Pro Tonik: Zaprvé, jsem mužského rodu.
Zadruhé-v Mozille Firefox zadám adresu svého webu: ftp://charmedp4.wz.cz/, Firefox chce uživatelské jméno a heslo, které zadám stejné, jako když se přihlašuji na wz. Dám OK a Firefox mi napíše: Výstraha 530 login incorrect.
Tak se mi podařilo přihlásit se přes FTP v internet explorer. Huráá. Asi jsem předtím něco zadával špatně.
charmedp4: ad rod: omlouvam se, asi jsem se nekde prehledl.
jinak pouzivat webove prohlizece jako ftp klienty je takovy nouzovy reseni. ale kdyz to vyhovuje...
mě FTP jde,ale když nahrávám píše mi to přenos selhal...dělá to pořád,nevím co s tím :(((
Lexy: a mas jeste na serveru volny misto? dej sem log spojeni
Tak jsem teď pustil PC a správce nadále nefunguje. Můžu se zeptat, kdy bude v provozu? Nezajímá mě odkazování na FTP, JEN KDY BUDE KONEČNĚ FUNGOVAT SPRÁVCE ? Děkuji.
(Není zcela jisté kdy bude zase správce funkční)
to je hned v prvním příspěvku
PS
no nic ve zlém, ale to, že není fukční webové rozhraní bych nepovažoval jako důvod proč nejdou stránky aktualizovat
Tonik - >> JJ mám tam volné místo..určitě..akorát nevím jak to myslíš s tím logem ... :))) jak to mám udělat?
Lexy: podle odkazů je zabraného asi 4MB, FTP klient si zapisuje zprávy o své činnosti - tomu se říká log - v TC je to takové okénko nad panelem, vedle je tlačítko odpojit - když se na okénko 2x klikne ta se otevře okno, kde je log, to,co je tam napsané sem překopíruj
Lexy: nez sem ten log das, tak zkus nahrat pres ftp na server nejaky soubor, at se do logu zapise ten pokus o nahrati
Spravce souboru na tomto webu povazuju za naprosto zbytecny. A pokud nekdo neumi delat v necem jinem a pak si to na web nahrat pres FTP tak by stranky nemel delat vubec. A zase se vsichi zacatecnici zacnete rozcilovat ze mate delat neco s FTP kdyz ani nevite co to je... Asi je pro vas jednodussi psat prispevky typu: "s*ru na ftp"! kdy uz pujde spravce souboru! Nez si najit co to FTP je a pouzivat ho na spravu sveho webu!
<HTML>Rellik: Ja (a nejen ja) s tebou souhlasim. Bohuzel ale lide jsou takovy a jen male procento tech kteri byli na spravci souboru zavisli jsou vubec ochotni naucit se necemu novemu a zadna tiha argumentu neni dostatecna, proste to tak je.
Clovek tu muze stravit cely den zadarmo ve snaze jim pomoci, ale jestlize sami nechcou, nema to zadny vyznam</HTML>
nj, ale vy tu věčně kritizujete lidi, za to že (jak vy uvádíte) se jim to nechce zkusit. Ale je to spíš tím, že jim to nefunguje. Tak např. já jsem si to stáhla (v pohodě) zapla (v pohodě), chtěla jsem se připojit CHYBA. Tak jsem došla k závěru že to mám blbě nainstalované. V tuto chvíli zkouším na 7 pokus to znova nainstalovat, ale pochybuju, že to bude fungovat. Někteří lidi jsou prostě na něco zvyklí a nechce se jim to měnit, protože doufají, že správce znova naskočí a tím vlasně věří tomu, kdo se o to stará, ale když je potom takhle shazujete a říkáte jaci jsou to primitivové, tak to jste opravdu "milí". vůbec bych se nedivila, kdyby se teď velká část uživatelů přesunula na www.ic.cz nebo podobně. Neříkám, že je to vaše chyba, ale není to taky chyba těch, kterým to nefunguje ! Moc ráda bych to přes to FTP zkusila, a klidně byhc obětovala celý den na to, abych se s tím naučila pracovat, ale vzhledem k tomu, že mi to nejde tak s tím asi nic nenadělám. Můžu jenom závidět těm kterým to funguje a proto nechápu proč někdo říká, že by jste mohli kledně správce souborů zrušit. Asi vám ale při tom výroku nedošlo, že možná i větší části to nefunguje nebo mají nějaký jiný důvod a věří v správce souborů. Myslím si že WZ je dobrá stránka, ale někdo si tu třeba dělá stránky a je mu 10 nebo 11 let a to si myslíte, že to pochopí a že jim rodiče dovolí do PC instalovat nové a nové programy ? Myslím, že nikdo nemůže za to, že to nechápe nebo tak, tak jim ale laskavě nenadávejte do blbečků a neříkejte jim, že "by ani neměli stránku dělat". To si myslím, že je opravdu pod vaši úroveň.
