Reklama - nezobrazuje se

no pokud jsi si nastavil na každou stránku dolu tak to opravdu udělal, spíš se zkus zamyslet nad tím jak by musel být robot geniální aby vložil reklamu správně, když není nijak omezeno jak má být stránka vytvořena.
Jochocho už fakt de. Skusil sem to protože se mě smazalo to co sem naposledy nahrál a už tam je...:-D
2ds>

Nevím jak by musel být geniální, ale takhle je to rozhodně špatně. PHP příkaz "include" je naprosto běžnou součástí stránek. Robot by musel projet kód stránek, zjistit veškeré příkazy inculde, require apod., uložit si někam, které stránky jsou navkládáné a do těch reklamu nedávat. Je to ad-hoc řešení pro PHP příkazy, ale jistě by to ošetřilo hodně velké procento stránek... a jistě se nejedná o žádnou genialitu. To mě napadlo jen teď, ale určitě by se to dalo při delší chvilce přemýšlení vymyslet i lépe. Tohle je rozhodně špatně.

Pokud člověk teda při takto vytvořených stránkách chce zobrazovat reklamu na každé stránce dole, napadly mě 2 možnosti, jak toho dosáhnout:

1) Buď si v admin rozhraní zapne "vložení na první stránku nahoru", pak to přepne "na každou stránku dolů" a už nenahraje soubory znovu, ale kód reklamy ručně vloží na každou reálnou stránku dolů, nebo

2) nastaví v adminovi vložení reklamy "na každou stránku dolů" a tu paseku po robotovi pak opraví takovým způsobem, že se pomocí nějakého editoru typu PSPad připojí přes FTP přímo a tu paseku opraví (nadbytečné bannery smaže) přímou editací souborů na serveru.

Jedna lepší než druhá :-) A to už přehlížím to, na free-hostingu hodně hostujou i dost velké lámy, které si sklepnou stránky ve frontpage (nebo pododbném geniálním udělátku) a z výše popsaných odstavců nezachápou vůbec nic ;-) Tak to potom enjoy... ;-)
2 Ladislav Kliment: sice jsem to nezkoumal, ale myslím si, že robot pracuje na tom prinipu, že si zjistí, že pro ten a ten web je nastavení "nahoru" a při kopírování stránek prostě index.htm/.html/.php otevře (pokud jenastavena cesta k jinému souboru tak otevře ten), zjistí jestli tam je ta zančka <!--reklama-->, pokud jo, tak ji nahradí, pokud ne, tak ten hemtemy bazmeg vrazí před obsah souboru a spokojeně ho uloží na server.
Pokud zjistí, že je nastavení "všude dole" tak všechny .htm, .html, .php, .inc ... soubory otevře, pokud najde značku tak ji nahradí, pokud ne, vrazí reklamu nakonec.
Teoreticky i prakticky jednodužší, než aby si to zjišťovalo includy a podobný nesmysly.

Já osobně mám taky web skládanej z include(); a reklamu mám nastavenou tak, že mám "nahoře" a cestu k souboru reklama.htm , kterou vkládám footeru všech stránek. Mnohem jednodušší, než abych na web natlačil 200 souborů a potom tu reklamu ze 150 mazal, ne? ;)

BTW: nenadávej lamám, taky jsi jí jednou byl...
2Tom > Dobrý nápad.

Lámám jsem nenadával, jen jsem tvrdil, že si s tím pak tito lidi nebudou vůbec vědět rady, kvůli toho že je ten robot hodně nedokonalý, to je vše. Já že byl? Pořád jsem :o)
dík za radu.
myslím že to odpovídá, stránky běhaj už delší dobu, jestli se pravidla měnila od září, je to vklidu, design sem překopala a na web nahrála až 3.12.
jestli mažou účet po 6 týdnech, pokud nějak porušuješ podmínky, mělo by to být v klidu ne?
To Thalia:
Opět a stále stejný problém, pročítal jsem dnes celou diskuzi, takže jsem vcelku v obraze, už minulý týden jsem tu byl, protože ten problém začal tehdy tím, že jsem aktualizoval index.htm a reklama se ne a ne zobrazit. Zkusil jsem to nahrávat x-krát přes ftp i přes správce souborů, vložil jsem tam ručně tohle: <!--WZ-REKLAMA-1.0--> a stále nic. Dal jsem tomu čas a dnes jsem to kontroloval a znovu nahrál a nic. Takže fakt nevím... Zaráží mě, že ostatním, zdá se, to už jede (že bych propásl tu pravou chvilku, kdy robot pracoval? A teď už zase nepracuje? :( )
Poradíš, moderátorko? S pozdravem M.
no ja to vyřešila tim že sem prostě okopíroval celej kod baneru z jinych svych stránek. jestli se to nemá, tak je to sice moc hezký ale jinak sem tam tu reklamu dostat nedokázala