Porušování autorských práv

Zdravím
Web wild-west-duel.mysteria.cz vykrádá obsah a hotlinkuje obrázky z domény www.topsid.com. Konkrétně jde o
http://wild-west-duel.mysteria.cz/2%20svetova.htm.
Prosím o rychlé řešení daného problému, zvyšuje se tím traffic dané domény a k publikování daných článků nedostal žádné povolení autora.
<HTML>To, že máte na webu v patičce text "Jiná publikace je bez předchozího písemného souhlasu autora zakázána." je sice hezké, ale Internet je ze své podstaty otevřené médium, pokud si nepřejete aby byl váš text používán jinde bez vašeho vědomí, tak si obsah zaheslujte. A vzhledem k tomu, že toto je freehosting, tzn. mezi uživateli a provozovatelem neexistují žádné smlouvy nebo něco takového tak je majitel webu prakticky nedohledatelný.

Tento problém bych být vámi řešil domluvou s majitelem webu wild-west-duel, wz s tim bohužel pro vás nic neudělá.</HTML>
Hamerinski: pokud se ti jedná o trafic, tak si na serveru zablokuj linkování obrázků z cizích serverů.
Jinak jak pravil skaff: co je na internetu je veřejné a i kdyby jsi tam měl 100x napsané, že kopírovat části webu je zakázané, tak ti to nijak nepomůže. A ještě ke všemu to, tuším, ani není v českém právním systému postihnutelné ;)

Pokud nechceš, aby tvé texty někdo kopíroval, tak je zahesluj a heslo zahoď, nebo ještě lépe, na internet je vůbec nedávej.
to skaff: velice se mýlíte i na toto autorský zákon pamatuje. A pokud tvrdíte, že jde i o freehosting tak má ve svých pravidlech zmínku o autorských právech. Ono je "krásné" když si člověk dá práci a dané texty dává přes několik let dohromady a pak někdo přijde a drze vše okopíruje. A upozorňuji, že já nevlastním emailovou adresu dotyčného majitele webu.

§ 2 Autorské dílo
Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo"). Dílem je zejména dílo slovesné vyjádřené řečí nebo písmem, dílo hudební, dílo dramatické a dílo hudebně dramatické, dílo choreografické a dílo pantomimické, dílo fotografické a dílo vyjádřené postupem podobným fotografii, dílo audiovizuální, jako je dílo kinematografické, dílo výtvarné, jako je dílo malířské, grafické a sochařské, dílo architektonické včetně díla urbanistického, dílo užitého umění a dílo kartografické.

Oddíl 2: Osobnostní práva
§ 11
(1) Autor má právo rozhodnout o zveřejnění svého díla.
(2) Autor má právo osobovat si autorství, včetně práva rozhodnout, zda a jakým způsobem má být jeho autorství uvedeno při zveřejnění a dalším užití jeho díla, je-li uvedení autorství při takovém užití obvyklé.
(3) Autor má právo na nedotknutelnost svého díla, zejména právo udělit svolení k jakékoli změně nebo jinému zásahu do svého díla, nestanoví-li tento zákon jinak. Je-li dílo užíváno jinou osobou, nesmí se tak dít způsobem snižujícím hodnotu díla. Autor má právo na dohled nad plněním této povinnosti jinou osobou (autorský dohled), nevyplývá-li z povahy díla nebo jeho užití jinak, anebo nelze-li po uživateli spravedlivě požadovat, aby autorovi výkon práva na autorský dohled umožnil.
(5) Po smrti autora si nikdo nesmí osobovat jeho autorství k dílu, dílo smí být užito jen způsobem nesnižujícím jeho hodnotu a, je-li to obvyklé, musí být uveden autor díla, nejde-li o dílo anonymní. Ochrany se může domáhat kterákoli z osob autorovi blízkých1a), toto oprávnění mají, i když uplynula doba trvání majetkových práv autorských. Této ochrany se může vždy domáhat i právnická osoba sdružující autory nebo příslušný kolektivní správce podle tohoto zákona (§ 97).

