Upload souboru v php

muzete mi nekdo poradit jednoduchej script kterej funguje na wz.cz pro nahravani souboru na server pomoci php...pac ja jsem jeden udelala ale nechodi mi to na serveru ale u me v pc v pohode...mam pridavani obrazku pres databasi ktera je pak zobrazuju ale pri poslednim pokusu kdy to tak nejak slo to vypadalo ze se nahral a ulozil do database ale jen se mi ulozil do database a nenahral se a ted mi to tam nebezi vubec zkousela jsem uplne vsechno ale proste to tam nejde nahrat zkousela jsem copy() i move_uploaded_file ale ani jedna fce mi nefunguje prosim poradte uz se s tim paru docela dlouho:(
a chmod ?

v total commanderi file / change atributes
tam aby bolo cislo na 777 teda povolene zapisovani a citanie potom by to malo ist bez problemov
nevim jak nastavit chmod ale to je jediny co me napada ze je spatne...ja jsem to nastavovala v pruzkumniku...na tom adresari kam se to bude nahravat...aby tam mohl kazdej zapisovat...ale nevim jak v komanderu nepouzivam ho...
proste povol zapisovanie do zlozky... v priezkumniku bude mozno vo vlastnostiach zlozky
no to uz jsem tam udelala ... sem to psala, ze to nastaveny mam...ja proste nechapu proc to nechodi...