Nelze se pripojit k FTP

Ty brďo tak tohle je fakt na mě asi moc :-(.
Říkala jsem si, že ještě v tom indexu vlevo přepíšu v odkazech na novinky adresu na tu bez www, ale JÁ JÍ TAM BEZ WWW MÁM! Jako do tohohle už fakt nevidím. A ty hyeroglify nahoře - na to nemám, sorry.
Je velmi vhodné udržovat jednu verzi adresy. Jinak pokud je to skutečně v nějaké vyrovnávací paměti po cestě tak se to dá obejít jen tak, že se změní jména souborů. Tedy, že např. v index by byl odkaz na novinky1 místo na novinky. Ale změnit jméno indexu vyžaduje manipulaci se souborem .htaccess, i když v tomto případě by byly hieroglyfy o poznání čitelnější

Pro ostatní:
Ještě jedna připomínka k bayla.wz.cz

Pokud se zadá bayla.wz.cz a www.bayla.wz.cz tak server vrací stejný stavový kód a to HTTP/1.x 200 OK, tedy na oba požadavkyodpovídá, že:
Operace proběhla bez chyby, požadavek je úspěšně splněn.
Při bayla.wz.cz posílá verzi stránky z 11.5, při variantě z www z 6.5.

Jak si vysvětlit, že na požadavky, na které by měl reagovat shodně, reaguje různě? Pokud by byla stránka načítána z nějaké keše tak by jako odpověď mělo přijít něco jako HTTP/1.x 304 Not Modified

http://bayla.wz.cz/

GET / HTTP/1.1
Host: bayla.wz.cz
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.8.0.11) Gecko/20070312 Firefox/1.5.0.11
Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: cs,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: windows-1250,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive

HTTP/1.x 200 OK
Date: Fri, 11 May 2007 10:04:22 GMT
Server: Apache/2.0.59 (Unix)
Last-Modified: Fri, 11 May 2007 10:02:11 GMT
Etag: "8cf2ce-2940-dc63cec0"
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=4, max=50
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html


http://www.bayla.wz.cz/

GET / HTTP/1.1
Host: www.bayla.wz.cz
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.8.0.11) Gecko/20070312 Firefox/1.5.0.11
Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: cs,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: windows-1250,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive

HTTP/1.x 200 OK
Date: Fri, 11 May 2007 10:02:31 GMT
Server: Apache/2.0.59 (Unix)
Last-Modified: Sun, 06 May 2007 11:41:16 GMT
Etag: "8d41e3-31de-a9886f00"
Accept-Ranges: bytes
Content-Length: 12766
Keep-Alive: timeout=4, max=50
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/html
>> A ty hyeroglify nahoře - na to nemám, sorry.
co je tak tezkyho na tom oznacit nejakej text, zmacknout ctrl+c, prepnout se do notepadu a zmacknout ctrl+v?

jinak je z tohohle hlediska uplne jedno, jaky adresy kde uvadis ty (spravne bys mela davat vsude bayla.wz.cz), kdyz si nekdo rekne, ze na tebe bude odkazovat adresou treba neco-nehezkyho.bayla.wz.cz, tak to proste udela a bude to fungovat
Já zase nechápu, proč kurnik když to funguje řadu měsíců bez problémů, najednou to zase na mě vymejšlí takovýhle ptákoviny? Co je mi do vyrovnávacích pamětí? Proč když mám ve svých souborech něco aktuálního, si to někam ukládá staré verze a zobrazuje je to?

Toníku nevím, co je notepad?
Označit a okopčit text pochopitelně umím, ale nevím, KAM ho v HTML kódu mám na tý stránce vrazit a to je možná důležitý, nebo ne?
Promiňte, jsem prostě blbej začátečník a holt mi to dá asi víc práce. Snažím se mít stránky jednoduchá a aktuální, tak je mi líto, že když už naplodím aktualizaci a ona je tam nahraná, tak není vidět. :-(.
jo, nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně
No, začínám se s váma docela dobře bavit. Tak aspoň že tak :-).
Aktuální stránky nejsou všechno, hlavně, že je sranda :-D.
Hezkej víkend všem a vy tam u těch drátů koukejte to rozšmodrchat, ať to neháže nesmysly a zase to fachá, jo? Díííík!
notepad je poznamkovy blok. muzes pouzit i libovolny jiny editor podobnyho typu (to znamena ne word a podobne)
do html kodu se to nikam nedava. dava se to do samostatnyho souboru, kterej se jmenuje .htaccess (ano, ta tecka na zacatku tam musi byt; ano, pred tou teckou nic neni; ano, za tim s neni . ani nic jinyho; ano, ve windows neni uplne jednoduchy ten soubor vytvorit, ale jde to)

