zablokovaný účet?

Možná by pomohlo vidět nějakou kostru stránek a podle www.jakpsatweb.cz dešifrovat co zápis znamená. Podle toho jak vypadají stávající stránky by jako vzor mohlo sloužit třeba to co je na :
http://css.e-sign.cz/layouty/dvou-sloupcovy-layout-s-plovouci-sirkou-obsahu
Mnoho díků za váš zájem.Fakt to potěší.Jak psát web jsem už jednou pročítal a něco jsem zkoušel,ale přestože jsem zhruba pochopil jak se co dá napsat,děsí mě globálnější problémy.Jak na to nasadit moje data z meteostanice,jak to celý rozhýbat a hlavně co s tím když se to nezdaří oživit nebo se tam objeví problém.Protože já zdaleka nechápu veškeré souvislosti,co má na co vliv,na co si dát pozor a jak to vlastně celé pracuje(myslím web jako takový) Jirka
A jak jsou tam data z meteostanice nasazena teď? Má přestava je taková,že program (z meteostanice) generuje obrázky, které se periodicky nahrávají na server (webzdarma). Nebo je to složitější?
Teď je,ale důležité jestli se už započetlo zobrazení reklamy aby ten účet nezrušili.
Ano program generuje obrázek a grafy do adresáře "webfiles" a současně má vlastní ftp program(asi se tomu říká ftp klient) kde nastavím časy u mnou zadaných grafů a obrázků kdy se mají uploadovat na server.Zadám do programu(extra okno) název serveru,uživatelské jméno(stejné) a heslo a spustím to.Vše probíhá automaticky.Takže jestli tady neříkám úplný kraviny na serveru je každých třeba 15 minut nahraný webfiles se všemi možnými daty,gify,texty a z toho pak můj webmaster nějak po doplnění té kostry(s barevným uspořádáním,českými nadpisy,nabídky ap.)vyrobí konečnou podobu.Snad to takhle nějak je,ale já přesně ten mechanismus nechápu a on mi ho moc nevysvětlil.Mimochodem můj meteosoft umožnuje vytvořit jakous takous webovou stránku pomocí nabídky kde zafajfkuju co chci aby se zobrazovalo a stránka je na světě.Viz např. http://www.realweatherstation.com/wx/nikosweather.html nebo http://www.rawbits.com/weather/weather.html Mě by to možná i takhle stačilo.Ovšem nepříjemné je,že to je v angličtině,což pro našince není dost použitelný a neuměl bych tam nějak přilepit rubriky ze svého webu jako např.fotogalerie,můj profil nebo povídání o samotné stanici.Pravda je že meteosoft umožnuje nějak přilepit k standartně vytvářené stránce další libovolné přívěsky v podobě wxlocal html ,který se nějak změní na wx html a v tom právě webmaster má udělanou tu českou obdobu anglické tabulky zobrazené hned na první straně mého webu pod názvem "aktuální počasí".
Takhle to ale popisuju já a to je dost chaotický.To se musí prostě vidět.Možná že by někdo trochu znalej problematiky dokázal z mého meteosoftu vykouzlit stránku podle mých představ jenom s minimálními znalostmi o této problematice,protože ten soft je fakt tak nadupanej všemožnýma funkcema,ale pro mě jako téměř laika je to nepřekonatelný trabl.Už taky z důvodu použité angličtiny.Myslím že už jsem toho naplkal dost.
Ještě se chci zeptat,jak to myslíš s tím"jestli se už započetlo zobrazení reklamy aby ten účet nezrušili?"nějak tomu nerozumím.Reklama tam už je tak v čem je ještě potíž?
Já jsem se zobrazováním reklamního banneru nikdy problém neměl a abych předešel problémům s přístupy tak jsem si občas stránku zobrazil a několikrát ji reloadoval a v sekci administrace-info se vždy objevilo kolik bylo zobrazených bannerů (zobrazených bannerů dnes,zobrazených bannerů včera, poslední zobrazení banneru) Začátkem srpna se po reloadování stránky nezapočetlo nic. Trochu jsem to zkoumal a popisuji to v http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=27595&t=27595.
Já jsem na první pohled myslel, že se ve stránce vyměňují jen obrázky, ale podle vložené aktualizované tabulky to vypadá, že se stránky nahrávají celé.Kromě toho, že ten program generuje obrázky, ve kterých je vložený text by mohl umět generovat nějaké textové soubory (csv), které by data , vkládaná do obrázků obsahovaly.Umí to ?
Bohužel vůbec netuším co je to csv a už vůbec neznám odpověď na tvou otázku.Nikde v programu jsem ale tuto zkratku neviděl.Já se tu fakt pohybuju jako na minovým poli.Četl jsem si debatu na kterou odkazuješ a taky nevím která bije.Já fakt nevím kde začít.Kde se mohu s těmito základními pojmy seznámit.Jak se s tím naučit postupně zžívat.To nejde začít uprostřed a prokousávat se pak dvěma směry v poznávání .Jsem z toho bezradnej,ale nečekám že se mě tady někdo ujme jako opuštěného sirotka.To by si pěkně naběhl.Na druhou stranu musím uznat,že se tímhle otloukáním taky lecčemu přiučím,ale tímhle způsobem je to běh na celé roky a to je špatný.
Asi to bude k pousmání,ale zkusím to.Otázka:na mých stránkách je zobrazeno několik ikonek(odkazů).Bohužel dvě se mi přestaly už před časem zobrazovat a je tam jen prázdné okénko s názvem.U jednoho vím že je to v dúsledku změny adresy.Mohu já sám nějak zapsat tuto změnu.Když kliknu na webu pravou myší na zobrazit zdrojový kód,je mi to asi k ničemu že.Zkoušel jsem to tam přepsat ,ale když jsem to chtěl uložit,nastal problém.Tušil jsem to,neboť chápu že to by pak mohl kdekdo někomu měnit vzhled stránek.Nebo tu tlachám úplný nesmysly? Jirka
CSV je The Comma Separated Value, je to textový soubor,kde jsou hodnoty odděleny čárkou (nebo i jiným oddělovačem) např.

