Tupý vkládač reklamy


Docela bych uvital, kdyby se něják upravilo chování vašeho naprosto tupého vkládače reklamy:

1. Napčíklad narvat reklamu nad doctype a html element validnosti moc nepřidá
2. Pokud chci v rámci slušnusti nastavit v administraci reklamu tak jak ji skutečně zobrazuji a dám tam na každé stránce dole a zároveň používám PHP a include tak je to na zabití
3. opravím škody co napáchal vkládač reklamy při předchozí chybě a zkusím aplikovat postup z faq.webzdarma.cz a dám treklamu do patičky stránky, zjistím, že se tentokrát nezbavím reklamy nahoře.
4. to že validní verzi reklamy musím vložit ručně a nevkládá se implicitně mi taky připadá trochu divné.

Čímž se chci zeptat webuzdarma a adminů, zda se plánuje nějáké vylepšení či zinteligentnění vkládače reklamy.

P.S.: Stejně jde obejít
P.P.S: - Stačilo by, kdyby se zkusil podívat na výslednou stránku, zda tam náhodou reklama není apodle toho se rozhodnout zda vložit či nevložit
- Parsing HTML taky není tak složitej, aby nešla reklama vložit jako první věc prvek v body tagu
- Parsing PHP by na sledování výpisu nemusel být taky složitej (i když podstatně těžší než HTML), takže poznat, že tanm ta reklama je úřes nějáké includy taky asi nebude až tak složité. Zvlášť když jsou zdrojáky PHP volně ke stažení.
Souhlasím, že je možné vždy něco upravit aby to lépe fungovalo.Neodolal jsem a navštívil tvé stránky.Na stránce http://www.manualy.kvalitne.cz/article.php?articleID=3 se mi špatně zobrazuje čeština. Mohl bys mi, prosím, poradit jak mám nastavit prohlížeč aby mi správně zobrazoval češtinu, když je v hlavičce stránky uveden meta tag
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=latin2" />
1. btw - co je element validnosti, to by mě fakt zajímalo?
2. v rámci slušnosti je potřeba ZOBRAZOVAT reklamu jedním ze dvou způsobů. Postup, jakým toho dosáhneš, není podstatný. Není potřeba, aby odpovídalo nastavení zobrazování reklamy v administraci a na stránkách. Při používání PHP include to ani nejde. Takže nastavit na první nahoře, jako tu první uvést např. reklama.php a tu includovat na každou dolů = v pořádku. Možná se to zdá krkolomné, ale já tomu rozumím tak, že pro uživatele neznalé PHP to je srozumitelné, protože jim to odpovídat bude; a uživatelé používající PHP se v tom imho dokáží zorientovat a poradit si s tím sami.

ad P.S.: obejít lze i zákon. S příkazem include je naprosto snadné nezobrazovat reklamu, to ano. Ale proč to dělat a vystavovat se trestu a nečistému svědomí. Je to to jediné, co se tady po nás chce. Zobrazovat korektně banner. Snad není takový problém to dodržet.
ad. P.P.S: zajímalo by mě, jak bys to řešil u stránky s rámy
>> 1. btw - co je element validnosti, to by mě fakt zajímalo?
imho: "element" patri k tomu "html" ne k "validnosti"
Bohužel pravidla jsou napsána tak, že za jedinou povinnost uživatele je nezasahovat do zobrazování reklamy - je mu to zakázáno. O tom, že má uživatel povinnost starat se o korektní zobrazení banneru tam není ani slovo.Naopak, vše je prezentováno, že to probíhá automaticky.Já bych osobně ocenil když by Webzdarma uznal, že práce reklamního robota není taková idylka jak v podmínkách popisuje a do podmínek zařadil povinnost uživatele starat se o to aby byl banner zobrazen.

Cituji z podmínek:

Uživatel je povinen:

* zadat při registraci nového webu platné údaje (zejména e-mail a kategorii stránek) a tyto informace udržovat aktuální
* nejpozději do jednoho týdne od registrace nahrát na server obsah
* dodržovat podmínky zobrazení reklamy

zobrazení naší reklamy podle podmínek (není nutné se o nic starat, reklama bude do stránek vložena, pouze pokud používáte rámce nebo jen změnit umístění, přečtěte si prosím podmínky, kde naleznete návod "jak na to")

Reklamní proužek se vkládá standardně (pokud si uživatel nenastaví jinak) na všechny stránky dolů. Pokud Vám toto umístění vyhovuje, není třeba nastavení nijak měnit.

