<b>Správce souborů dočasně mimo provoz (12/2006)</b>

No tak to ne. Podle toho jak čtu, to chce každý takové, jaké to bylo a ne aby se porad nejak obchazelo. A pokud to neumite dat do poradku, tak si musite asi na to nekoho pozvat ne?! Pokud si to nemuzete dovolit, tak...bez urazky...to zruste, mi pujdem jinam, a je to.
Jay Dany Dee: se zbal a di jinam, aspon bude o jednoho remcala min
Když se připojím přes ftp a chci editovat soubory html, které jsem psal přes webové rozhraní nezobrazují se mi správně znaky s diakritikou. Vím, že je to problém windows, ale pokud chci něco změnit a uložit soubor, čeká mě buď zdlouhavé přepisování všech chybných znaků nebo si tu stránku můžu prostě uložit blbě, což nechci. A něco mi říká, že až bude webové rozhraní fungovat tak tam nebudou pro změnu fungovat všechny znaky co si teď napíšu ve windows.
Kde se dá zjistit kódování které používá webové rozhraní?
<HTML>Webové rozhraní používá ISO-8859-2. A příště se stačí zeptat jen jednou.</HTML>
2Thalia Dik a omlouvam se cekal sem ze treba odpovi i nekdo jinej nez moderator, chapu ze ses vytizena:-)
chtela bych se jenom zeptat, jak dlouho jeste nebude fungovat spravce souboru... nak moc nespecham, takze kdyz tady ctu jake jsou s ftp problemy, tak se mi do toho nechce, ale kdyby mel ten vypadek trvat nak dlouho, tak se to asi budu muset naucit :( dik za odpoved
Už se dostanu do správce souborů, ale je to stejný jako FTP nejde nahrávat žádnej soubor. Kdy už to sprovozněj. !
Výbornně greaficky se mi to sice líbilo víc předtím,ale grafiku zanedbáme.
byl jsem zvyklý že jsem si i soubory .htm .html .php apod. editoval...položku edit sem tam našel jenomže když na ni kliknu
tak se mi oběví prázdné editovací okno...
tohle je konečná verze nebo přibude ještě vylepšení?
<HTML>U domeny wz.cz je tam jeste nejaky problem ktery se bude dnes resit a editace celkove taktez. Opraveno by to melo byt nejpozdeji zitra rano</HTML>
sakra uz vy lamy, to kazdejch 5 minut klikate esi uz funguje spravce ? do toho vam zaitm nic neni, proste az admin rekne ze to funguje, tak to bude fungovat, a vase stupidni do nekonecna se opakujci otazky s tim nic neudelaj, akorat nekoho naserou, tak uz stfu s tema debilnima dotazama
Hele Shlasere, proč tak hrubě?

Ja byl a vlastně jsem stale naštvaný, že ten správce nefunguje.

Kdyby napsali lepší nápovědu a podstatně lepší vysvětlení hned na onu první stránku, tak by lidi a "lamy" byli podstatně chytřejší z toho ...

Dále, kdyby nové dotazy byly řazeny od shora - ne každého hned napadne hledat něco někde dole - tak by se nepsaly pořád dokola stejné-obdobné dotazy.

Ať se "probudí" (ukázní) správce či admin ve vztahu k "zákazníkům" či "lamám" a bude líp všem.

Tedy pro ty stále zvídavé:

1) ne každý chce, má chuť, či vůbec může si tak suveréně nainstalovat
"jakýsi" Total Comander ...

2) nemám momentálně více času na bližší vysvětlování, tak prozatím:

a) pro možnost použití FTP musíte mít ve Firewalu (či jak se to píše?) povoleno "Program pro přenos souborů" (platí pro WinXP)

- a v internetovém prohlížeči musí být zatrženo: "... pasívní režim pro FTP ..."

b) v nabídce "START" zvolit Spustit (nebo "Příkazový řádek")
a napsat: ftp

ba) pokud za ftp> bliká kurzor napište: ? (nebo -? nebo /?)

c) pro připojení k serveru napište: open vasweb.wz.cz
příhlašovací jméno: vasweb.wz.cz
heslo:

ca) pokud se budou objevovat hlášky, že jste byli odpojeni, tak hned nezoufejte a prostě vytrvale pokračujte (asi 3-5x) - samozřejmě nemá cenu 20x , je-li to pořád stejné hned po příkazu "open"

cb) ověření, zda jste připojeni vždy zkuste napsat: dir
(měl by se objevit výpis Vašich souborů na webu)
- pokud to hlásí "nepřipojeno" tak přemýšlejte a prověřte zda nemáte něco v pořádku - případně napište na <dotazy.wz.cz> pokusím se pomoct, ale nepospíchejte na mne

d) jste-li připojeni, pak (pro aktualizaci původního souboru)
nejdřív smažte původní soubor příkazem: delete puvodsoubor.htm

- mělo by se objevit: ...sucesful

a pro nahrání nového souboru (nebo aktualizovaného)
napište příkaz: append d:\adresar\novysoubor.htm

(d:\ je jméno disku a \adresar\ jméno cesty k souboru
\novysoubor.htm je samozřejmě to, co chcete nahrát ...
- ale to už asi víte, když chcete aktualizovat dosavadní stav Vašeho webu)

e) po nahrání souboru by opět mělo proběhnout ono ...sucesful

f) pro ukončení-odhlášení z webu napište příkaz: close
a mělo by Vám to napsat: goodbye

- kdyby ne tak opět příkazem dir si můžete ověřit, zda jste ještě přípojení (objevil by se vypis souborů na webu)

a pokud už se objeví: nepřipojeno pak staččí již napsat: bye (quit, nebo exit)