teplota,16.3
rosný bod,12.1
vlhkost,0.75
...

ta debata je o tom, že když se přihlásíš k účtu na webzdarma,vybereš volbu info a tam je uvedeno : zobrazených bannerů dnes a zatím nějaké číslo, které představuje kolikát se započetlo zobrazení reklamního banneru a problém minulých dní byl, že ač se banner zobrazil číslo se v infu nezvětšilo o 1. Dnes to vypadalo,že se přístupy započítávaly.

Je třeba skočit do vody.
S tím prokousáváním to nemusí být tak dramatické, pokud se tím člověk nechce živit, tak se dají na internetu najít řešení podle kterých se dá potřebná stránka sestavit a naučit se pár základů aby se dala rozšířit.
Můžeme to zkusit.Jestli chceš tak mi pošli e-mail ať nezahlcujeme fórum
Asi to bude k pousmání,ale zkusím to.Otázka:na mých stránkách je zobrazeno několik ikonek(odkazů).Bohužel dvě se mi přestaly už před časem zobrazovat a je tam jen prázdné okénko s názvem.U jednoho vím že je to v dúsledku změny adresy.Mohu já sám nějak zapsat tuto změnu.

Ano,ale potřeba mít zdrojový kod stránky (to s pravou myší zobrazí jen to,co webový prohlížeč načetl, editovat to nejde.Takže je potřeba se přihlásit k účtu na webzdarma.Do prohlížeče (Opera?) se zadá http://www.webzdarma.cz/, po načtení stránky se do políčka formuláře označeného Už.jméno jirkalina.aktualne.cz a do políčka zadat heslo.Pak se stiskne Přihlásit.Objeví se okno, kde je Vítej uživateli jirkalina.aktualne.cz.Na obrazovce je menu, kde je třetí zleva položka správce souborů.Po kliknutí na tento odkaz se otevře stránka kde je uvedeno
Aktuální adresář: /
a jsou tam zobrazeny soubory, které tvoří webovou prezentaci, kliknutím pravým tlačítkem myši na vybraný soubor se otevře okno, kde je volba Uložit jako, prostřednictvím, které lze uložit soubor na lokální disk počítače a tam se otevře v nějakém textovém editoru, který ukládá souboty jako prostý text - opraví se problém a pak se nahraje zpátky na server (webzdarma.cz) - v tom okně, kde se pravým tlačítkem klikalo je úplně dole
Vyber soubor na disku.Tam se vybere soubor s lokálního disk tvého počítače a nahraje ho na server.Lepší řešení je použít nějaký FTP klient.
PS v případě, že se jedná o prostý HTML soubor, je možné zkopírovat zobrazený zdrojový kód do textového editoru, kde se zedituje, nahrát na server se musí webovým rozhraním nebo FTP klietem
Mnoho díků za vyčerpávající instrukce.Možná až v neděli zkusím zatím jen tu ikonku.S tou pomocí by to bylo fajn,ale asi to nebude honem.Uvidím podle času.Dokud je venku pěkně,moc mi to časově nevychází.Ozvu se.díky Jirka
no jasně
Je možnost editovat soubory i z webového rozhraní, v řádku u souboru je volba editovat.Vím, že byly nějaké problémy s češtinou, ale v případě, že by se opravovala internetová adresa, tak by to nemuselo vadit(nejsou tam znaky s diakritikou).Pak není potřeba ukládat do textového souboru a je možné editovat z webového rozhraní
Mám ten dojem, že stránka http://www.jirkalina.aktualne.cz/aktualni.htm je nahrávána na server spolu s vygenerovanými obrázky (obsahuje tabulku s aktualizovanými daty). V tom případě by měl být na lokálním disku počítače nějaký soubor, který slouží jako šablona pro generování stránky

