Prosím o radu

Chci inovovat některé své už hotové www stránky (dělal mi je vnuk), ale v jednotlivých souborech se nedovedu orientovat, protože comandrem nejdou otevřít a nemohu se podívat na jejich obsah.Poradí mi někdo?
Popište přesněji, jak nejdou otevřít. Máte je u sebe na počítači na pevném disku? Nebo jen na webu?
Mám je na webu pod různými názvy, ve kterých se občas nevyznám a comandrem ty různé názvy neotevřu.Na internetu(entl.webzdarma.cz ) mám třeba Index osob Nemilan poskládaný po padesáti lidech, ale v kom.je změť souborů.
U Indexu osob mám např.:io1h htm, io2n htm.....
a není problém v tom, že nevíte, že webová přezentace je tvořena htm soubory, které májí svůj formát a jsou zobrazovány internetovým prohlížečem?
Commander ukazuje jen ty dílčí soubory io1n.htm je soubor - index osob Nemilany - 1 část - to je tedy soubor, kde je asi prvních padesát osob z Nemilan, pak je tam asi i io2n.htm pokud je v Nemilanech evidováno víc jak 50 osob
Našel jsem na disku v počítači soubory bez koncovky htm, později převedené na webové stránky - ale zase to nejde otevřít - objevuje se tam Media Player a ten hlásí: Soubor nelze přehrát......, já se k těm "vnitřnostem" asi nedostanu, ale díky za Vaši pomoc.
Ve zdrojovém kódu io1n.htm je v hlavičce odkaz, že editor, který to pořídil byl MS Word 10 - cesta je asi tedy hledat soubor s příponou doc, který sloužil jako předloha, tam udělat úpravy a uložit to zase jako html a opravený soubor nahrát na web
ds - díky za radu, zkusím to, dík