§ 40
(1) Autor, do jehož práva bylo neoprávněně zasaženo nebo jehož právu hrozí neoprávněný zásah, může se domáhat zejména:
a) určení svého autorství,
b) zákazu ohrožení svého práva, včetně hrozícího opakování, nebo neoprávněného zásahu do svého práva, zejména zákazu neoprávněné výroby, neoprávněného obchodního odbytu, neoprávněného dovozu nebo vývozu originálu nebo rozmnoženiny (Rozmnožováním díla se rozumí zhotovování dočasných nebo trvalých, přímých nebo nepřímých rozmnoženin díla nebo jeho části, a to jakýmikoli prostředky a v jakékoli formě. Dílo se rozmnožuje zejména ve formě rozmnoženiny tiskové, fotografické, zvukové, obrazové nebo zvukově obrazové, stavbou architektonického díla nebo ve formě jiné trojrozměrné rozmnoženiny anebo ve formě elektronické zahrnující vyjádření analogové i digitální.) či napodobeniny díla, neoprávněného sdělování díla veřejnosti, jakož i neoprávněné propagace, včetně inzerce a jiné reklamy.
d) odstranění následků zásahu do práva, zejména:
1. stažením neoprávněně zhotovené rozmnoženiny či napodobeniny díla nebo zařízení, výrobku nebo součástky podle § 43 odst. 2 z obchodování nebo jiného užití.
e) poskytnutí přiměřeného zadostiučinění za způsobenou nemajetkovou újmu, zejména
1. omluvou.
2. zadostiučiněním v penězích, pokud by se přiznání jiného zadostiučinění nejevilo postačujícím; výši peněžitého zadostiučinění určí soud, který přihlédne zejména k závažnosti vzniklé újmy a k okolnostem, za nichž k zásahu do práva došlo; tím není vyloučena dohoda o narovnání.
To Tom: pokud jste se obtěžoval podívat se na daný web, tak by jste viděl, že větší obrázky používají ochranu ;). A postihutelné to je o to se nebojte.
Hamerinski: myslím, že nikdo nezpochybňuje autorská práva. Spíš se jedná o reálnou vymahatelnost.

Samozřejmě, můžete se domáhat svých práv. Můžete u soudu žalovat WZ a autora těch stránek a chtít, ať jsou ty stránky zrušeny, případně i s finančním odškodněním. Ale důkazní břemeno bude na vás.

Pokud uvedete "neznámý pachatel", nedělám si naděje, že by se skutečně našel autor stránek. I kdyby se našel (dvě jména tam jsou, snad někde ze západního Plzeňska) a data narození byla pravdivá (1993), tak dnes maji 13 roků a jsou právně nepostižitelní.

Nedokážu posoudit "vinu" WZ, jestli jsou právně odpovědni za to, co uživatelé na stránkách zveřejňují. Nejdříve by je musel někdo žalovat a pak by se vidělo.
<HTML>Jak rika zbi, WZ poskytuje sluzby. Copyright a autorska prava jsou zde zohledneny pouze v podobe zakazu uverejnovani mp3 bez souhlasu autora.

WZ NEMA povinnost resit tyto ostatni pripady, od toho tu mame soudy ;]

A to uz neberu v potaz to, ze jsem ted vlozil nahodnou cast vety z textu hlavni stranky topsid.com (konkretne "Mezi důsledky druhé světové války patří") a strejda google mi povedel, ze nektere cele bloky textu z topsid.com se nachazi i na <a href="http://cs.wikipedia.org/wiki/Druh%C3%A1_sv%C4%9Btov%C3%A1_v%C3%A1lka">wikipedii</a>.

Takze ted moc nechapu kdo odkud kopiruje</HTML>
resit autorske prava je blbost, podminena materialismem..me osobne staci pocit ze vim ze to ci ono jsem udelal prave ja a kdyz to vydim na jinych str. nebo kdekoliv jinde tak aspon mam radost ze se to siri mezi lidi..muj nazor na autorske prava je jasny - bezte s nimi do p...