Obrázky v DB

Dobrý den! Jsem začátečnice v PHP a potřebovala bych poradit. Zkusila jsem umístit na webzdarma.cz nějake stránky, kde by se mimo jiné měli zobrazovat obrázky z databáze podle id. U mě na localhostu to běží v pohodě, ale tady ne i když obrázky jsou v databázi uloženy. Zmiňujete se tu o funkci imagecreate, ale to je pro mě španělská vesnice. Nemohli byste mi prosím poradit, jak bych měla tento skript změnit? Děkuji moc! *Petra*

generuj.php:
<?
if(!isset($_GET['id'])) {
die('Není určeno ID obrázku');
}
$vysledek = mysql_query(
sprintf(
'SELECT foto FROM nabidka WHERE id = %u',
$_GET['id']
)
) or die('Chyba při provádìní dotazu: ' . mysql_error());

$zaznam = mysql_fetch_array($vysledek);
header('Cache-Control: private');
header('Pragma: ');
header('Expires: ');
echo $zaznam['foto'];
mysql_free_result($vysledek);
?>
Tyjo raní ptáče...
No, skript by měl zastupovat adresu obrázku. Tedy volat by se měl odněkud jako <img src="generuj.php?id=131" />

Pak generuj.php by měl generovat vlastní data obrázku. Měl by tedy mít hlavičku obrázku. Headery, které tam máš bych asi vyházel, cacheování obrázků není špatná záležitost, tak bych to nechal std (bude se strkat do cache).
Není to ale špatně. Nevím jak se tváří prohlížeče na prázdné hlavičky Pragma a expires. Co vím ale určitě, tak by tam měla být hlavička, která říká, že je to obrázek:
header("Content-type: image/jpeg");
nebo jiný typ, podle toho, co je uložené v db.
Pak je taky dobré, pokud se id nenajde, tak nevypisovat text, ale poslat obrázek místo nenalezeného. Někde tu o tom šla celkem pěkná diskuze. (http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=2&i=24867&t=24707)

Další věc je nízká kapacita zdejší db. Na ukládání obrázků se tedy moc nehodí. Ale řeší se to tak, že se obrázky uloží do fs (na disk) a do db se uloží jenom cesta, kde se obrázek nachází..

Imagecreate je vyloženě na tvorbu obrázků, ty už máš, předpokládám, obrázek hotový a uložený v db...
P.S.
použití mysql_query(sprintf(...., )) or die...
tahle konstrukce se mi líbí. Nevypadá nijak amatérsky. ;-)
no, jen taková věcná, na wz můžeš mít db velkou maximálně 5MB, není tedy lepší ty odbrázky kládat na disk a do databáze jen odkazy na ně?
<HTML>Tak jak rika Dzej Ar... do databaze obrazky pokud mozno nedavej</HTML>
jedna se o www na realitku a chtěli by si zadávat data sami pomocí formuláře, takže já je tam dát přeci musím. Nebo ne? Jsem na mrtvém bodě, kdybyste se na to chtěli podívat:

www.realityholicko.wz.cz/nabidka.php

Je tam jen pokusný záznam...
nemusíš, můžeš do db ukládat jen cestu k obrázku a samotnou fotku uploadovat formulářem přímo na server
přesně tak, taky to tak dělám... kdž mám 5 MB databázi, tak tam prostě obrázky nepatří... a způsob, jakým se nahrajou, ten je snad nepodstatný, ne? Imho se snadněji nahrávají soubory na disk než do db. Nehledě na to, že jak tady před časem někdo psal, se obrázky z db zobrazují pomaleji, než z disku.