<HTML>Konkretne s vetou "tak by stranky nemel delat vubec" nesouhlasim...
ale se zbytkem ano.
Mas nejaky problem s FTP a pises "nefunguje"
pouzij teda forum a najdi si tu v nem dotaz kde mel nekdo stejny problem jako ty a jiste najdes i reseni... alespon se uvidi jak moc to myslis vazne.</HTML>
nikdo nikoho nenazyva primitivy. tady se pouze konstatuje, ze lidi jenom nadavaji, ze nejede spravce, ale zkusit jine, fungujici a lepsi reseni se jim nechce a vymysleji si ruzne vymluvy. proti tomuto mame opravnene vyhrady. ti, kteri tady zbuhdarma nenadavaji, ale radeji se nauci s ftp, prohlasuji, jak je to super. takze tak. a chapu, ze lidi se nechteji ucit nove veci, ale to s pocitaci nejde moc dohromady.
tito uzivatele se nemuzou nikam presunout, protoze svuj web maji pouze tady na wz (nemaji zalohu doma na svem pc), odkud ho dostanou jen pres ftp, ale to by se s tim museli naucit zachazet, ale to by pak zase nemeli duvod k odchodu.
ftp muze fungovat vsem. ano, VSEM! staci si to jenom spravne nastavit. a my tady ochotne poradime. to je ale potreba se konkretne zeptat a popsat problem, coz konstatovani "nefunguje to" rozhodne nesplnuje. a naucit se s ftp je otazka par minut.
mladi lide vetsinou vubec veci kolem pocitacu dobre a rychle chapou, takze jim pouziti ftp nebude delat problem. a neni treba nic instalovat. pro ftp se da pouzit i webovy prohlizec (i kdyz je to nouze, kterou nerad vidim) a ten je dneska vsude.
a na tom, ze kdo neumi ftp, by nemel delat stranky, taky neco bude. kdyz nejsem schopen naucit se s ftp, tak jak se asi naucim delat stranky? je to jako ucit se psat, kdyz se nechci naucit jak se drzi tuzka.
Souhlasim s Rellikem a s kolegy. Pokud chce nekdo delat web stranky, musi bezpodminecne vedet co je FTP a jak s nim pracovat. Web samo o sobe jen zobrazuje stranky a je hlavne urcen navstevnikum. Pokud nekdo chce aktualizovat soubory, tak je k tomu primarne urcen prave FTP. Spravce souboru, ci jine podobne alternativy, jsou pouze vedlejsim doplnkem poskytovane sluzby a je poskytovan POUZE tem, kterym poskytovatel, firma zakazal protokol FTP.
Bych chtel videt ty, co tu kritizujou, jak by dokazaly aktualizovat web, kdyby WZ neposkytovala zadny spravce souboru.
To, ze vam nefunguje FTP, je vase chyba. Ovladat FTP je uplne stejna cinnost jako se prihlasit treba na webmail dejme tomu @seznam.cz. Proste jen zadate spravne udaje a jste tam. Manipulace se soubory je zase prkotina stejna jako kopirovani souboru z jedne slozky do druhe.
Pokud toto neumite, tak nevim, co tu delate.
