Práva pro obrázky

Ahoj, mám problém s nahráváním obrázků na svuj web...pouzivam system textpattern pro stranky---potrebuju nahrát obrázky na server, ale k tomu potřebuji aby složky kde budou obrázky měly práva 777...zkoušel jsem pár programů FTP a nastavil jej dle návodu, ale při nahrání obrázku na web mi stále odkazuje ze obrázek nebyl nahrán, ze nemam nastavené práva na 777...ale ja je nastavené mám... tak se chci zeptat,na jake platformě bezi server kdyz moje adresa je snakeward.wz.cz? windows nebo unix? protože jsem dostal zprávu že windowsovské servery nepodporují práva... na unixových serverech prý ano....co s tím? díky
server je vzdycky unix. Prava nastavis v FTP klientovi - musis poslat rucne prikaz na server. je to (bez uvozovek) "chmod 0777 slozka" a za *slozka* doplnis jmeno ty slozky (vcetne cesty, pokud to neni podslozka, ve ktere se prave nachazis, pozor, musi tam byt "/", a ne windowsovy "\".). Mela by ti prijit odpoved neco jako "CHMOD command successful).

Př.: kdyz to bude slozka /obrazky , bude prikaz: CHMOD 0777 /obrazky
Kdyz to bude slozka /files/images , bude prikaz: CHMOD 0777 /files/images
zkusim to díky moc.....
kdyz to pise 500 CHMOD not understood -- zadavam to nejak spatne? nebo delam nekde chybu?
ja zadam do prikazu chmod 0777 /dl/images a ono mi to nahlasi chybu...nema pred tim byt jeste neco napsane? musim tu slozku mit otevrenou?