Nahrávání souborů

Ahoj. Řeším tu takovou krizi.
Vypadá to, že asi brzo budu formátovat disk, ale rád bych ještě před tím něco stihl. Proč ho budu formátovat? 1) Explorer mi nereaguje na příkazy "filter" a přitom dříve reagoval, TotalCommander mi jako FTP klient naprosto vysadil a na administarci nemůžu nahrát soubor Novydesign.png. Přitom dříve to šlo, ale pak se smazal a teď se normálně ukáže: Soubor nebyl nalezen. Je ovšem zajímavé, že u jiných souborů to nedělá. No. Vlastně u jedné fotky. Dříve jsem ji tam taky měl, ale teď už tam není a nejde ani nahrát. Vypadá to na nějaký slizký virus. Myslíte si, že to půjde i jinak, než formátem? Protože ten software budu instalovat aspoň 2 dny a instalačku zálohy ještě nemám dodělanou a navíc se mi to teď ani z časového hlediska moc nehodí... Za odpovědi děkuji.
Nová poplašná zpráva? :-))
Rozhodně nečekej na nějakou zálohu a FORMÁTUJ !
Astronome, tak ten počítač rovnou vyhoď, stejně ho na nic nepotřebuješ.
Lama: Myslíš, že už není pomoci?
Nípal: Promiň, ale ty tvoje příspěvky už mi zase pomalu začínají lézt krkem. A jak to jako myslíš, že ten počítač na nic nepotřebuju?! Já nejsem takovej jak spolužáci, že přijdu ze školy, sednu k počítači a celej den hraju hry.
novej thread od Astronoma, no konecne..., zas budu mit po nocich co cist :-)
>>> Já nejsem takovej jak spolužáci, že přijdu ze školy, sednu k počítači a celej den hraju hry.

Ano - ty sis našel dooocela jiného koníčka :-))
>>Protože ten software budu instalovat aspoň 2 dny
boze co budes instalovat?!?!:-DDD

>>a instalačku zálohy ještě nemám dodělanou
klidne jse priznam, jsem lama - zadam o podrobne vysvetleni
bery: No... tentokrát to asi nebude to, co jsi chtěla.
Lama: Jasně. Ale pokud máš na mysli otravování na fóru, tak to jsi přehnal...
spook: no... software. Mám toho opravdu hodně... A navíc než to zase všecko stáhnu a vyhrabám z CD...
no... Jak už jsem někdy dávno říkal: Chystám DVD, na kterým by byl program psanej v HTML a PHP. Takovej průvodce instalací... zároveň by tam byla záloha programů a souborů. Postupně by se pak otvíraly instalačky a vše by se instalovalo. Já vím, že je to zbytečný a že dělám kraviny, ale je to tak jednodušší. Všechno mi to automaticky nastaví na předchozí nastavení.
no mozna se pletu, ale pomoci php a html nemuzes udelat zadnou instalcku. jediny co budes mit udelany, bude stranka ze ktery budes stahovet instalacky a budes tam mit popsany jak ty programky nastavit.(coz je imho vylozena ztrata casu) mmch, kdybych ja mel nastavovat a instalovat compa 2 dny, tak se nejspiz zastrelim:-)))
Astronome, Astronome.....zadny "chtela", ale "chtel"...

jinak ti Astronome moc fandim, tvoje thready jsou doslova exkluzivni, myslim, ze budes brzo nominovanej na Nobelovu cenu
bery: Aha... tak to sorry. A díky.
spook: No... já to neřek celý? Tak to pardon.... PHP a HTML, z toho je průvodce instalací a instalačka jako taková je v příkazovým řádku: .BAT
muzu se te zeptat, jestli formatovani disku smaze i nastaveni netu? (jako jestli znova budu muset vyplnit IP....)
a jak dlouho to trva ( 80 Giga HDD)
filip: 1. formatovani zrusi vse, co je na tom disku. 2. je to prakticky hnedka hotovy
takze budu muset nainstalovat i tiskarnu a tak? Ale windows to necha? doufam
Formátováním vymažeš disk - nenechá to tam nic.
tzn i znova nainstalovanim windows ?
filip: formátováním získáš prostě PRÁZDNÝ harddisk. Takže nainstalovat widle a všechno, co není přímo v nich - tj. drivery a ovládací softy, které nejsou přímo k dispozici ve windows, pak nainstalovat všechny programy, udělat příslušná nastavení, třeba sítě a přístupu k internetu.. atd.

nemyslel jsi defragmentaci? tam ani tak nezáleží na velikosti disku, jako na objemu dat a na jejich "rozsekanosti", více méně čím častěji defrag uděláš, tím bude trvat kratší dobu, páč nebude mít tolik práce. Při defragmentaci se nic nemaže, jen se to "rovná" na disku, aby bylo blízko u sebe to, co k sobě patří.
defragmentaci sem nemyslel, to znam, ale tohle sem nevedel jestli to smaze i windows
jak sformatovat disk jsem novaček, mam notase