Smazani konta po NEporuseni podminek

Jen tak pro zajimavost.. Minuly tyden se mi necekane smazaly stranky http://akcegaraz.unas.cz na ktere sem mel pres rok prezentaci akci skupiny lidi.. vse krasne fungovalo, mel sem to zalozene na pmwiki, vlozenou galerii, ktera spolupracovala s databazi. V databazi byly popis fajn fotek, komentare ctenaru... no proste pohoda :) Chtel sem si sve stranky spravovat pomoci PHPEclipse, pres ftp prenos.. takze sem si nahodne stahl svuj obsah.. krome databaze...

Minuly tyden vsak nastal problem.. Smazani konta bez jakehokoliv upozorneni.. WTF? sem napsal na podporu, co je, ze sem to tak mel rok, ze sem nic neporusil, a co to je za bordel, kdyz me ani neupozorni.

odpoved:
mame seznam souboru v dobe smazani a je z toho jasne videt, ze to bylo vyuzivane jako skladiste (bez uvodni stranky)

jako co maji je pekne, ale neni to pravda. v .htaccess sem mel presmerovani na http://akcegaraz.unas.cz/pmwiki.php a smerovaly se mi tam vlastne veskere nenalezene stranky..

takze sem to nahral znova, napsal jestli mi aspon muzou obnovit DB, ale uz zadna dalsi odpoved..

TAKZE rada na zaver: i kdyz neporusujete podminky a stranky vam rok v kuse jedou, neznamena to, ze to nikdo z "adminu" ci "spravcu" nemuze smaznout... ZALOHUJTE ;)
"Smazání konta ..." tý jo a kolik jsi na tom kontě měl? =)
TAKŽE tip na začátek: admini stránky nemažou jen tak z dlouhý chvíle, že yb neměli nic jinýho na práci. Pokud ti to smázli, tak k tomu měli důvod! To, že ty si myslíš, že jsi nic neporušil ještě neznamená, že to tak je ;)

A opět jako kdyby tady náhodou někdo spadl z Marsu. To ALL: tady se počítá s tím, že nejste pětiletý dětičky, který se musí všude vodit za ručičku, takže se při smazání účtu nikomu (ale opravdu nikomu) posílat email nebude jenom kvůli tomu, že by ho chtěl.

TAKŽE rada na závěr: i když si myslíte, že podmínky neporušujete, tak si pozorně pročtěte podmínky a pořádně se nad nimi zamyslete, potom určitě přijdete na to proč vám byl účet smazán a aspoň nebudete muset psát přiblblý příspěvky sem do fóra. Ale jinak dobrý: zálohujte, zálohujte, zálohujte, zálohujte ...

BTW: já tady mám web třetí rok (možná že i déle?), přečetl jsem si podmínky používání a protože je dodržuji, tak jsem nikdy neměl jediný problém.

Hau, domluvil jsem, bledá tváři ;)
kdybych si nebyl jisty tim ze sem nic neporusil, tak tu ani nepisu
Ja si myslim ze radiankuv pripad by se mel prosetrit...
to neni jen tak, a je mozne ze admini opravdu pochybili....
;-)
je to faajn je to fajn je to fajn :) nosim sebou svoje hity tutovi...:) ale ale co to nevidi oko me modrave :-D
Chvíli jsem přemýšlel, proč jsi tady ten srdceryvný příběh vlastně psal. Vždyť sis to vyříkal s podporou emailem. Že by osvěta zálohování? Ale tomu neodpovídá název vlákna.

Co očekáváš od tohoto vlákna ve fóru? Chceš slova útěchy pro ztracená data z databáze? Mají s tebou lidé soucítít?

Je zajímavé, že existují lidé, kteří mají na WZ několik webů a NIKDY jim žádný nebyl smazán. Na druhé straně si tady každý týden několik lidí stěžuje, že jim byl smazán web bez upozornění. V čem je mezi těmito dvěma skupinami lidí rozdíl?
to ZBI : souhlasim. pojdme o tom diskutovat a zapojme se vsichni do diskuse.
Nebojte se vyjadrit svuj nazor
OK, vyjádřím svůj názor:
Kde je pointa?

Problém nebude ani tak na 195.122.194.227, ale někde trošku jinde. Pokud by se tady měla začít nějaká osvěta (či co se to tu rodí), tak bych začal u lidí, protože je statisticky dokázáno, že je lepší převychovat 100 lidí, než upravit jeden program ;)

BTW: sem jenom komparzista, tak na mě buďte hodní =D
Já bych ten prolbém pořádně prodiskutoval. Nejlépe v nějaké hospůdce.. :-)
Možná byl můj příspěvek špatně pochopen. Nechtěl jsem rozvíjet diskuzi.

1. Srdceryvný příběh o neodůvodněném smazání webu mě nedojal.
2. Co my s tím tady ve fóru, když už se to (vy)řešilo emailem?
3. Lidem, kteří dodoržují podmínky se weby neruší.
3a. TEORETICKY je samozřejmě možné, že admin udělal chybu, ale tím pádem jsme zpět na bodu 2.
4. Že je zálohování prima věc je jasné (pravidelně své weby i s databázemi zálohuji). Pokud to má být poučení pro ostatní, dobrá, ale pak by se vlákno mělo jmenovat jinak.

Tedy souhlasím s Tomem, "kde je pointa"?