V případě, že si přejete mít na svých stránkách pouze jeden námi vkládaný reklamní banner, je podmínkou, aby byl umístěn na úvodní stránce nahoře. Pokud nepoužíváte rámečky (tzv. frames), stačí v administrátorském rozhraní nastavit "Nahoře - na jedné stránce".

a nakonec se uvádí
Pokud tedy na svých stránkách žádnou reklamu nemáte - třeba protože používáte přesměrování na jiné stránky, nebo prostor na WebZdarma používáte pouze jako skladiště pro své soubory - nebude mít Váš web dlouhého trvání.

Uživateli je zakázáno provádět akce zamezující korektnímu zobrazení banneru - to se týká především uživatelů, kteří umístí banner jen na úvodní stránku spolu s přesměrováním atp.

A teď si vezměte, že jsem uživatel jemuž umístění reklamy vyhovuje a proto není třeba nastavení nijak měnit. Dále se dozvím, že není nutné se o nic starat, jako laik ani nevím jak bych zobrazení reklamy ovlivnil. Na konci se dovím za jakých okolností nebude mít můj web dlouhého trvání, ale já nic takového nedělám.Jen si jednou za čas nahraji novou verzi stránek.To, že reklamní robot zrovna nebude mít svůj den a reklamu nevloží mě ani nenapadne a v podmínkách se o tom taktně mlčí. Za šest týdnu přijde email, že je stránka zablokována. To, že na fóru jsou popisovány postupy, které nejsou uvedeny v oficiálních podmínkách je hezké, ale neoficiální - tak proč bych to dělal? Vkládání přece funguje automaticky. Porušil jsem nějaké podmínky? Myslím,že na a tak se oprávněně cítím ukřivděn, že jsem označen za toho, kdo porušuje podmínky. A mimochodem, není to zasahování do zobrazování reklamy - přímým zásahem vylučuji činnost robota - reklamu sice zobrazuji, ale do jejího zobrazování jsem zasáhl - zobrazuji ji přece jinde než je uvedeno v nastavení účtu. Není třeba problém když mám nastavenou reklamu aby se zobrazovala nahoře - jinak není možné ji vkládat - a přitom ji vkládám do všech stránek dolu. Myslím tím to, že v určitých souvislostech se nahoře zobrazovaná reklama započítává dvakrát - tady je dole, vůbec nemusí být vidět, ale ve statistikách je uvedena jako nahoře.

Je jasné, že problémy s reklamou má malé procento uživatelů Webzdarma a jako takové jsou asi pro Webzdarma problémy okrajovými. Část jich vůbec nemusí být problémy Wz.Pamatuji se na příspěvek, kdy bylo nastavení aby se reklama vkládala dolů a přitom byla na stránce nahoře.Řešení bylo prosté - celý obsah stránky byl uveden až za koncem tagu body a hloupý robot vložil reklamu před ukončení tagu body a tak byla reklama nahoře.Ostatně od jednoúčelového programu tupé chování očekávám. Vsadil bych se, že popisované vložení před tag html bude obdoba výše popsaného příkladu.

Já uznávám, že mohou nastat problémy, že systém může být přetížen, že program na vkládání reklamy nemusí být vůbec spuštěn, ale podmínky to neuznávají - není se třeba o nic starat, vše proběhne automaticky.Pokud lze něco Wz v tomto vytknout tak pak je to to,že podmínky jsou napsané tak,že i při zachování všeho,co požadují může nastat situace, která uživatele poškodí. Pokud by podmínky požadovaly od uživatele aby korektní zobrazení banneru sledoval a v případě, že se nezobrazuje byl v podmínkách uveden postup jak to napravit, byla by alespoň situace jasná.


dis:
to není element validnosti ale html element - myšleno tag html.

Myslíš, že může robotovi dělat potíže když má soubor kam chce reklamu vložit 1MB?
jo s tím "html elementem validnosti" sorry, propojily se mi slova co k sobě nepatřily, už to vidím

Jinak já přece souhlasím s tím, že by robot měl fungovat a vkládat reklamu tak, jak si uživatel nastaví, o tom žádná...
to dis:
1. to, že jsi nepochopil (nechtěl pochopit), že tagy se mohou označovat elementy je tvuj problem
2. reklamu zobrazují, pokud vím, tak WZ počítá(alo) reklamu zobrazovanou nahoře za 2 a každou dole za 1 v nějákých statistikách, to že chci vyplňovat správně údaje, což je v podmínkách je snad špatně?
3. způsob jakým se mi podařilo dosáhnout kýženého cíle zobrazovat reklamu dolena všech mi přišel asi tak pohodlný jako drbat se za uchem vlastním palcem na noze.

