mám smazat soubor "jsrosa.wz.cz/index+zl.htm"? Co mám napsat do prohlížeče? Co mám udělat potom? Prosím, odpovězte mi někdo tak, abych to pochopil!
ftp://jsrosa.wz.cz@jsrosa.wz.cz
potom označ nežádoucí soubory a stiskni klávesu <delete>
pomocí programu ftp (resp. ftp.exe), který je součástí systému, to jde ještě jednodušeji.
>> pomocí programu ftp (resp. ftp.exe), který je součástí systému, to jde ještě jednodušeji
Jde, ale jemu bych to nedoporucoval
Co je jednoduššího, než napsat:
del soubor.ext
?
Stisknout Delete + kliknout na OK :-)
Ne, vazne, pro normal usery, kteri nikdy nevideli konzoli, to jednodussi neni...
mit hlasove obladani :DD
normal user je relativni pojem :) ja se za nej povazuji a konzoli vidim kazdy den :)
Díky, už je to uděláno, už je to hotovo...
To Kit: můj oblíbený prohlížeč je Mozilla, a zkus si to v ní! Kdyby mi někdo rovnou poradil, ať to dám do (internet) exploreru, tak tady ze sebe nemusim dělat vola! Zatimco explorer normálně vyhodí obsah složky (se kterym proboha pracovat umim, nejsem zas taková lama :o), Mozilla mi zobrazí obsah webu, který ale můžu maximálně tak prohlížet...no, zkuste si to sami, vy frajeři (teda jestli máte Mozillu)!
No jo, teď na to koukám, že se normálně na FTP v Mozille přihlásím, můžu si stahovat i soubory PHP, ale mazat mi nešlo. Používám jenom Mozillu (někdy i Operu), ale jako FTP klienta mě nikdy nenapadlo Mozillu použít.
MSIE nemám, ale vím, že to v něm funguje. Tak jsem si odvodil, že by to mělo fungovat i v Mozille.
Mně to taky nenapadlo, dokud mi to NĚKDO neporadil :o)
Takže pro všechny: v Mozille ftp přes zápis ftp://... nefachá! Nicméně pokud vim, tak ten Mozillí wysiwyg editor umí pomocí ftp nahrávat vytvořené (a přidružené, jako třeba obrázky) soubory na web, jakoby se nechumemlilo... :o)