Pruhledna tabulka

jak se prosim v DW8 dela pruhledna tabulka ? protoze at jsem dal default barvu ,tak je stale seda a neni cira/pruhledna
průhledná tabulka ... to beru tak, aby nebylo vidět orámování, takže nastav u tabulky border=0 a nebo prostě nastav stejnou barvu jako má pozadí.
ják bych řekl, že v HTML tabulka je jaksi průhledná od přírody:<table><tr><td>ahoj</td></tr></table> - je přece jen vypsané ahoj a vše,co je pod tím je vidět.
takže hlavní finta asi to DW8 a to nevím,co je.Řekl bych, že by neměla být nastavená žádná barva pozadí, ta default je asi nastavená jako šedá
některé editory nastavujou bohužel tabulku s border na jedna (tuším že to dělá starej frontpage a word a podobné rádoby editory).
vidím že jste obrovcí znalci CSS, tak vám sem přihodím odpověď (nebijte mě když vám to nepujde :D, ale zkoušel jsem to u tabulky )

Průhledné pozadí lze udělat pomocí:

background-color: transparent;
ale jinak souhlasím s DS "tabulky jsou průhledé od přírody"

Když změníte jednu hodnotu CSS a máte tam transparent, změní se vám oba oběkty....to je asi tak jediné použití, které vidím
jojo, tabulka je od začátku průhledná, ale některé editory ti tam nahodí právě border="1" už od začátku, jinak by se tazatel na todle asi neptal, kdyby měl bezrámečkovou tabulku.
a nebo se nechápeme a bereme barvu tabulky jako obsah a ne rámeček :-/.