Ahoj všem!
promin, sem se rozlobil :P fakt mi pride ze ty lidi pri psani prispevku nemyslej... aspon se sebe zeptejte jaky to ma vyznam a co tim ziskate, kdyz tu padla stejna otazka 100x, jaka je pravdepodobnost, ze na vas 101. prispevek nekdo odpovi ? nestoji to za to
Tak jsem si všiml že spoustu uživatelům nahrávání nejde přes to nové mě to jde ale více mi vyhovoval správce byl bych moc rád kdyby jste dali zase zpátky správce až se opraví.
Dan
tak co tu položku edit upravíte kdy?
vím že Vás s tím otravuje i víc uživatelů ale měli ste to nechat
tak jak to bylo předtím a né se v tom hrabat.
spůsobily jste tak problémy jak sobě tak i nám :|
a to myslím vážně
No, tak zaplaťpánbůh za to, že máme aspoň něco a že lidem, kteří mají problémy s FTP jde nahrávat na web. Sice to občas "spadne", ale aspoň něco, díky.
Pokud někdo má problémy se vůbec z jakýchkoli důvodů k FTP dostat, tak zkuste moje webové rozhraní:

http://blahapet.wz.cz/index.php?file=518
Svoje stránky dělám převážně ze školy, kde máme zakázán přístup na FTP port (takže nepomáhá ani pasivita, ani proxy prostě nic), proto jsem si udělal vlastní redakční systém, jenomže chyba: vše funguje až na jakékoiv nahrávání souborů na server. Pokud použiji funkci copy() napíše chybu, že Safe Mode je zapnut, pokud použiji move_uploaded_file() říká zase že skript s UID 99 nemá práva přistupovat ke složce, jejíž UID je 0. Prostě tady nic nejde. Už si nevím rady, prosím může mi někdo poslat funkční PHP kód na upload souboru? Díky, a ještě jedna věc: WWW rozhraní má problémy s kódováním Wndows-1250, to už asi víte, ale nebylo by snad tak těžké, udělat tam jeden select na změnu kódování. Dost webových stránek toto kódování používá, a tím pádem jsou tak trošku odkázáni na FTP, které jim za určitých podmínek (jako jsou ty moje) nechodí. Pokud se cokoliv, co jsem teď napsal do tohoto fóra už zde řešilo, omlouvám se, ale namám čas procházet příspěvek po příspěvku. S pozdravem ElectriX
ElectriX: to nebude tím, že <duraz>tady</duraz> nic nejede, to bude <velky_duraz>lidma</velky_duraz> =)
Já mám sice přístup k FTP odkudkoliv, ale i kdyby; což takhle si jednou zajít do ikavárny a tam přez FTP nastavit práva? He? To nejde? Ne? Já bych řek že jo!
Nemají v kavárně FTP klienta? Ne? A ty neznáš portable software? Já si s sebou kamkoliv nosím 1/4gb flash s firefoxem (má mj. rozšíření FireFTP), s Thundenbirdem a dalšími programy a ještě se mi nestalo, že je nemohl použít.
<HTML>blahapet: otazkou je jak si to na web nahraji kdyz maji s FTP problem..</HTML>
Richard:

To jsem myslel až jim to půjde.

BTW: V nynějším Správci souborů když kliknu na soubor a dám editovat, zobrazí se mi prázdná textarea i když soubor text normálně obsahuje. Jak tedy mají editovat soubor ti, co nemají možnost eftýpkovat? Pokud se to tu už řešilo a ví se o tom, tak se omlouvám, ale nechtělo se mi tento dlouhý thread jednotlivě procházet.
<HTML>2blahapet: ví se o tom a řeší se to.</HTML>
Je výborný, když se v threadu nazvaném FTP nejede objeví moderátor a doporučí místo nefunkčního správce souborů použít FTP:
(Thalia (moderátor)
Datum: 04. 01. 2007 14:57).
Fakt jste mně pobavili - ha ha ha. Ono totiž asi to FTP zřejmě nejede, že? A že nejede, to teda nejede :o( Jsem u webzdarma více než rok, nic jsem nezměnil, mám přístup z několika různých IP adres a různých počítačů. Kdepak asi jen ta chyba je?
Diamon: ha ha ha .. právě jsi pobavil ty mě. FTP jede, chyba bude na tvých přijímačích; případně v tobě. Přečti si návody na FTP ze sekce podpora a pokud ti nebude něco jasný, tak se zeptej, ale proboha, <duraz>NORMÁLNĚ</duraz>!
Thalia radí dobře, to jenom někteří, kteří nedokáží tu a tam pochopit některé věci mají problémy. (schválně píši v neurčitém tvaru, aby mě zase někdo nekritizoval za to, že z něj dělám vola)
<HTML>Thread se pokud vím jmenuje "Správce souborů dočasně mimo provoz" a použití ftp je doporučováno hned v prvním příspěvku od Richarda.

>>Ono totiž asi to FTP zřejmě nejede, že?
Nezbývá mi než se opakovat. Mně ftp jede, jak z domova, tak i z práce. Doma uploaduju rychlostí okolo 100KB/s, v práci 30KB/s.</HTML>
mějte trpělivost se všemi, každý jsme jednou začínali s pc a jen si vzpoměňte na ty začátky, takže všichni co jsou tady už nějaký ten pokrok udělali, ti co jsou dál by měli podat pomocnou ruku, nakonec my všichni bychom měli poděkovat těm, kteří se tu starají o to, abychom mohli své stránky mít na netu, zaslouží si obdiv nyní při tom výpadku, že zvládli to bombardování kritiky, hodně úspěchů a co nejmíň výpadků!