Iframe

Jak vložím iframy?
potřebuju vědět příkaz na vložení iframu menu,obsah a nadpisu .....
pls napiste mi cely prikaz bo ja sem guma
a jeste ppotrebuju vedet prikaz aby mi napr .... v menu mam novinky (slovo) udelam odkaz a do nej neco napisu a ten text se objevuje na nove strane jak mam ten odkaz zavest do obsahu?
http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html a aby se ti do něj otvíraly odkazy z menu, tak těm odkazům musíš nastavit target do toho iframu.
jenze jak? ja nevim ten prikaz a v jakpsat web neni presny a me to dela jejich pripravene iframy ke kterym ja nemam stranku a ani nechci nazev toho iframu ...
Na jakpsatweb.cz jsou tvé dotazy zodpovězeny zcela srozumitelně, viz http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html#priklad a http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html#odkazy.
jenze ja som naduty a zkousel som to a vubec mi to nedje tam je to pojmenovany jako uvodni stranka a ja mam ty stranky jinak a nevim kde mam co priradit
Matrixi: v tom případě se obávám, že budeš muset začít tady http://www.jakpsatweb.cz/#zacatky
jenze ja vim jak se dela web ale nevim co mam kam priradit ked je tam uvodn i strana a druha strana a pak nejaky odkaz a nevim co kam priradit protoze ja nemam na webu stranu "uvodni strana.htm"
Matrixi: promin, ale myslim si, ze to nevis. jen si to pekne procti, ono ti to neublizi. jinak "uvodni strana.htm" je proste nazev souboru. co je na tom k nepochopeni? tak tam proste napises neco jinyho podle toho, jakej soubor mas.
jenze presne to som udelal a ty odkazy mi porad nejdou ... a je mi jasne ze je to nazev souboru.
Těm odkazům v menu musíš ještě doplnit target="stred", čímž jim řekneš, že se mají otvírat v tom druhém iframu. Ale ony se ti tam stejně teď neotevřou, a to z toho důvodu, že některý ty odkazy máš napsaný blbě, např.
<a href="file:///C:/Documents%20and%20Settings/Michal%20I/Dokumenty/Sady%20webových%20souborů/Necoome.htm">
- tak toto ti nebude fungovat, protože to je odkaz na tvůj disk. Takže se koukni na http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?16 a ty odkazy si sprav.
diky a to target mam doplnit do html codu ... ze? ale kam ja tam nic o novinkach nemam? pls mohl (a) by ses podivat na ten muj web a dat zdrojovy cod a napsat mi kam to mam dat ?
http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html#odkazy - jak jsem říkala, zde je jasně popsáno, jak se to píše. Nebudu to psát ještě i já.
:-)) - On se to nechce naučit, on to chce jenom dělat :-))
ja se to chci naucit ale podle toho to nachapu nevim kam mam ten target priradit k cemu
- - - - - - - - -
Z nadřazeného do vnořeného

<a href="stranka.htm" target="ifrejm">Odkaz do ifrejmu</a>
<iframe name="ifrejm" ...></iframe>

V odkazu se použije u targetu jméno vnořeného rámu (to je atribut name).

Z vnořeného do nadřazeného

Možná vás napadne, že vnořená stránka nemůže vědět, jak se jmenuje nadřazený rám. No to opravdu nemůže. Naštěstí existuje generické jméno rámu _parent, které označuje rodičovský rám. Ve vnořené stránce bude:

<a href="jina_stranka.htm" target="_parent">Odkaz z ifrejmu do rodičovského okna</a>
- - - - - - - - -
co na tom nechápeš?
>>Těm odkazům v menu musíš ještě doplnit target="stred"
Já nevím, ale jasněji to už říct neumím a na jakpsatweb.cz je k tomu i příklad...
jenze ja mam 2 vnorene no 3 logo, menu a stred2
a ked je tam to jina_stranka.htmnebo ten odkaz do rodivskeho okna nebo pak zase odkaz do iframu to proste nechapu co misto toho kde mam da ked som to udelal presne spravne tak se mi misto novinek.htm obevil stred2.htm a vse se mi to zobrazuje menu a proste to nejde a nevim proc
proste nepouzivaj IFRAME a sprav si to s INCLUDE v php...myslim ze aj do buducna to budes mat lepsie...
heh s php vubec neumim a ani nevim co to tren include je ja potrebuju akorat vedet ked je v iframu menu odkaz na stranku novinky.htm ktery se jmenuje novinky tak jak ho umistim misto na nove strane v iframu stred2.htm tot vse a cela stranka se jmenuje znova a úpls pokud se vam chjce mit se mnou trpelivost napiste mi to presne
no koukam zeb som amater co s HTML cody neumi takze vas nebudu obtezovat zkusim to u ic.cz treba tam budou vedet co potrebuju vedet jinak diky za snahu ale stejne to nechapu
>> zkusim to u ic.cz treba tam budou vedet co potrebuju vedet
ale my všichni víme, co potřebuješ vědět... Jak jsem psala, už jsi to měl skoro správně chybělo udělat poslední krok:
>>Těm odkazům v menu musíš ještě doplnit target="stred"

copak je to tak těžký?!
jenze jak to tam mam pridat v html nic takovyho neni nic o odkazeh tam nemam vsak se mrkni do zdrojaku
Abychom toto vlákno už ukončili, tak ti to napíšu, i když tvé poslední větě ale vůbec nerozumím, takhle poskládaný slova mi nedávají smysl...
No jeden z odkazů v menu je např.:
<a href="Novinky.htm">Novinky</a>
to se shodnem, takže ho použiju jako příklad. Ty chceš aby se ti ten soubor Novinky.html otevřel v tom druhým iframu, který je vložen takto:
<iframe frameborder="0" scrolling="no" width="607" height="463" name="stred" src="stred2.htm"><a href="stred2.htm"></a></iframe>
z čehož plyne, že se jmenuje stred (name="stred"). Takže jen tomu odkazu v menu řekneš, aby se tam otvíral a to se dělá pomocí target. Takže ten odkaz v menu upravíš takto:
<a href="Novinky.htm" target="stred">Novinky</a>
a ostatní odkazy v menu upravíš stejně. Doufám že vidíš ten rozdíl oproti původnímu...
A to je doufám konec....
no tak som to chtel videt jenze jeste takovy mikro detail ja tam to <a href="Novinky.htm">Novinky</a> nemam alespon ne na uvodni strance kde to mam najit? abych to k tomu pridal