Témata?

Je legální dát na stránku témata na mobil ke stažení zdarma?
pokud ty temata jsou free (nebo tvoje vlastni dilo) tak jo
pokud ty temata nekde slohnes, tak to dovoleny neni
"Je legální dát na stránku témata na mobil ke stažení zdarma?" pokud nejsou zatížená autorskými právy, tak to (asi) legální bude ...
LO3K: jde o to, abys měl právo k distribuci těchto témat. Toho dosáhneš příslušnou licenční smlouvou s jejich autory, tím, že téma bude uvolněno pod licencí, která toto obecně umožňuje nebo dotřetice nejjednodušeji (z právního hlediska) tak, že budeš jejich autorem.
A jak poznaj (jako lidi z wztka) jestli jde o free nebo chráněny?
Třeba že tak, že tě někdo napráší ...
citace z lo3k.wz.cz:

Důsledek smazání jak už jste asi pochopily bylo porušování autorkých práv. Měli jsme štěstí že webzdarma nic neřešil, protože na jiných webhotingách by sme stoho mohli mít problémy. Jinak sme ale vymysleli novou vychytávku jak tento zákon obejít

ty novy stranky nevidim na moc dlouhy trvani. (ta "vychytavka" by me fakt zajimala)
Mno je to jednoduchy ale musel by ses o to starat! Stačí najít veb kde se dájí např hry do mobilu stáhnout. No a pak už jen stačí zkopírovat odkazovací adresu na tu hru! Na stránku napíšeš že to neni na tvých stránkách což je pravda! Ale má to jednu nevíhodu.... musiš kontrolovat jestli nasmázli ten veb ze kterého čerpáš ty hry.
LO3K:
:-D Tady někdo obejvil Ameriku:))
Menší potíž je v tom, že adminům se nelíbí už jen odkaz na warez...;)
>> Stačí najít veb kde se dájí např hry do mobilu stáhnout. No a pak už jen stačí zkopírovat odkazovací adresu na tu hru! Na stránku napíšeš že to neni na tvých stránkách což je pravda!

to neni zadny obchazeni, to je jenom lidska blbost.

porad je to porusovani autorskych prav, protoze porusovani spociva v sireni warez, coz odkaz na stazeni odjinud je.

a to ze na stranku napises "neni na techto strankach..." ti nepomuze, tim ze pravni odpovednosti nezbavis
Aha já myslel že se to předělá na toho kdo vlasni tu jinou stránku! tak to sry myslel jsem že to je jinak :-( *omlouvá se*
coze? co to placate? odkdy je odkaz povazovan za warez? a kdyz je to na tech druhych strankach, na ktere odkazujete legalne, tak proc by to mel byt problem? vzdyt jen vlastne delas tem druhym strankam reklamu. to je jako doporucovani kamaradum. problem byva spis v tom, ze takovyhle primy odkaz na neco se tezko shani, je to nejak zabezpecene, aby to neslo. a to hlavne proto, ze ta stranka vydelava z reklam, ktere jsou na ni umistene, a primym odkazem by se ty reklamy nezobrazovaly a tudiz by prisli o penizky.. kdyz na svych strankach dam odkaz na jinou stranku, kde muzu legalne stahnout temata do mobilu, tak to mi nikdo nenakecate, ze tohle je nelegalni.
PeTe: precti si poradne co von pise

podle ty jeho "vyhytavky" chce odkazovat na hru/tapetu/cokoliv akorat umistenou na jinym serveru, ne na stranku kde se to da stahnout.

a jinak, odkaz na stranku kde se da stahnout warez, je povazovan za sireni warez. (a imho i navadeni k trestne cinnosti)
To PeTe.Umíš číst?Řeší se odkaz na přímé stažení,ne na stránku kde to je... Ještě malá rada.:na klávesách je řádek z číslicema,a jsou tam i písmenka co mají háčky,čárky a tak.Prubni to,není to tak moc těžké.
to cort: oo diky za pouceni o klavesnicich, bez tebe bych si toho nevsiml. skoda ze na moji klavesnici nic takoveho neni a i kdyby bylo, tak bych se toho rychle zbavil. jsem z presvedceni proti pouzivani diakritiky co se tyka pocitacu. cestina skodi. a jestli chcete zahajit flame war na toto tema, tak klidne do me, ja sem proti takovym odolny

