Ztrácej se mi data....

Vytvořil jsem na stránkách zcela běžnými způsoby fórum v PHP. Bohužel fungovalo bezchbně "jen" prvních 8 měsíců.. tj do září. v ráří bohužel jsem nalezl soubor kam se ukládají zprávy ÚPLNĚ prázdný.
Byl jsem nasr..., ale přežil jsem to. bohužel před několika dny se situace opakovala znovu. Kontroluju fórum co je novýho a stránka zeje prázdnotou. Proč? Portože zdrojový soubor je prázdný.
Může mi někdo vysvělit proč se to děje a kde je chyba?
Mám nadávat sobě nebo jinejm?
Díky
<HTML>Pouzivej flock()

vysvetleni tveho stavu je jednoduche...
kdyz dany pozadavek vykona server pro vyce zadatelu v jeden okamzik soubor se otevre pro zapis vicekrat a tim se data bud ztraci nebo ztrati uplne.

flock() soubor uzamce na dobu potrebnou pro zapis a pak jej opet odemce pro dalsi pozadavky</HTML>
Je docela mozne, ze to muze byt ona pricina, jenom se mi zda trosicku divne, ze se nam objema vyskytla na strankach stejna chyba zhruba ve stejnou dobu. (Mam stejny problem) Pred tim forum bez problemu fungovalo zhruba rok......
<HTML>tak jako odpoved plati totez... zda se to mozna podivne ale tohle tvuj problem vyresi</HTML>
Tak zní to opravdu podivně, ale přestože flock už použivám, taky se mi v krátké době už podruhé vymazal soubor s obsahem guestbooku. Poprvé jsem flock ve skriptu neměl, teď už ale jo... :-/

Nevím, jestli tam nemám nějakou chybu:

fp = FOpen ("book.dat", "w");
flock($fp, LOCK_EX);
FWrite ($fp, $write.$data);
flock ($fp, LOCK_UN);
FClose ($fp);

Jinak fakt nevím :(
Použij databázi a je to bez problému! Dokonce vygeneruješ i menší data a dá se to řadit, hledat v tom nebo promazávat...