to je asi ten případ,

...Pravda je že meteosoft umožnuje nějak přilepit k standartně vytvářené ...stránce další libovolné přívěsky v podobě wxlocal html ,který se nějak změní ...na wx html a v tom právě webmaster má udělanou tu českou obdobu ...anglické tabulky zobrazené hned na první straně mého webu pod názvem ..."aktuální počasí".

Pokud je to tak, tak by se měl editovat soubor, který slouží jako šablona.Domnívám se ;-)
To je docela pravděpodobné,ale musel bych to za tvojí asistence přesně vyštourat abych v tom neudělal nějakou paseku.Hrozně se bojím tohoto důsledku mých neodborných pokusů.Nemáš náhodou Skypa? jinak je pootíž že o čem píšeš výše jako svou vžitou terminologií,mě dělá problémy rozluštit o čem to mluvíš.Neznám význam i mnoha primárních pojmů,což ty samozřejmě nemůžeš vědět a ani není možné mi vše obsáhle rozepisovat polopatickou mluvou pro PC negramoty.Mluvili-li bychom live přes Skypa,spoustu nedorozumění by se rychle vyjasnila.Jinak si nesmírně vážím tvého obětavého přístupu a nerad bych tě nějak mnoho okrádal o volný čas.Mimochodem já ted musím odjet pracovat a vrátím se večer. Zítra bych mohl být doma. Jirka
Skypa nemám, bohužel.
Já bych ten soubor asi našel tak, že bych nechal hledat v adresáří (předpokládám, že ve c:\wdisplay) soubor, který obsahuje:
http://stormchasing.unas.cz/, (používám na to Total Commander),
to je jeden z odkazů, který se změnil (na bourky.com ?).Měl by ho obsahovat soubor aktualni.htm,historie.htm,meteostanice ,... (v adresáří c:\wdisplay\webfiles a soubor, který slouží jejich šablona pro jeho vygenerování (tem bude asi v jiném adresáři)a tam by se měla opravit sekce za komentářem <!-- ikonky -->

Místo csv program generuje soubor wdfulldata.xml, kde jsou asi všechny hodnoty, které je z programu možno dostal

Budu až v pondělí ráno.Je emailová adresa na tebe pacea@atlas.cz?
Jo je to správná adresa
A kde najdu tvůj mail,když kliknu na tvůj odkaz nic tam krom banneru není?
frantisek.pesek@email.cz
Včera jsem ti poslal mail s přílohou,dostal jsi ho? Jirka
co mam robit ked mi napise:
"Registraci je možné provést jen z počítače s reverzním záznamem v doméně cz nebo sk. Kontaktujte poskytovatele svého připojení. Vaše IP = ...*"
Vždyť ti to píše! "Kontaktujte poskytovatele svého připojení."

Musíš se registrovat z IP adresy, která je adresována jako doména .cz nebo .sk Tvůj provider prostě nemá tuto adresu asociovanou k doméně cz nebo sk. Jen on to může vyřešit. Pokud ti to háže tuto chybu a jsi bud v CZ nebo SK, zajdi do internetové kavárny se zaregistrovat. Nebo zkus alternativní přístup do internetu: dial-up, ze školy apod. Nebo někoho takového požádej. Prostě WZ nechce uživatele odjinud než z CZ nebo SK a brání jim tímto.

Dobrá zpráva je, že jakmile se už zaregistruješ, pak můžeš stránky spravovat odkudkoli.
kemci: nebo někoho slušně požádej, dej mu informace, jakou doménu potřebuješ a on ti to zaregistruje...