Jak nastavit funkčnost PHP?

Zdravím

mám nasledující problém. Začal jsem pracovat v PHP. Doma jsem si nainstaloval server Apache a skripty v PHP mi v pohodě chodí. Avšak po nahrání stránek v PHP3 do mé vlastní domény se mi požadovaný skript ve stránce neprovede a stránka se zobrazí bez oblastí s PHP. Nejspíše bude potřeba nastavit PHP na straně serveru (wz.cz), ale bohužel nevím, jak na to. Pomozte mi prosím, jak nato. Jsem začátečník a moc nerozumím, k čemu je např rozhraní po registraci na: http://mysql.webzdarma.cz. Uvítal bych odpověď na můj e-mail.

Předem děkuji.
O co presne jde? Je mozne, ze pouzivas nejakou priponu souboru, ktera neni nastavena, aby v ni parser hledal PHP. Lze to nasatvit pomoci .htaccess:

AddType application/x-httpd-php .php .phtml .php4 .php3

Lze pouzit jakoukoliv priponu.

> k čemu je např rozhraní po registraci na: http://mysql.webzdarma.cz

To je phpMyAamin, komplexni webova aplikace psana v PHP pro spravu databazoveho mySQL serveru. MySQL slouzi pro ukladani/nacitani dat pres sit pomoci SQL (Structured Query Language) jazyka. S PHP si velmi dobre rozumi, takze pomoci PHP se lze pripojovat k MySQL a posilat SQL dotazy a ziskane informace dale zpracovavat, atp.
Takže když nahraju stránku s např. *.htm a bude v ní obsažezo
<?php
phpinfo()
?>
, tak se mi to provede? Já jsem to udělal a nic...
No, to je tím, že .htm se neinterpretuje. Přejmenuj ju na .php a bude to fungovat.
Možná se to dá přes .htaccess nějak nastavit, ale to bych se musel podívat do manuálu a to se mi nechce.
Co je to to vaše .htaccess ? Už jsem to tu na fóru viděl několikrát, ale nevim oč běží...
Heuréka! Ona musí být koncovka stránky *.php ikdyž není celá psána čistě v PHP! Mockrát díky, teď už se nemusim zabejvat ňákym phpMyAamin :)) Díky MzM!
.htaccess je záležitost apache (možná i nejen apache, ale to nevím), tam je napsané jak se má apache chovat k souborům které najde v daném adresáři. Dá se tím určit který ze souborů se má brát jako implicitní (index.html), jestli je do adresáře přístup bez hesla, atd. dá se stím dělat spousta věcí. Já znám jenom některé.
Pokud chces mit PHP v .htm souborech, musis do toho addtype pridat i '.htm'...