co se tyka odkazovani na stranku, kde to je stejne nelegalne, tak to chapu, to mate pravdu, ze to se asi spravcum libit nebude, nicmene myslim ze to neni primo nelegalni, jen to odporuje pravidlum webu na webzdarma. kdyztak me opravte (ale budu chtit citaci ze zakona, protoze pak nechapu jak stranky jako warforum muzou jeste existovat)
To PeTe.Ne na stranku primo stahnout.Uz bez carek a hacku rozumis?
PeTe: "cestina skodi." ale prdlajs, ty leda škodíš. Čeština škodí tam, kde jsou lidi pitomci a neumí napsat pořádnej program. Už od dob J.A.Komenského jsou v českém jazyce háčky, čárky a podobná zvěrstva a jenom pár exotů, kteří je neumí používat má takhle blbý hlášky. Jinak nic proti, jestli chceš, piš si třeba z prava do leva, máme přece demokracii ;)

"protoze pak nechapu jak stranky jako warforum muzou jeste existovat" protože v týhle pochybný republice (a nejen zde) není dostatečná síla na to, aby takovýhle weby našla a zarazila. Data na těchto fórech jsou jednak chráněna loginem (proti nalezení vyhledávači) a jednak samotnýmy zákony, kdy provozovatelé hostingů nemohou samovolně procházet uživatelská data a kontrolovat je (maximálně tak na základě nějakého bonzu, ale i tak na to admini se*ou protože mají na práci lepší věci). Citaci ze zákona ti sice nedám, ale nějak takhle to tam je.
vadi vam to hodne, ze sem liny psat hacky a carky? tak to vas lituju, ze mate zkazeny den. a asi nejen jeden, protoze kdyz jde o pravopis, tak pri prochazeni internetu vam musi byt nevolno. ostatne, cort, tobe by zase neskodilo pouzivat takovou tu velkou klavesu bez pismenka, zvlaste po kazdem pouziti carky a tecky. ale kdyby vas zajimal spis ten vecny obsah, a nebazirovali ste na takovych pitmostech jako hacky, carky, pravopis, pak by se vam urcite usinalo lepe.

chces rict, ze warforum je tezke najit? to povazuju za vtip. a ze by na warforum jeste zadny bonz neprisel? nebo ze by se autoritam nevyplatilo warforum zrusit, nebo se tim zabyvat?

jsem docela puntickar, takze sem si dal tu praci a snazil se najit nejake oficialni vyjadreni ohledne zverejnovani odkazu na warez. musim rict, ze toho moc neni, bud jde o nazory ctenaru tak jako tady, nebo se ve clanku zabyvaji jen samotnym sdilenim. ja osobne nakonec za dostatecne oficialni povazuju vyjadreni administratora fora www.strelectvi.cz (konkretne: http://www.strelectvi.cz/forum/long-range-shooting-t262.html) kde pise "zverejnovani linku trestne neni" (btw vsimnete si diakritiky, kdyz uz jsme u toho). snad administrator vi, co dela.
PeTe:
>> ...nicmene myslim ze to neni primo nelegalni, jen to odporuje pravidlum webu na webzdarma.
poruseni pravidel WZ = smazani webu. WZ uz mu to samy jednou smazalo, on si akorat mysli ze timhle zabrani smazani. a o to slo


dale, pokud jde o "pravni" stranku, tak nelegalni je sireni warez v jakekoliv forme. tim ze das odkaz na svy stranky, napomahas jeho rozsireni mezi dalsi lidi, tedy siris warez (tohle mam od pravnika)


dale by jsme se mohli hadat co to vlastne je "warez" a podobny osklivy slova, ale to uz je o nicem.

zaverem snad: lo3k udelal web, dal tam tapety (asi) ke stazeni, nemel na to autorsky prava, tak mu byl smazan web. ted stravi tejden (mesic,..) delanim toho samyho webu znova, a az na to admin pride, tak mu to opet smaze (tot muj nazor, z dlouhodobeho sledovani WZ si sem tim temer jist)
Mno lidičky děkuju za názora ze všeho jsem vyvodil že musim hledat témata která jsou free download. Aleobávám se, že ty freečka nebudou nic moc protože sou free ;-).

Jinak web si zazálohuju popřípadě smazání znovu nahraju do ftp, ale už bez témat!

:-) jinak diky moc
pravda se prece jenom nasla
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=097&r=kulturah&c=732200

zaver: i posilani odkazu muze byt trestne

takze ja jdu zpytovat svedomi, ale aspon jsem zase o kousek chytrejsi