citace:
ad. P.P.S: zajímalo by mě, jak bys to řešil u stránky s rámy

jednoduše rekurzí, pokud narazím na frameset, procházím soubory jednotlivých rámů tak dlouho dokud nenarazím na reklamní kód

to fp610101.unas.cz:
1. v první řadě ti poděkuji za upozornění na nefunkčnost češtiny. ten latin2 je ekvivalent iso8859-2 a byl tam kvůli tanečkům s kódováním a phpMyAdminem na WZ
2. že zrovna ty se tak rozčiluješ a radíš mi jak vylepšit stránky, když na svých máš jen reklamu a tři tečky, měl bys jít něco tvořit a nebrouzdat po fóru.

to Franta

citace:
Myslíš, že může robotovi dělat potíže když má soubor kam chce reklamu vložit 1MB?

tak to netuším. IMHO: megovej soubor je buď hodně informací, který by si zasloužili rozdělit a nebo šílenej PHP script, kterej by taky zasloužil rozdělit.

Poněkud jsi to rozvedl na kompletní polemiku kolem reklamy a podmínek na wz, ale v zásadě máš pravdu.


Docela by mě zajímalo vyjádření nějákého moderátora či admina, uvidíme, jestli se tu někdo ukáže.
to dis: odpověd jsem smolil dost dlouho, bod jedna prosím ignoruj.
Vebloud :

že zrovna ty se tak rozčiluješ a radíš mi jak vylepšit stránky - proč myslíš, že se rozčiluji? Já jsem napřed zkusil přepnout všechna česká kódování a neuspěl jsem.Až pak jsem objevil latin-2.V životě jsem to neviděl - tak jsem se slušně zeptal.
Tři tečky jsou záměr a takový pokus - hra na přežití, který má ověřit jednu z teorií, která se po fóru síří s souvislosti s kódem reklamy.Protože potřebuji aby se na ni zobrazovala reklama a stránka tak přežila a zároveň potřebuji se někam přihlásit při přispívání do fóra tak uvádím tu adresu - a lidí neodolají a na odkaz kliknou.Děkuji za příspěvek.

1 MB soubor je výplod jednoho programu z dílny MS a na to kolik obsahuje pro lidi použitelných informací by nejspíš by zasluhoval smazat - jsou však i takové soubory na WZ.

Dis je ona
Franta:

Mi to tak vynělo, na první pohled to vypadalo jako reakce jednoho z WZ fanatiků(i takoví se tu najdou).
latin 2 a já slušně opověděl, to co následovalo po tom by možná vypadalo jinak, kdybych věděl, že franta (---.softex.cz) a franta (fp610101.unas.cz) nejsou 2, ale jeden.

Dis se omlouvám, ale neznám tě a z příspěvku to není poznat.
Vebloud:
Tady se toho najde :-)
Tak tak, jenom vyjádření nějákého admina se nenajde....
Já myslím, že to čtou a mlčí. Je to pro ně marginální problém.
Velbloud: nic se nestalo ;-) a nerozčiluj se tolik, škodí to zdraví :-)

právě jsem smazala asi 50 řádků odpovědi, ale zkrátím to - imho to řešíš zbytečně... Jo neříkám s tím, aby se reklama vkládala jak má, a aby byla validní. Ale co se týče administrace, nastavení a umístění reklamy, nic složitýho na tom nevidím.
Jestli je pro admina marginální problém korektní zobrazování reklamy a to že je nastavená tak jak se skutečně zobrazuje, tak je pro něj marginálním problémem i blaho zákazníka, kterej platí reklamu, tudíž jsou pro něj marginální problém peníze wz. Hmm docela zajímavý postoj.

to dis: Nastavení mě stálo jen asi hodinu času, to je v pohodě(ironicky), když to dám na stránku nahoře(chci na každé dole ale kvůli includu...) a uploadnu index.php, tak se mi mrcha reklama šoupne ještě nahoru. Tudíž index.php includnu jako index.txt a na serveru přejmenuju, to mi připadá jako ono víše zmíněné drbání.

Rozčiluju, já se nerozčiluju, jen někdy chci, aby to tak vypadalo, protože je potom zábavné sledovat reakce, mám takovej pocit, že franta dělá něco podobného s tou stránkou na které jsou 3tečky a reklama.
Ad nastavení, je to jednoduchý, když víš o těch nedostatcích automatu, jenže když nic netušící člověk uploadne stránky a zjistí, že má reklamu na stránkách ve větším než malém množství a v mýstech, kde by opravdu být neměla, tak ho to mírně řečeno rozladí.
oslové
ty osly jsem asi nepochopil, ale "mýstech" jsem opravdu napsat nechtěl, už bylo moc pozdě.