SPAM!

Milí adminové i všichni ostatní, začal mi chodit spam. Předtím se to nestávalo. Docela mě to otravuje. Nedalo by se s tím něco udělat?
<HTML>stači se jednou zaregistrovat na alík.cz nebo jiné podobné pochybné službě a budeš mít spamu hafo schránky. Řešení == přeposílání mailu na nějaký freemail s antispamem</HTML>
Ale já se nikde neregistrovala! Rozhodně ne s mailem mých stránek, jsou to stránky taneční skupiny a mail využívám jenom na komunikaci se členama nebo za skupinu. Nikam jsem ho nepsala. Nedá se zjistit odkud to chodí?
Ono se nemusi nikde registrovat. Staci jen uvedeni emailove adresy (v tvem pripade na webu) a spameri zacnou otravovat.
Odkud to chodi? Kazdy email ma sveho odesilatele, ale ten popravde nemusi byt skutecny. Spam je proste nocni mura vsech a nelze jej uplne vymytit.
Napriklad jen tim, ze mam u kazdeho prispevku tady na WZ foru uvedenou stejnou e-mailovou adresu, se mi do schranky i pres maximalni antispam primichava bordel, sice jen tak 4 maily tydne (u minule schranky, kterou jsem kvuli tomu prestal pouzivat toho bylo tricetkrat vic), ale videt to bohuzel je.
No to je prave problem, kdybych tu adresu neuvedla na webu tak mi na nic neni, protoze nema smysl. Potrebuju ji hlavne proto ze je verejna a lidi nas tak muzou kontaktovat. Jo, kazdej mail se tvari ze ma svyho odesilatele, ale je mi jasny ze o me najednou nezacalo mit zajem dvacet Americanu... Jenom je zajimavy ze to zacalo chodit az ted.
vzhledem k tomu, ze e-mail je obycejny textovy soubor, tak odesilatel se da jednoduse zfalsovat. Ze to zacalo chodit az ted neni zas tak divny. Jakmile se jednou dostanes do jejich databaze, oni si to povymenujou mezi sebou a znicehonic se na tebe snese kupa bordelu.
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! Ale děkuju za pomoc a za vysvětlení. Tak budu mazat a mazat a mazat....
zkusil bych proti tomu něco udělat. Protože je už stávající adresa známá tak by ji to chtělo vyměnit, tj. zaregistrovat si jinou na nějakém freeemailu, který umí filtrovat příchozí zprávy a dokáže rozlišovat spam.Heslo na
omlouvám se nepovedlo se mi to odeslat tak jak jsem chtěl a teď nezbývá čas to napravit
ds: počkám, dobrá rada nad zlato... Až budeš moct, budu Ti vděčná když to dopíšeš.
Kažpodádně je řešení registrovat si na nějakém freeemailu, který dokáže filtrovat spam, třeba na seznam.cz, nový účet a adresu změnit.Starou adresu by bylo asi nejlepší zrušit, nebo, pokud si nový e-mail poradí se spamen tak nastavit přesměrování na novou adresu.Adresu, která je zveřejněna na stránce, je možno upravit aby nebyla na první pohled pro roboty, které e-mailové adresy sbírají, viditelná. Jedna z cest je zapsat ji pomocí znakových entit.To nabízejí např. na stránkách:

http://www.wbwip.com/wbw/emailencoder.html
http://www.dingbatway.com/goodies/mailcrypt/mailcryptor.php
http://schechtel.de/email-protect/index.php?email=fiach-ban%40fiach-ban.wz.cz

to jak by to po takové úpravě vypadalo je možné vidět na:
http://ds.mysteria.cz/fiach/fiach01.html

dále se nabízí finta s adresou napsanou obráceně, která je pomocí kaskádových stylů na stránce obrácena do správné podoby, viz:
http://css.interval.cz/clanky/skryti-e-mailu-pred-harvestery-e-mailovych-adres-antispam/

v případě, že nebude použita konstrukce s mailto: je možné ještě příklad, který je uveden na http://css.interval.cz/clanky/skryti-e-mailu-pred-harvestery-e-mailovych-adres-antispam/
ještě zakódovat do entit

Další cesta je skrýt e-mailovou adresu pomocí JavaScriptu např.:
http://www.jracademy.com/~jtucek/email/download.php
http://www.automaticlabs.com/products/enkoderform/

nebo použít fintu, která je uvedena na:
http://simon.incutio.com/archive/2002/09/11/newFormOfSpamProtection, kde je použito odeslání hlavičky pomocí PHP ve tvaru:
header("location: mailto:foo@bar.baz");

také je možné použít k ochraně soubor .htaccess, např.:
http://webtools.artysite.net/htaccess-generator
http://diveintomark.org/archives/2003/02/26/how_to_block_spambots_ban_spybots_and_tell_unwanted_robots_to_go_to_hell
nebo třeba:
http://www.aaronlogan.com/downloads/htaccess.php

to vše by mělo zabránit nalezení adresy nebo přístupu programů, které sbírají na internetu e-mailové adresy,je však otázka jak efektivně to před spamen dokáže ochránit, existují i jiné cesty jak adresu získat - viz O skrývání e-mailů na webových stránkách na http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_12_archiv.html.

Protože programy na sbírání adres dělají profíci je asi nejlepší spolehnout se zase na profíky a doufat, že např. spamová ochrana na seznam.cz je na profesionální úrovni
Díky, vyčerpávající. Po dovolené se na to vrhnu a zjistím na co budou stačit moje technické možnosti ;-)