Dotaz na WZ: co může za výpadky typu:
phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
a proč jsou tak časté?
antonio: me to zas tak vtipny nepride, jelikoz Tomik ma pravdu
V podmínkách není ani slovo o tom, že phpBB přetěžuje server. Jestli má Tomík pravdu, tak ať to zakážou s tím, že existuje spousta jiných webů s přímou podporou phpbb a je to...
<HTML>Podmínky provozu nejsou výpis aplikací zatěžujících server...</HTML>
2 fx:
lol, co to meleš, o jaký pravdě tady mluvíš? Přečti si to od začátku celý znovu a pozorně, a vysvětli mi, v čem má Tomík pravdu, tvůj příspěvek nemá logiku!
wow síla....
ok, tak znova a podrobne:
>> Dotaz na WZ: co může za výpadky typu: phpBB : Critical Error Could not connect to the database
muze za to phpbb, dost zatezuje databazi. kdyz ho provozujes jenom ty, tak neni problem. ale phpbb tady ma spousta lidi. pak se obcas stava, ze mysql server proste nezvlada. probiralo se to nedavno v jinych tematech na foru. tys je necetl, ale Tomík jo. cili on vedel, ale ty ne, proto mas pocit, ze jeho prispevek nema logiku. a ano, byly i navrhy phpbb zakazat...
Tady je smutný to, že poměrně dost lidí chce mít na svých stránkách SVOJE VLASTNÍ fórum. Tak si vybere wz, nikde žádný upozornění, že to dělá problémy, naistaluje a BUM - a teď začne pátrart, kde je problém. A pokud je opravdu začátečník, tak dost zklamanej, protože ho to stálo spoustu času, než to vůbec rozchodil a nakonec zjistí, že si nainstaloval 2MB generátor hlášky : Critical error !
phpBB nikdy nebude tvoje vlastní fórum v pravém slova smyslu ;)
Ale chápu jak jsi to myslel.
Existují i mnohem menší a jednodušší fóra, která vykonávají méně sql dotazů, mají lepší html kód atd.
phpBB fórum je jedno z těch velkých, vhodných pro obrovská fóra s desetitisíci uživately a statisíci příspěvky. Co většinou vídávám na WZ využití phpBB, tak to je pro malá fórka kde je registrovaný jeho správce, pět jeho kamarádů a pět náhodných kolemjdoucích co se registrují a už nikdy nevrátí.
To ovšem není případ antonia, jeho fórum jak se tak dívám je dost využívané, téměř 20 000 příspěvků je opravdu hodně a i témata jsou všechna využívaná, takže tu rozsáhlost phpBB fóra celkem využije.
Takže radu pro něj mám jen jednu a myslím že docela logickou - placený hosting. Příjde tě to na nějakých 600 až 1000 korun ročně včetně vlastní domény (ne .cz, ta je dražší) a budeš mít po problémech.
Jen taková vsuvka. Přetížený MySQL servery nejsou jen věcí webzdarma, ale i známejch velkejch a docela slušnejch hostingů (tím nemyslím pípni). Myslím, že by nebyl problém udělat úpravu, aby k téhle chybě nedocházelo, jenže to by půlka lidí nesměla bejt takovejch, že všechno co uměj je rozbalit zip a spustit přes web install.php.
tak takhle... ok
phpBB ale rozhodně nerušte, byla by to škoda... :(
Rad bych nastinil druhy uhel pohledu. Zacal semestr a ja jsem potreboval rychle nejaky system, ktery by mne a spoluzakum dovolil v nejake prijatelne forme sdilet informace. Nejidealnejsi je forum. Jenze muj den ma opravdu jenom 24 hodin a delat a odladovat nejaky vetsi system- na to proste nebyl cas. Tak jsem stahnul a nainstaloval phpBB forum. Ac mam na vec stejny nazor, jako vy, uz to prakticky zmenit nemuzu, protoze nemam chut ani silu se do neceho takoveho poustet.. navrh, grafika, debugging, nemluve o exportu dat, ktera se tam mezitim nashromazdila. Tech dvacet lidi si na vzhled a ovladani stranek zvyklo a ja uz si ani nemuzu dovolit to menit. No jo, ale je to phpbb... velke, redundantni ve vsech smerech. Mam phpbb, a presto si nepripadam jako lama.
donny, já jsem před dvěma lety založit phpBB fórum z úplně stejného důvodu jako ty a ještě pořád běží, akorát tam nikdo nechodí takže sql server nepřetěžuju a nevadí mi že je neúnosně pomalé. Takže netvrdím že phpBB fórum používají jen lamy (tím neříkám že tys říkal že jsem to tvrdil).
I přesto že jsem sám dvě phpBB fóra založil si stojím za tím co jsem napsal a nepřipadám si jako pokrytec. To první phpBB je totiž mrtvé a druhé jsem rychle nahradil svým vlastním jakmile jsem poznal jak pomalé na wz je.
Ale udělal jsem samozřejmě tu stejnou chybu jako lidi které jsem zmínil - šáhl jsem po phpBB ačkoliv byly k dispozici mnohem svižnější systémy dostatečné pro mé potřeby.
phpbb na wz je sice pomale, ale me to nevadi. Vpodstate jsem rad, ze bezi - sice pomalu, ale bez vetsich vypadku, protoze co je horsi, nez vypadek ve chvili, kdy se ukrutne potrebujes podivat, jestli se ten zapoctak pise uz dopoledne, nebo az za tyden...