Vážení, tohle je nějaké divné. 13.10.2004 ve 14:29 došlo k vymazání některých *.txt a *.cgi souborů anket a počítadel. Podotýkám, že se mi to stalo již podruhé a v tu chvíli NIKDO na stránkách nebyl. Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je toto možné? PHP stránky načítají strašně pomalu, někdy vůbec, teď ještě tohle. Prosím, má ještě někdo stejný problém? Velice děkuji za odpověď...
A jak jsi zjistil ten přesnej čas?!
Byl vymazán obsah, ne soubory. Omlouvam se za nepřesnou formulaci. Byly "vytunelovány"...
Já už vážně blbnu.... "vynulovány"
Tohle někdy dělá současné zapisovaní do souborů, ale ty říkáš, že tam zrovna nikdo nebyl.
Pravda je, že jsem kdysi měl také zvláštní problém. Chtěl jsem ukládat binární data do .php souboru, kde bylo na začátku "<? exit;" , abych je ochránil pred čtením (to mi .htaccess ještě nic neříkalo). Ale vždycky do hodiny to soubor zkrouhlo po ten středník, za ním předtím totiž následoval znak s kódem 0. Dělalo to i souboru, který jsem tam pokusně vložil "navíc" (žádný skript s ním nepracoval, nevedl na něj žádný odkaz, nic). Admin taky nevěděl, čím to je. Mě potom napadlo, jestli to nědělá nějaký ten reklamní robot. Těžko říct.
Konečně někdo, kdo si nedělá srandu z těch, co nesedí 23 hodin denně u PC a nevědí všecko a snaží se pomoci...
Já mám udělanou podrobnou statistiku a teď jsem se po tom malinko pídil. Udělalo to asi u 5-ti souborů, během půl hodiny. Jeden člověk tam přeci jenom v tu dobu byl. Ale jen jeden. Stalo se to i u souboru, který byl chráněný zámkem flock(). Já na to opravdu zírám, kdyby tam v tu dobu byli alespoň dva, ale jeden? Může to být třeba tím, jak to poslední dobou na wz pomalu načítá, a že jeden a tentýž klikne třeba na zápis 2x? Pokud je tam flock(), tak by to ale vadit nemělo. Jsem z toho vážně mimo...
Nejsem profík, tak se nedivte, že se divím... Dík
To je asi jeden z těch nevyřešitelnejch záhadnejc problémů.. S tim ti asi neporadí nikdo..
Jo! Dneska si přilezu a soubor počítadla(ale ne s příponou txt), mrtvej. Jak ty popisuješ. Je to škoda, zrovna jsem to pár dní nezálohoval... Měl asi 40kB. Když jsem pak přes ftp TotalCommu nahrával soubor, rovnou se mi tam dostal s velikostí 0 a podobným obsahem. Doufám, že ho tam dostanu. Nebo jsem zazálohoval forum logfile.txt právě včas, protože (jestli tím?) se odebralo do věčných lovišť, jenže jsem ho mohl naštěstí zase přibrat z hadru. Toto vše dnes, asi před půl hodinou.
Minulý měsíc se mi taky ftp i stránky načítaly děsně pomalu(jen u mě na compu), ale pak to ustalo a je to rychlost.
Tak kdybyste někdo věděl radu... jestli je to všechno chybka na wz, či se mám naučit MySQL... nebo si začnu nechat logy posílat přes mail?
Přece se po forech musi potulovat profi php programatori! I kdyz je pravda, ze ruzne jazyky se chovaji v nekterych vecech vskutku nevysvetlitelne.....
...
...
Tohle přesně dělalo asi tak před měsícem, pak byl pokoj. Ted se to opet opakuje... To nebude chyba ve strankach, vždycky to udělá více lidem a pak je třeba měsíc zase pokoj.
Já bych víc, než profi programátora potřeboval vědět, jestli se třeba pracuje na odstranění toho pomalého načítání PHP stránek. Mě to teda vážně blbne. Dnes za celý den jsem se tam bez problémů dostal jen 1x. Všechny stránky všude mi normálně jdou, jen webzdarma drhne, tak at mi nikdo neříká, že je problém u mě. Nemyslím to vůbec ve zlým, ale tohle je fakt divný...
No vidíte, mezi tím co jsem tady tlachal, tak mámzase data v hajzlu... Tohle už je vážně k nasrání. Pardon, že takhle mluvím, ale popáté za den jdu obnovovat data... Nebyl na webu NIKDO !
