Ahoj,
snažím se vytvořit funkci, která odešle všem registrovaným příjemcům upozornění, že proběhla změna na webu (konkrétně přidání nového pozvání na akci).
Mám ve stringu uloženy adresy ve tvaru:
$maily="mail1@neco.cz, mail2@neco.cz";
a volal jsem funkci mail:
mail($maily, "Nova akce", "Pridana nova akce! Mrkni na web");
Ale maily se nerozešlou...
Nevíte někdo, v čem může být problém? Registrovaných příjemců je jen 10, takže omezení kapacity funkce mail to nebude.
Zkoušel jsem i tvar: $maily="Honza <mail1@neco.cz>, Petr <mail2@neco.cz>";
Pomozte mi prosím! Předem díky!
mail1@neco.cz, mail2@neco.cz je imho spravne.
spis se podivej, proc to neodeslo, vratilo to nejakou hlasku? Nebo to jenom neodeslo?
Nevim, ceho se chytit.. nakonci nesmi byt ", nic", @ nesmi byt odescapovany (\@) atd atd... poradne se podivej, co do toho mail() leze a hlavne, co vrati...
Hlášku to nevrátilo, jen to neodešlo. V mailové schránce webzdarma mi pak přijde vždycky mail s předmětem: Undelivered Mail Returned to Sender od odesílatele: Mail Delivery System, ale nejde to otevřít...
Na konci čárku nemám.
Zkoušel jsem zadat víc mailů ručně, přímo do zdrojáku, to funguje, i když je vypíšu do proměnné a tu pak vložím do funkce mail.
Takže problém je opravdu ve výstupu ze souboru, kde jsou maily uloženy. Jenže ten když si nechám vypsat, tak se zdá zcela OK...
S tím zaescapovaným @ - když ho vypíšu pomocí echo("\@"); tak bude normální „@", takže ve vypsaným výstupu nepoznám, jak vypadal originálně, že jo? V tom případě musím tu proměnnou, kde mám uložený výstup souboru s maily, dostat do původního tvaru bez „\". Pokud je moje úvaha správná - jak to udělat?