Hlasky typu, ze jsem zadal 100% spravne udaje, ale i nadale se nejde pripojit, neberu. Kdyz se muzu pripojit ja, tak se muzete pripojit i vy.
Takze zde dam extra lamacky postup pripojeni k FTP:
1) Pokud mate firewall, tak jej vypnete, nebo povolte port 21(FTP).
Pokud nevite co je firewall, nebo jestli ho mate spusteny, tak prozatim preskocte tento bod.
Pokud jste se sem vratili ze spodu a nevite o co jde, tak napiste sem, nebo kontaktujte kamarada nebo nekoho zblizka, ktery tomu rozumi.
2) Spuste FTP klienta
3) Zadejte prihlasovaci udaje
- U Total commander:
a) Sit -> FTP - Pripojit se...
b) Kliknout "Nove pripojeni"
c) Zadejte tyto udaje:
Relace: Webzdarma (zde proste cokoli)
Hostitel: <vase adresa> (napr. tom.czweb.org) ! ! ! Jen vase adresa, kterou zadavate i pri prihlaseni na spravce (zadne "ftp.neco", "www.neco")
Jmeno uzivatele: Uplne stejne jako u hostitele! ! ! Tedy jen vase adresa
Heslo: To je snad jasny. Heslo, kterym se prihlasujete pres spravce.
Zaskrtnout polozku "pouzit pasivni rezim prenosu (jako www browser)" (je tam fajfka). Bez nej se vam nemusi podarit zobrazit nebo zkopirovat soubor.
Ostatni polozky beze zmen. Dejte OK
Z nabidky vyberte vami vytvorenou relaci "Webzdarma" a kliknete na "Pripojit"
- Web prohlizec (IE,Firefox,Opera)
a) do adresni listy zadejte presne tento tvar "ftp://<vase adresa>" (napr. ftp://tom.czweb.org). Nic jineho! (zadne ftp://ftp.tom.czweb.org, ci ftp://www.tom.czweb.org).
b) Melo by se zobrazit prihlasovaci okno (priklad pro IE):
Uzivatelske jmeno: <vase adresa> (napr tom.czweb.org). Nic jineho
Heslo: To je snad jasny.
Kliknout na "Prihlasit se".
c) Pokud se neobjevi zadne prihlasovaci okno, v tom pripade zadejte PRESNE tento zapis: "ftp://<vase adresa>:<vase heslo>@<vase adresa>". (napr: ftp://tom.czweb.org:nereknu@tom.czweb.org)
- U jinych FTP klientu je to podobne:
Server, hostitel, FTP adresa - <vase adresa> (napr. tom.czweb.org)
Uzivatel, user, uz. jmeno - <vase adresa> (napr. tom.czweb.org)
Heslo,password - vase heslo.
Povolit pasivni rezim. Bud je to v prihlasovaci okne, nebo nekde v nastaveni.
4) Nyni byste meli byt pripojeni. To jest, mely by se vam zobrazit vase soubory.
5) Pokud jste se nedostali do bodu 4), ale zobrazilo se vam neco jineho, tak mate nekde chybu.
- Pokud se objevi hlaska "530 - Login incorrect", tak verte nebo ne, ale zadavate chybne udaje. Zkontrolujte krok 3). Zde neplati tvrzeni, ze 100% zadavam spravne udaje! Proste mate nekde chybu (klidne i preklep). Pokud jste si prece jen na 100pro jisti, tak prejdete k bodu 1).
- Pokud se objevi hlaska "Hostitelsky pocitac nebyl nalezen" nebo neco podobneho, tak zkontrolujte bod 3) presneji adresu serveru - hostitele. Mate zadanou spatnou adresu.
Pokud je adresa spravna, prejdete do bodu 1)
- Jakoukoli jinou chybu hlaste sem, nebo nekde.
