FTP

Zdravím, mám problém s FTP přenosem souborů, (kapacitu nemám zaplněnu) ale nemohu přenes soubory na WZ, vezmu soubor přetáhnuho do okna chvilku to chroupe, jako že provádi přenos a pak se to zastaví, nahlásí to že se přenos souboru nepodařil nebo že se přerušilo spojení. Ještě mám přes ftp přístup na několik serveru a všude to zlobí kde to zlobí nejméně nebo skoro vůbec je (telecom) přes který se připojuji (internet expres). Zaslechl jsem, že to může být blokováno právě poskytovatelem je to možné?
Jinak používám IW FTP Client pro přenos souborů.
Nevím jestli to je zrovna tím ale vůbec bych se nedivil,telekom je vůbec nejhorší poskytovatel připojení a firma vůbec,horší už jsou jen ty jejich reklamy (nějak si ty služby nedokážu představit když to mizerný připojení neustále padá a stojí za h*)...
No moc jsi mě nepomohl, ale děkuji za podporu:-))

Josef
Mám naprosto stejný problém, zkusil jsem 3 ftp klienty a problém byl všude. Většinou to píše asi po 2s - 421 Login timeout (25 seconds): closing control connections.
No me nejde take kopirovat pres FTP. v total commanderu to pise 500 ILLEGAL PORT COMMAND a pak PRIKAZ PORT SELHAL!
co s tim :-(
pavel F.: zapni si pasivni rezim
Na FTP se pripojim, ale zobrazi se mne prazdne okno a v logu je: 425 Unable to build data connection: Connection refused ..... cim to a co s tim?
Totez, zapnete pasivni rezim.

A cim to: FTP funguje tak trochu zvlastne. Kontrolni spojeni (pro prikazy) navazuje klient (Vy). Ale pri prenosu dat se zrizuje dalsi spojeni, a to zrizuje server k Vam. Coz na zadnem aspon trochu zabezpecenem pocitaci typicky neprojde. Proto existuje v FTP moznost volby pasivniho rezimu, pri kterem i datove spojeni navazuje klient a firewall s tim pak vetsinou nema potize.
Diky moc! Uz to funguje podle mojich predstav a snad sem to aj pochopila.