FAQ - Když se nevkládá reklama..

Richard: možná by bylo vhodné modifikovat některé texty týkající se zobrazování reklamy. Následující pravidlo :

Poskytovatel služby si vyhrazuje právo vložit na uživatelské stránky reklamní proužek a to buď na úvodní stránku nahoru nebo na všechny stránky dolů - dle výběru uživatele.

je možné si vysvětlit i tak, že pokud se nezobrazí banner, tak poskytovatel nevyužil svého práva banner vložit. Další text hovoří o tom, že reklama se vloží automaticky a pokud vyhovuje standardní nastavení není potřeba nic měnit - ideální situace pro začátečníky - nemusí nic dělat a funguje to.

Reklamní proužek se vkládá standardně (pokud si uživatel nenastaví jinak) na všechny stránky dolů. Pokud Vám toto umístění vyhovuje, není třeba nastavení nijak měnit. Můžete ale ovlivnit jeho přesné umístění vložením značky <!--WZ-REKLAMA-1.0-->

A rady o vložení pomocí include, které je možné se dočíst na foru? Proč bych to dělal? V pravidlech se o tom nic nepíše.

Následuje jediná povinnost týkající se reklamy - nezasahovat do zobrazování.

Uživateli je zakázáno provádět akce zamezující korektnímu zobrazení banneru - to se týká především uživatelů, kteří umístí banner jen na úvodní stránku spolu s přesměrováním atp.

S klidem to jako začátečník přejdu, vždyť ani nevím jak bych to udělal

Splnil jsem všechno a přece se mohu dostat do rozporu s pravidly.

Pokud se počítačový systém chová stylem jednou ano, jedno ne, pak bych jako rozumnou bych viděl situaci, kdy se po registraci zašle kód reklamy s upozorněním, že uživatel je povinnen tento kód vložit do stránek.
<HTML>>>Průšvih je v tom, že reklama se vloží (do zdroje), ale nezobrazí.
neni to spis nejakym Ad blockerem?</HTML>
Nejjednoduší způsob je nahrát přes FTP na svůj účet prázdou šablonu (HTML, PHP,...), ve které by se měl kód reklamy zobrazit hned po nahrání na server, poté editovat, a vložit do správného souboru (index).
"Můj názor" - mě se to daří - už jsem zprovoznil takhle jeden web.
Honza
Richard:
Není - už jsem to viděl na několika stránkách. Ve zdroji kód reklamy byl, ale reklama se nezobrazovala v prohlížeči. Nezaznamenával jsem tyto stránky, ale až nějakou zase objevím - zaznamenám si adresu.
Chybka je "někde" jinde - podle zdrojáku to vypadalo v pořádku a zdánlivě nebyl důvod, proč by se neměla zobrazit.
A není to případ xhtml dokumentu, který má v hlavičce jako content type application/xhtml+xml ve FF nebo Opeře? V tom případě by měl být vidět obrázek nudlexx.gif (levá část reklamy s nápisem reklama webzdarma).
Jako pologramota dodržím podmínky zmíněné při přihlášení a přesto se banner nezobrazí na žádné ze stránek. Nepoužívám žádného "blockera". Reklamní banner se dokonce ztratil ze stránek, kde se dřív zobrazoval po dobu minimálně 6 předchozích měsíců. Není po něm známka ani když si zobrazím zdrojový kód.
Mám pocit, že chyba není na mém přijímači :-)
Už jen to, jak mnoho je tu rad, jakým způsobem "donutit" server aby dělal to co by měl dělat automaticky, mluví za vše !

Kamarád si na základě mé rady umístil záložní verzi své firemní prezentace právě na webzdarma. I jemu se na stránkách reklama nezobrazuje, přestože nepoužívá žádné rámce. Právě dostal výstražný e-mail, že nemá ze svých stránek registrováno žádné zobrazení reklamy ( bodejť, když se tam žádná reklama nezobrazuje ) a že může být jeho účet smazán. Jako člověk, který není v programování příliš sběhlý udělá asi jediné. Půjde jinam. A podle mně to udělá plno dalších - polo a negramotů.

Jestli jsem dobře pochopil, provoz serveru je hrazen z příjmů za reklamu. Provozovateli serveru by tedy mělo jít hlavně o jednoduchost a spolehlivost, se kterou mohou potencionální "nosiči" reklamy počítat. Jakmile začne odliv těchto "nosičů", které mnohdy správcovský systém sám vyhodí :-))) , nabere jako v jiných druzích podníkání setrvačnost, která se bude projevovat ještě dlouho po nastavení provozních podmínek do normálu.
Správcové, dělejte s tím něco, jde i o vaše výplaty :-)))
Reklama se opravdu teď nejak nevkládá, ani pri uploadu přes FTP a správně nastaveném relativním odkazu na soubor s reklamou (vkládá se přes include v PHP) se neprovede umístění reklamy dle <!--WZ-REKLAMA-1.0--> ani ta strict varianta. Prostě jakoby se to nepřeparsovalo.
Nepomohlo ani přehodit umístění reklamy v nastavení (nahoru / dolů apod.), že by šlo jen o nějaký bug v nastavení...
Mám taky potíž se zobrazováním reklamy, mi se pro jistotu nezobrazuje vůbec... Vědom si toho, co jsem odklikal, mám samozřejmě starost abych o stránky na webu nepřišel. Kdo ví, nechť odpoví. Díkec
CrazyRanch: Dle mého soudu je problém v tom, že skript, který na WZ zajišťuje zpracování reklamy nedokáže XML parser zpracovat. Posílat v hlavičce :
Content-Type: application/xhtml+xml; charset=windows-1250
je pro WZ moc pokroková technologie
franta: o cem to tady mluvis?
Na vyber je i XHTML strict banner a to jaky si uzivatel posle typ aplikace je zcela na nem.
Budto jsem te spatne pochopil, nebo sis spletl diskuzi
Richard: podívej se na crazyranch.unas.cz, dole na stránce je zobrazen obrázek nudlexx.gif a pravá strana banneru chybí a napiš mi proč není pravá část reklamy zobrazena
Richard: PS zapomněl jsem ješte napsat, že to platí pro prohlížeče, které application/xhtml+xml dokáží zpracovat, tedy ne pro IE