proč nejde FTP ?

Petr: jo, to už jsem taky kdesi sehnal tu adresu tech DNS, ale stále mi to nechce fungovat :(
Kde všude to musím změnit? menil jsem to v Ovládací panely -> sítová připojení -> Siemens
je ještě nějaké místo kde se to musí změnit? diky
Markéta: Hele když to blbne jen v XP zkus vypnout tu jejich zázračnou firewall, jestli uz jsi tak tedy neučinila.
To jsem taky zkusila a nepomohlo...
ale částečně se mi daří ftp přes prohlížeč, sice to často padá, ale lepší než nic...
To Sojkovec:

Nastavení PC? Nefunguje mi to na dvou...
(víc jich doma bohužel nemám :-)))
Oba mají XP, jeden je notebook, jeden má SP2, druhý ne, jeden používá Norton Internet Security, druhý ne, na obou mám Total Commander, jeden je AMD, druhý Intel, jeden se připojuje přes proxy, druhý (notebook) používám pro připojení k internetu jinde a tam to jede bez proxy...
já nevím, jaké nastavení by mohlo s ftp souviset.
Na obou počítačích mi commander při snaze o připojení hlásí "hostitelský počítač nebyl nalezen".
Jméno i hostname dávám dle FAQ svet-literatury.wz.cz , na web se dostanu, přihlásit se a kopírovat soubory po jednom taky můžu.

Nemusí být pro ftp někde něco povolený v těch zatracených woknech? Nebo v Commanderu? Zabezpečení jsem dala na nejnižší úroveň, ale ani to nepomohlo. Vypla jsem NIS a taky žádná změna.
Ale vím naprosto jistě, že po registraci jsem soubory na web poslala přes ftp..... (z notebooka s XP a aktivním NIS)

Zkoušela jsem několik ftp klientů ze slunečnice a studny, několikrát jsem disk projela Ad-awarem... a výsledek je stejný, stále stejná hláška. :-(((

možná se nějak změnila konfigurace, ale ve FAQ jsem o nastavení ftp nezjistila nic víc, než že se jméno shoduje s adresou účtu, tak nevím kde pátrat po příčině

jooo, zapsáním adresy ftp://svet-literatury.wz.cz se tam dostanu, ale je to hooooodně nestabilní, padá každých 30-40 s ...

... já jen kdyby vás napadlo, co dělám v tom commanderu blbě ...
... chválila bych po celé zemi české :-) ...
díky
Markéta:

A zkoušelas to tedy i z jiného místa? Nemůže to být problém ISP?
právě že zkoušela, to bylo první co jsem udělala, šla jsem se připojit jinam (jiné místo, jiný poskytovatel)
Hele to je fakt divný, TC by si měl dělat u FTP připojení log, tak do něj zkus kouknout. Když se to ani nepřipojí, tak něco blokuje port pro FTP (IMO), ale když to dělá i bez firewallu a proxy..:o?
už jsem rozjel FTP na webparku, ale stále mi to dělá problémy na wz.cz :(

Kdo poradí pls? :(
2AgEnT: jaký problémy přesně máš? Koukám že si přes eurotel, to se tu řešilo o kousek výš, nemůže to být stejný problém? Tedy s DNS?
marketa: zkus pouzit jako hostitel IP adresu 81.31.7.163.
2Thalia: problém je stejný jako výše, četl jsem to celé, nastavil jsem si nové adresy DNS serverů, zkoušel jsem i automatické atd. atd. ale prostě nic, stále hláška: "Hostitelský počítač nebyl nalezen!" :(

před tím nešlo žádné FTP, ted nejde FTP jenom na wz.cz včetně jakýkoliv stránek na nich. i fora mi jedou jen z části :/
takže já mám problém vyřešený - volal jsem na eurotel, poradili nové adresy DNS, zadal je a maká to! joooo...mám od nich GPRS. musí se tam dát oba, takže:
160.218.10.200
160.218.43.200

přeju hodně štěstí všem smutným majitelům GPRS :-))
ono mě to taky občas provokuje když tam zadám ftp://ondragames.wz.cz ale když to tam dám bez toho ftp:// tak to jede rychlejš. Vim, že to je nesmysl, ale už to tak je.
ještě je jedna možnost...
Columbo: Co to porad meles?
Asi vás zklamu, ale myslím že v Eurotelu chyba nebude, používám Trionet a jsem na to ouplně stejně
Nemůžu se přihlásit přes ftp - po připojení k serveru se nedostanu přes login - objeví se 421 Login Timeout (25 seconds): closing control connection a spojení je vzdál. hostitelem ukončeno. A když už se mi podaří se přihlásit (vyjímečně) je to totéž - spojení je vzdál. hostitelem ukončeno.
Přes web rozhraní se sice dostanu na svůj účet, vidím, co tam mám, ale to je vše. Když se pokusím editovat, přenést data - cokoli vyhodí mně to zpět na přihlášení.
V čem je problém - poraďte!
Firewall? "Ucpana" linka?
Firewall asi ne, spíše ta ucpaná linka - jsem si to myslela... takže nezbývá než to zkoušet. I tak dík.
a co já? firewall nevedu a DNS mám nastavený dobře... :/