Nechteli by jste udelat editovatelny prispevky?

Myslim ze by to vsichni "forari" velmi ocenili...
Už se to tu říkalo, že bude nový fórum. Nechme se překvapit.
Joo... až nám všem zešednou vlasy, míra si pořídí nový laizrový dioptrický brýle a richar začne luštit křížovky... bude asi pozdě ;-)
<HTML>Ja lustim krizovky pravidelne :)
U zpetne editace prispevku je problem:
- nekdo na neco odpovi (A)
- na tuto odpoved nasleduji reakce (B)
- uzivatel svoji odpoved "A" zmeni
- diskuze "B" postrada smysl

jestli nekoho napada nejake dobre reseni....</HTML>
Tak promiň --;)

... no tak by se to dalo editovat dokud na ni nikdo neodpoví... třeba..
Standartně se to dělá tak, že při editaci příspěvku se do něj vloží viditelné oznámení: "tento příspěvek byl editován tehdy a tehdy".

Druhou věcí je, že uživatel, který přijde na to, že se dají příspěvky editovat bude mít při jejich editaci snad i dostatek rozumu.
Presne tak, taky myslim, ze by v tom nebyl problem.
Já myslím, že když se rozhlídnete po tomhle fóru, tak musíte dát Richardovi za pravdu. Myslím, že tohle by problém mohl být.

Já většinou "editaci" příspěvků řeším tak, že povolím autorovi pouze přidávání - úplnou editaci stejně lidi chtějí jen proto, aby zamaskovali gramatické chyby (resp. překlepy) a to je zbytečné, když už to po sobě nemůže někdo přečíst, než to pošle, tak ať to všichni vidí. :o) Přidávání bohatě stačí - na pozdější doplnění informací potřebných k diskuzi, IMHO.
Asi by to bolo nejlepší jak řiká Seth... pač opravdu no...
Nejde jen o gramatické chyby (i když o to samozřejmě taky - nejsme negramoti, tak je velka ostuda neopravit chybu), ale treba i o to, ze na neco zapomenem a pak k tomu psat dalsi jeden, dva tri prispevky...hm, to je blbe. I kdyby tedy podle nekoho byla nebezpecna editace prispevku (i kdyby se tam ukazal cas editace - a od toho by se clovek mohl podivat jestli byla editovana pred pridanim dalsiho prispevku nekym jinym, nebo jestli ne), tak by mohla fungovat alespon ta moznost editace, nez nekdo na prispevek odepise. Jak by se tyto zpusoby mohly zneuzit?

Seth: to co ty tady pises, to neni argumentace, to je jenom ignorace a mozna i vlezdozadnicismus...ale jestli ne, tak se omlouvam.
Jooo.. prostě některý lidi nechápu.. že nevíš o kom mluvim, Tondys? :-)

Právě to co řikal Seth je vcelku dobrej nápad... a kdybys uměl číst, tak to zjistíš taky... pač když napíšeš příspěvek a něco tam zapomeneš, tak tě to právě pustí tam jenom něco doplnit a néé předělávat ten původní příspěvek...

A s tebě dramatickejma chybama bych to neviděl tak dramaticky ;-) ... každýmu někdy něco ulítně, někomu častějš, někomu méně... a svět se nezboří...
Tondys: to bylo čistě můj názor odvozený z praxe. Dovolit lidem změnit zpětně příspěvek nemá podle mě žádný pozitivní přínos k diskuzi. Stačí možnost doplnit odstavec, kde můžeš dopsat to, co jsi zapomněl, jak píšeš...většinou odkazy apod.
meca: Ja pochopil, ale myslim, kdyz se tak bojite, ze by byl lepsi ten tvuj napad, kdyz uz. Editace celeho prispevku, nez nekdo odpovi. Treba ja osobne napriklad vzdycky napisu prispevek a pak tam chci treba poprehazet smysl vet, protoze se chci treba zminovat jeste o necem, o cem jsem napsal jen strucne.. tech situaci potreby editace celeho prispevku je ale vic.
Ted by se mi zrovna hodila editace prispevku, abych pozmenil smysl. Pritom nikdo nepise, takze by to zadny negativni vliv nemelo, spis naopak, ze?
Ten navrh co pise Seth, tak kdybych s tim souhlasil, musel bych i rict ze cely ten napad s editovatelnym prispevkem je blbost. Ponevadz pridat si kazdy muze stejne dalsi prispevek, jako by mohl odstavec..
A co to spojit dohromady? :-) ... ceý příspěvek před odpovědí... a pak už jenom dodotak ... a nebo máš asi pravdu ... je to nesmysl....
A s tou nebezpecnosti i normalne, mno fakt nevim. Kdyz se podivam na kterekoliv phpBB forum, tak to funguje i s neomezene zpetnou editaci a forum funguje. Pripadne kdyz by se naskytl opravdu nejaky ignorant, tak si to lidi mohou do diskuze v tematu napsat (a na te editaci by to i bylo videt, ze?) .
Proc by to zde melo byt o tolik nebezpecnejsi, nez jinde, to Meco nechapu :o)
Jo taky jsem si rikal, ze by to mohlo byt i spojene dohromady, ale to uz me osobne je jedno..
Ted me neco napadlo. Pote co by tam nekdo napsal nejaky dalsi prispevek, mohl bych uz jen tedy pripsat dalsi odstavec, ale bylo by tam treba tucne (k tomu pridanemu) napsano "Edit:"
To je podle mě právě zbytečný natahování kódu s malým přínosem fce, ale to je jen můj názor a ne opravdu tím nikomu nelezu do zadnice, jak jsi se zmínil. :o)
<HTML>To s tou editaci (popr. i smazanim) dokud nekdo dalsi nereaguje je dobry napad.</HTML>
To sem vymyslel já! --:D
njn, ty vejchlubo :) Ja jsem zas zalozil tohle tema! lol
Tondys: To se máš čím chlubit, woe ;) Nechtěli BYSTE udělat...? Chichi
Ono to není oboje dobre? :)
Neni, zatim :)