To mě to běhá rychle i teď... až na občasné výpadky. Možná mám já, webmaster, od nějakých vyšších instancí ban? :)
Naštěstí se mi nic neztratilo... co já vím, až na to, že se ten počítací soubor drží stabilně na velikosti 0. Zítra budu mít na stránkách nápor aspoň deseti lidí(máme informatiku), připravil jsem jim speciální interinformatický chat na míru přizpůsobený právě naší třídě, a jestli nepude ukládat, tak mám utrum. :((((
Já s vymazáváním kromě výše uvedeného případu problémy nemám. Mně se osvědčuje do souboru jenom připisovat na konec (fopen("soubor.txt","a")), potom mi data nemizí. To je tak vše, co můžu poradit.
hmm, treba je na wz nejakej virus (?)... ale je porad zajimavy ze www.webz.cz de fpoho a vsechni hosti se sekaj :(
Něco vyzkouším.... www.kgb.cz. 200MB prostoru zdarma, podpora PHP, email přes POP3. Nechci tu dělat reklamu konkurenci, ale chci se jen zeptat, jestli s tímto webhostingem nemáte někdo zkušenost. Maká nově od 10.10.2004
Cože? O něm nic moc nevím, ale mám pocit, že bratr měl kdysi DÁVNO stránky u kgb. Ale pak je zavřeli. Že by se obnovili? Já jsem zase myslel na psisco. Sice jen 100MB, PHP... ale taky s tím nemám zkušenosti :).
Jo a u mě to samé, vymazala jse mi celá kecárna /book.dat/ na www.kabat.aktualne.cz i na www.skwor.aktualne.cz a stalo se mi to ve stejný den v úterý a dnes to samé a opět na obou stránkách....čím to kurva je ?
Chlapi, zkuste to ... normálně to maká. zatím vše funguje a načítá to 50x rychleji, akorát mi to neodesílá emaily z knihy... 200MB je super, navíc tam zatím není ani reklamní pruh...
Mám stejnej problém, poprví se to stalo asi před měsícem, podruhý včera. Jenom upřesnim, že nad datovym souborem (xml) provádim pouze čtení - fopen(soubor, 'r') a zápis - fopen(soubor, 'w'), obojí samozřejmě odděleně.
Koukám, ze v tom nejsem sám.
Taky se mi asi pred 14 dny smaznul nebo vyprazdnil soubor s obsahem questbooku (*.dat) a dneska asi v 21:00 opet to same.
Můžu se připojit, že mě se taky pořád maže soubor book.data a když jsem si chtěl pro jistotu, že by někdo věděl moje heslo ho změnit, tak mě to nejde a píše nějakou hlášku o existijícím slovu (asi existuje třeba slovo prdel28 fakt nevim).
Můžete se k tomu někdo vyjádřit z WZ.cz?
<HTML>Nekdy by neskodilo precist si php manual...
flag "w" u funkce fopen() :
Open for writing only; place the file pointer at the beginning of the file and truncate the file to zero length. If the file does not exist, attempt to create it.
v cestine: otevre pro zapis, vynuluje soubor, nastavi ukazatel na pocatek souboru. pokud soubor neexistuje vytvori se
co z toho plyne? pri kazdem pouziti fopen("soubor.exp", "w") se soubor "soubor.exp" vynuluje a pak se do nej zapisuje...
dalsi veci je pouziti flock() pri zapisu...
k cemu to?
pokud vznikne vice pozadavku naraz, soubor se i vicekrat otevre, proto se pak data pri zapisu krizi / nuluji ....
jak tedy zapisovat do souboru?
$fp = fopen("soubor.dat", "a"); //nebo r+ a pak fseek($fp, SEEK_END);
flock($fp, LOCK_EX);
fwrite($fp, "Nejaky testovaci text \n");
flock($fp, LOCK_UN);
fclose($fp);</HTML>
Je pravda, že jsem flock nepoužíval, o tom jsem se dověděl až tady, ale myslím, že tím to nebude. Nebo to je víc problémů naráz. Při ftp uploadu mi totiž šel rewritovat pouze soubor, který tam nebyl, takže jsem musel vynulované soubory smazat a pak je tam ze zálohy zkopírovat. To to nikdá nedělalo a už zase nedělá...
Přešel jsem na www.kgb.cz a NEMÁM jediný problém. 200MB prostoru nenabízí snad nikdo. Načítá jako blesk a já jsem konečně nadmíru spokojen.
>> Načítá jako blesk
Zatim...