Tomikova trpělivost je obdivuhodná;)
prosim prosim nevite co s tim muze byt! mam na svych strankach odkazy na normalne fungujici jine webove stranky ale vzdycky kdyz chci na nejakou vlizt tak mi to hlasi chybu. pomoc:)
berrnie:
v tech odkazech nemas http:// na zacatku, proto to nejde
kdyz se odkazujes na cizi stranky tak adresa musi bejt ve travu http://neco.neco.tld (proste http:// na zacatku)
Mohlo by prosím být možné, kdybyste např. táden před vypnutím správce souborů napřed informovali o tom, že bude vypnut? Děkuji...
<HTML>Tyhle vypnuti jsou samozrejme neplanovane a kdyby to nebylo nutne tak najdeme jine reseni jak to ponechat funkcni.</HTML>
Děkuju mockrát za rady jak na ftp, je to opravdu jednoduché, kam se hrabe správce souborů :-)
Tomik: Taky poklona před trpělivostí. Jdu zas zkusit FTP a myslím, že s tím tvým návodem mi to bude konečně fungovat =)
PS: Máš hezké stránečky a ještě hezčí fotečky :)
ve všeobecné euforii mi dovolte dvě poznámky:
1)
"Tyhle vypnuti jsou samozrejme neplanovane a kdyby to nebylo nutne tak najdeme jine reseni jak to ponechat funkcni."
V souvislosti s první odstávkou, která podezřele časově souvisí s aktivitami na jistém hackerském serveru, kde vyšel článek o tom jak je webové rozhraní webzdarma podobné svou děravostí ementálu bych řekl, že tato odstavka je na vánoce naplánovaná a snaží se opravit to, co se v prosinci nepovedlo. Viz třeba:
http://rada.borec.cz/zapisnik/tak-nam-zabili-freezuv-weblog-pani-mullerova. Ale asi by nebylo dobré týden dopředu vytrubovat do světa, že se na vánoce bude webové rozhraní opravovat.
2)
Tomíkovo schéma by možná mohlo být doplněno ještě o stavové hlášení:
HTTP/1.0 502 Bad Gateway, přiblížili bychom se tak realnému provozu o trochu více. Toho hlášení znamená něco jako: Proxy server nebo brána obdržely od dalšího serveru neplatnou odpověď. Mám možnost připojit se prostřednictvím dvou různých připojení, pro jedno je typické, že ve vztahu k WZ se příliš často objevují hlášení Přenos selhal, pokračovat v činnosti? (FTP klient TC). U druhého připojení se tento problém neobjevuje. Situace, kdy označíte několik souborů a spustíte přenos, který padá a soubory se nepřenesou, následně je musíte znovu vyhledat a vše opakovat, je otravná. Někdy se, podotýkám, že malý soubor, přenese až na třetí nebo dokonce čtvrtý pokus. Spojoval jsem vždy problémy s 502 Bad Gateway s proxy servrem, který je u prvního připojení v cestě, u druhého připojení proxy server není.Připojil jsem se pomocí připojení s proxy servrem k WZ, označil jsem 43 souborů - asi 1,8 MB (od 3-100 kb)a spustil kopírování - chybová hláška se objevila 5x a bylo tak jak u těch větších tak u menších souborů. Po té jsem se připojil k serveru Českého hostingu, kde jsem označil 266 souborů tak aby jejich velikost byla 10MB (od 23b do 1,5MB) soubory se přenesly všechny. Dnešní pokus ukazuje, že chyba může být i někde jinde. První připojení probíhalo od 7:20 do 7:28, druhé od 7:46 do 7:54, i to o něčem vypovídá 2 MB za 8 minut a 10 MB také za 8 minut. V tomto případě však nemyslím, že je na vině proxy server.
Takže pokud se vám pomocí FTP nebude dařit na WZ něco nahrát nezoufejte, je to zřejmě daň za to, že je na WZ navěšeno tolik uživatelů nebo máte na cestě k WZ nějakou žabku na prameni, která vaše přenosy blokuje.
Dííííííííííííííííky moc moc moc Tomiku. Už mi to funguje =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) (a přiznávám, že mi to všechno předtím nefungovalo jenom mojí chybou a blbostí) =)