UTF-8 nefakčí

Zdravim,mam takovejdle kód na stránce :
kód:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs" />
<meta name="robots" content="nofollow" />
<meta http-equiv='Cache-Control' content='no-cache' />
<meta http-equiv='Pragma' content='no-cache' />
<meta name="author" http-equiv="content-type" content="autor" />
<title>Administrační systém</title>
</head>
ěščřžýáíé


A místo ěščřžýáíé se zobrazej jen otazníky,nevíte někdo,co s tim ? Potřebuju to rozchodit v UTF-8 kvůli databázi.Mam to na WZtku.
Musis to delat v editoru, ktery UTF-8 podporuje.
Jinak řečeno... UTF-8 skládá znaky ze dvou různých.. takže tam místo třeba ě musíš vložit Ä›... no když sem s unicode začínal, tak sem používal "mapu znaků".. otevři notepad, napiš si znaky s diakritikou, který budeš používat, jednou malý, jednou velký písmena.. první řádek musí být prázdný.. kdyžtak si napiš nápovědu vedle těch znaků, ale tu nápovědu bez diakritiky.. pak dej uložit jako, ulož si to jako mapa.txt, a kódování nastav na UTF-8.. pak tenhle soubor otevři v něčem jinym, než notepad, já to otevřel v homesitu.. tam odstraníš ty paznaky z prvního řádku, to jen ukazuje notepadu, že je soubor v utf-8.. uložit a pak to otevřeš buďto v editoru nebo klidně zas v notepadu, a vždycky když potřebuješ nějakej znak s diakritikou, tak si zkopíruj ty dva paznaky z mapy.. :-)
To je trosku slozitejsi, ne? Vzdyt i Notepad ve WinXP umi ukladat soubory v UTF-8, jestli dobre vzpominam...
jo asi sem to blbě napsal... Ale notepad si vkládá vlastní značku, tzn. ta se odesílá jako text, tzn. když tam nacpeš php funkci header, tak ti prostě nepojede.. a homesite s unicode neumí, tak taky tenhle oblbovák..
jakou znacku? snad ascii soubor je ascii soubor, tam proste zadny znacky nejsou. to, ze se nektere znaky ulozy do dvou bajtu, snad zadny znacky nepotrebuje,ne? hlavni problem je v tom, aby editor umel ty 2B znaky ulozit, a taky je pri nacitani znova prevest na odpovidajici znak (v nasem pripade ceske diakriticke pismeno). K tomu pouziva klasicke postupy pro stanoveni kodove stranky, do souboru jako takoveho nic o pouzitem charsetu neuklada. Nechapu, jak toto brani fkci header v odeslani hlavicky, pokud jeji zapis je syntakticky spravne, splni podminky pro odesilane hlavicky a soubor projde parserem (ani v jednom utf-8 take nebrani).

btw. neplet si unicode a utf-8, je v tom rozdil.
tak jinak.. ulož si v notepadu něco jako utf-8 a pak to otevři v něčem, co čte jen ascii a na začátku je tříznaková značka notepadu, která mu říká, že to má otevřít jako utf-8, když to sám nepozná.. máš soubor, kterej vypadá asi takhle:

ZNACKA
<?php
header(...)
?>

když se odešle nejdřiv ta značka, tzn. odešlou se hlavičky a obsah, tak jak to pak má provést ten header?
otevřel jsem si notepad a něco tam napsal.Jak to uložím v utf-8?
uložit jako a dole je select, kde vybereš utf-8
mně se tam nacpe 
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=24202&forum=9&page=-1
udělal jsem si verzi v notepadu i v pspadu a obě fungují, tak nevím
no já to header měl v includovanym souboru, takže možná proto, jinak už fakt nevim..
To "" je v skutočnosti Unicode BOM (Byte Order Mark) vkladaný do súborov kódovaných v Unicode (coca-cola.sk aj modry-krokodil.sk sú v UTF-8.). K BOM sa však často upozorňuje, že spôsobuje problémy, a teda by vyvojári stránok mali radšej usilovať o to, aby sa nevkladal (čo však Notepad a spústa ďalších source editorov nedokáže pochopiť a robí si po svojom).

viz na :
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=223406&
Je vidět, že produkty MS nejsou k psaní webových stránek vhodné :-)
no já to header měl v includovanym souboru, takže možná proto, jinak už fakt nevim.. - includovaný soubor zpracovává parser jak HTML (až do značky <?php) tak to by vysvětlovalo proč to vadí
no ja uz jsem notepad davno nahradil programem notepad2, i kdyz to kvuli automaticke obnove syst. souboru v XPckach dalo trochu zabrat...

http://www.flos-freeware.ch/