Jsem znechucen-veřejná stížnost

Dobrý den (jak pro koho), vytvořil jsem si účet www.bir.wz.cz. Váš občanský průkaz na internetu-takový vtípek, kterým jsem legrační formou chtěl upozornit návštěvníky o nebezpečnosti některých registrací a odesílání osobních informací prostřednictvím formulářů na internetu. Návštěvnost prudce stoupala a ohlasy byly velmi kladné. Najednou však účet zmizel. Myslel jsem, že došlo k nějakému problému a tak jsem účet ihned obnovil a stránky nahrál znovu. A jel jsem dále. Avšak na druhý den, stránky opět fuč a navíc zablokovaný účet. Tak jsem přemýšlel, kde soudruzi z NDR udělali chybu, nic nelegálního na stránkách nebylo, povinná reklama řádně umístěna a přesto nic. Je poměrně pracné a zdlouhavé zařazovat stránky do vyhledávačů a přesto se administrátor ani neobtěžoval mě o zablokování informovat, nedejbůh aby uvedl důvod a já bych problém odstranil. Aroganci těchto pánů jsem již dříve poznal na vlastní kůži a ze širokého okolí internetu. A argument, že je to přece zadarmo, tak co chci, neberu! Reklama je drahá a ta je u nás zadarmo.

Co z toho plyne? Stránky jsem umístil na konkurenční www.php5.cz (http://obcanka.php5.cz) v nezměněné podobě a bez povinné reklamy, zkontrolujte v čem je problém a udělejte si sami úsudek. Vzhledem k tomu, že nikdo nemá kritiku rád, očekávám brzké odstranění příspěvku a zrušení i zavedené http://www.sms-fotoseznamka.wz.cz. Tak jako tak, jsem tady už na všechno připraven.
vyborna strabka:D
no mě se nezdá uplně košér to s tim rozesíláním e-mailů ... , to zvání spamováním
Spamování by bylo v případě hromadného rozesílání reklam. Tady může někdo někomu (a je uveden jako From:) odeslat přesně definovaný odkaz na nějakou stránku, něco jako -já doporučuji kamarádovi zajímavou stránku. Toto nemůže být přece spam.
Ale budiž, pokud by toto bylo tím problémem, stačilo mě na to upozornit a já bych toto "spamové" usnadnění byl býval odstranil, ale nestál jsem ani za to!
..a ty si myslis, ze pro cloveka ktery denne vymaze cca 75spammeru by si byl neco navic?
..ne.. pro nej si jenom dalsi spammer a dal to neresi. takhle to funguje.
Aha, takže servery, které uvádí pod nějakou tiskovou zprávou "Odeslat tip na tento článek svým přátelům" je tedy spamování.
zalezi na to co v tom tipu bude a kolik tech tipu denne odesles
Tak se na ty stránky podívejte, je tam přesně, co bude komu odesláno, ale to tady neřeším. Myslel jsem to v dobrém úmyslu a ani si nemyslím, že se jedná o spam. Řeším, proč mi zrušili účet, jakým způsobem se chovají a proč mě alespoň nevarovali. Funkci bych odstranil.
oni se snaží. zkus se ty starat o 30000 (nebo kolik je tady) uživatelů. a co když to zrušil automaticky systém? ..
psal jsi jim vůbec?
chystá se admin na tohle reagovat?!?!
David Janáček:

Tyhle stránky (http://obcanka.php5.cz) už jsem na netu spatřil téměř podobné, akorát v cizím provedení. Neříkám že to má s tvým problémem nějakou souvislost, ale seš si vědom případného kopírování?
<HTML>zakon tomuhle rika "poplasna zprava", v tomto pripade navic podvod nad uzivateli a jejich daty</HTML>
To nemá s poplašnou zprávou co dělat. Srovnáváte nesrovnavatelné.
Ono to svym zpusobem je poplasna zprava. Na prvni strance upozornujes lidi, ze jejich obcanky mohou byt zneuzity. Coz mohou brat jako skutecne ohrozeni svych osobnich udaju. No a kdyz vyplni udaje (ja jsem chvalne napsal smyslene udaje), tak zjisti, ze je to jen nevkusny zert.

Je to uplne to sami jako kdyz na linku 155 nahlasis ohrozeni zivota a zachranka pak zjisti ze to byl jen zert. V tomto pripade vsak jde o trestni cin.

Ve tvem pripade jde o vec na hranici zakona, ktera se pak muze klidne prehoupnout na trestni cin.

Proste jednoduse reseno. Je to nevkusny vtip na hranici zakona. Kdy jedna strana to bere jako zert, a druha strana to bere vazne.
nehledě na to, že ouplně klidně může kus textu vyzobnout nějaký fultextový robot a při vyhledávání něčeho úplně jiného se mezi výsledky vyhledávání objeví, že moje soukromá data jsou volně k dispozici na internetu... :-/
Doporučuji změnit web tady jsou jen vyvolení mam zámek na uložení do
katalogu tak mi asi nezbyde než přejít na jinej web přeji hezký den a
pevné nervy.
asi jsem vyvoleny... ale kde mam tech deset milionu?
nebylo těch miliónů 11 ?
Vyvoleni 2 bude uz 15 milionu. No jestli ten vyvoleny nebudu ja ;) kdyz uz jsem tu hoooodne dlouho.
Zjistil jsem si přesné znění § 199 t.z - Šíření poplašné zprávy. Uznávám, přestože jsem tak nejednal ve zlém úmyslu, mohl jsem způsobit onoho vážného znepokojení části obyvatelstva. Mělo se jednat o vtípek pro pobavení a také pro poučení, ale použil jsem příliš drsné a nebezpečné formulace. Pokud jsem tímto vtípkem někoho pobouřil, pak se omlouvám a současně okamžitě zapracuji na úpravě stránek. Nicméně mé hodnocení přístupu administrátorů Webzdarma k uživatelům zůstává.
Mira a spol nejsou arogantni lide. Kdyz nejde o nic vazneho, tak predem uzivatele upozorni. Zavaznejsi ci opakovane porusovani podminek, muze mit za nasledek odstraneni uctu i bez upozorneni.
Je pravda, ze administratori mazou ucty bez upozorneni nekdy i pri malem prohresku. Ale jsou to lidi co maji furu prace starat se nejen o nas klienty, ale i o to ostatni. Tak se muze stat, ze vymazou ucet, ale zapomneli poslat upozorneni.
Jina situace je (, i kdyz u tebe to asi nemusi byt) kdy admini poslou upozorneni emailem. Uzivatel ale o tom nemusi vedet, protoze email uvedeny pri registraci bud uz neexistuje, nebo je zaplneny, nebo muze byt email oznacen jako spam a nasledne vymazan, nebo proste cokoli, co zpusobi, ze email nedojde do uzivatelova oka. V tomto pripade je spise na vine uzivatel, protoze admini splnily svoji povinnost.
Souhlasim s Tomíkem, neni sranda hlidat tolik stovek (mozna i tisicu) uctu, ono tech,ktere porusuji pravidla, taky zrovna malo nebude - tak se ani nedivim,ze obcas mazou bez upozorneni,jeste,kdyz se jedna o opakovane prohresky.
hmm.. ja to rikal.. ale me nikdo neposloucha.