Registrace

Při pokusu o registraci se mi ukazuje chybové hlášení: Registraci je možné provést jen z počítače s reverzním záznamem v doméně cz nebo sk. Kontaktujte poskytovatele svého připojení. Vaše IP = 80.250.8.251. Mým poskytovatelem připojení je WIA WiFi. Zmíněná adresa je společná pro všechny uživatele (NAT firewall). Chápu, že se Webzdarma chce chránit proti registracím ze zahraničí, ale jsou i jiné způsoby, jak zjistit stát, ze kterého IP adresa je. Například služba WHOIS Ripe, která tuto adresu označuje za českou. Nezdá se Vám Váš způsob diskriminující?
Nezdá se Vám tenhle příspěvek příliš intelektuální? Zkuste nepsat tak přehnaně spisovná slova, je to známka namyšlenosti. Mimochodem tu chybovou hlášku webzdarma napíše skoro každýmu.
notusername:: A čemu v tom "intelektuálním" příspěvku nerozumíš?
Ono se považuje za hřích napsat spisovně správně souvislou větu nebo věty?
notusername: tu chybovou hlášku to nenapíše skoro každýmu, ale jenom tomu, kdo používá IP zcela bez reverzního záznamu, nebo bez reverzního záznamu v cz nebo sk.

Jakub Vaník: no sice se o tom dá diskutovat, ale nic to nemění na věci, že majitel/provozovatel si může nastavit mantinely jak sám uzná za vhodné, ne? Otázkou zůstává (a já to nevím), jaký je pro providera internetu problém zařídit si reverní záznam. Pokud to problém není, tak o to míń by se mi tohle omezení zdálo diskriminační.
dis: Samozřejmě chápu, že provozovatel má plné právo rozhodnout, komu službu poskytne. Ale jaký je z hlediska Webzdarma rozdíl mezi mnou a Vámi, nebo Lama? Myslím, že jediný: jiný poskatovatel připojení. Navíc se snažím říct, že jsou i jiné způsoby rozpoznání státu než podle roverzního záznamu.
Podstatné na tom je, že IP 80.250.8.251 nemá reverzní záznam a bohužel bude omezována, kam jen internetové oko podívá. Zřídit si reverzní záznam nebývá problém, provider to rád udělá.
Takže jsem komtaktoval poskytovatele připojení. Ten zavedl reverzní záznam a vše je OK.
a je po diskriminaci... ;-)
No to je uzasny.... Ale ja sem ted na delsi dobu mimo CR..... Da se s tim neco delat?
Připoj se přes nějakou českou proxy nebo řekni někomu známému, ať ji založí.
2CzechDrak: juni sem http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?51