Nemůžu dokončit instalaci systému (XOOPS)

Database mysql
Database Hostname mysql.webzdarma.cz
Database Username (mám správné)
Database Password (mám správné)
Database Name (mám správné)
Table Prefix xoops (cokoliv jiného to stejné)
Use persistent connection? No (zkoušel jsem Yes bez úspěchu)
XOOPS Physical Path /3w/xf.cz/o/správné
XOOPS Virtual Path (URL) http://www.správné.xf.cz

při jednom s posledních kroků to hodí hlášku:
Saving configuration data..
Could not write into mainfile.php. Please check the file permission and try again.

...jenže soubor má nastavení 777, takže já jsem vážně v koncích =/
takže tady to asi nenainstaluju... =/

může mi někdo říct jake systémy lze bez problému nainstalovat? všechny moduly pro xoops co mám udělaný jsou mi k ničemu =/
Jeste bych zkusil nastavit prava pro adresar. Pouze soubor nekdy nestaci.
tak ono je to jednak v rootu (tam se do nadřezeného nedostanu) a druhak jsem všem adresářům (souvisejícímú pro jistoutu nastavil plná práva také
tak to je fakt hnus... nefunguje tady nic, ted jsem s velkými obtížemi nainstaloval jiný systém a na úvodní stránce mám asi 1 milion webzdarma bannerů - nahoře dole všude... měli být jen dole...

parádní konfigurace

Slušně poděkuji za ochotu k poskytnutí webu zdarma, ale děkuji už nechci
>> tak to je fakt hnus... nefunguje tady nic
Myslis, ze jinde ti to pujde? Problem neni na strane WZ, ale na strane uzivatele, ktery si neumi udelat vlastni stranky a misto toho pouziva redakcni systemy od nekoho jineho. A kdyz neco nejde vini z toho provozovatele a ne sebe nebo RS.
Jinak nektere redakcni systemy zde funguji. Ktere? To nevim. Prohledej si forum, nebo nacti nahodne wz stranky a nekde nejaky funkcni RS najdes.
>>na úvodní stránce mám asi 1 milion webzdarma bannerů - nahoře dole všude... měli být jen dole...
To je ale přesně podle podmínek - reklama se vložila do všech souborů dolů. Že jsou ale ty jednotlivé soubory potom includovány do jednoho indexu a tím je reklama vidět pak několikrát, za to wz přece nemůže. Je třeba mít v takových případech nastaveno Nahoře na úvodní straně.
tomík - proč jinde to funguje a proč bych dělal něco jiného nového, když na xoopsu spolupracuju 3 roky? omg. navíc donedávna na webzdarma bežela oficiální česká stránka xoops... bez problémů a teď? =)

Thalia - https://www.webzdarma.cz/podminky-reklama.html očekával jsem že když jsou ošetřeny rámce, tak php taky.

včera jsem byl fakt nas takže jsem po několika hodinovém (reálně asi 5 hodin) zbytečném snažení a editování jinak 100% funkčních a bezchybných souborů vypěnil. =)))
2fanik: ale rámce jsou ošetřeny tak, že si máš nastavit Nahoře na úvodní straně a do kolonky Cesta k souboru vyplnit název souboru, který se otvírá v hlavním rámu. Nikde ani slovo o nastavení Dole. Takže analogicky - vytvořit reklama.html, ve kterém bude reklama, nastavit Nahoře na úvodní straně, vyplnit do cesty reklama.html a pak si můžeš vybrat - soubor reklama.html includuješ opravdu nahoru na úvodní stranu nebo naopak na všechny dolů nezávisle na tom, co máš nastaveno (tato možnost je povolena).
Na začátku této diskuze byl stejny dotaz na hlášku:

Ukládání nastavení..
Nepodařilo se zapsat data do souboru mainfile.php. Prosíme, překontrolujte přístupová práva, příp. nastavení "Pouze pro čtení", a zkuste znovu data uložit.

Diskuze se zvrhla k polemice o reklamních banerech a odpověď žádná?
<HTML>Jak to tak <a href="http://xoops.zpc.cz/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=420&forum=8">čtu</a>, tak XOOPS používá fci copy(), která je na wz zakázaná. Zkus postup uvedený v tom vlákně.

>>a odpověď žádná?
To není až tak pravda, Tomík odpovídal.</HTML>