jinak ja bych ty cache vubec neresil. to se totiz skoro dycky vyresi samo tim, ze ty cache proste vyprsi. jedina vec, kterou bych udelal, je zruseni tech www. a cokoliv. na zacatku adresy. navic to, ze ty vydis starou verzi neznamena, ze nikdo nevidi novou.
ovsem to, ze i ja, kterej to v cachi u sebe nemam, vidim starou, me zarazi. zkusim se na to podivat... ale asi na nic neprijdu no.
Tonik:
normálně se mi při zadání adresy s www a bez (když není použito to přesměrování) vrací úplně stejná odpověď
Tady se to liší, a sice tím Transfer-Encoding: chunked, tj. že jeden přenos proběhne "normálně" a druhý jde po kouscích. Je otázka, kde se bere ten ETag když není známá velikosti. Když se něco dynamicky odesílá (což by neměl být tento případ) a není známá velikost tak se prý odesílané vrací do vyrovnávací paměti serveru na výstupu a odtud se to odesílá po blocích daných velikostí vyrovnávací paměti - že by tedy ten Etag souvisel s tím odesílaným blokem.Proč by tak ale nebyl uveden Content-Length a kde jsou další kousky?

http://bayla.wz.cz/
Last-Modified: Fri, 11 May 2007 10:02:11 GMT
Etag: "8cf2ce-2940-dc63cec0"
Transfer-Encoding: chunked

http://www.bayla.wz.cz/
Last-Modified: Sun, 06 May 2007 11:41:16 GMT
Etag: "8d41e3-31de-a9886f00"
Content-Length: 12766
nj, na nic jsem neprisel. teda krome toho, ze:
- hlavicky jsem obdrzel stejny jako ds
- ve zdrojovym kodu je vic bilyho mista nez kodu (to se musi krasne psat)
- ze na verzi bez www je lista a ne banner, kdezto na verzi s www naopak
- a dal, ze jakakoliv adresa ve tvaru neco.bayla.wz.cz se chova stejne jako www.bayla.wz.cz
hlavne z toho posledniho usuzuju, ze neni problem v cache ani na lokalnich pc ani nikde po ceste (nebo myslite, ze ty stranky nekdo nekdy otviral s adresou http://aaaaaaaaaaaaaaaaa-bbbbbbb-cc-w-fffffff--yyyyyyyyy.bayla.wz.cz/ ?). a taky ta lista... podle me je problem uz primo nekde na wz.
doporucuju: zrusit adresy s neco. na zacatku (jednak to tam nepatri, jednak to zbytecne prodluzuje adresu, je to duplicitni obsah na ruznych adresach, navic v tomhle pripade to blbe ;-) )
No jo, ale já v těch svých verzích (v indexu i v aktuálních novinkách) mám adresy všechny http://bayla.wz.cz.něco a do těch starejch, který se zobrazujou bůh ví vodkuď se jako nedostanu, abych je změnila, že jo, páč ty soubory už nikde nemám uložený.
No jo prostě, tak snad to zmizne časem samo stejně, jako se to vobjevilo.

Toníku a ten soubor teda když vytvořím tak co s ním? Ho mám nahrát do správce souborů a to mi jako pomůže? Jsem fakt asi vedle jak ta jedle. Dělám stránky v NVU.
<HTML>Ano, ten soubor (.htaccess) vytvoř, zkopíruj do něj to co napsal ds už někde výše a nahrej ho do kořenového adresáře. Adresa s www na začátku (nebo s čímkoliv jiným) se pak bude přesměrovávat na adresu bez www, tedy na aktuální verzi ;-)</HTML>
Du na to hoši, to sem teda zvědavá!
No, tak nic. automaticky si to za název vkládá .txt a to jaksi nelze vodmazat, přejmenovat se to nenechá a sme gde sme byli.
Jdu pro mrně do školky, nervy mám jenom jedny, tak asi dneska fakt zvládám už jenom skládat puzzle :-D.
Mějte se a moc díky za trpělivost a snahu.
pošlu to jako zip, umíš rozbalit zip?
Pokud někdo přišel na problém, který se tu řešil na začátku, tedy o tom, že se nejde připojit na wz přes ftp ani webové rozhraní, nechť prosím řešení této hádanky zveřejní. Jsem totiž ve stejné pasti.
Tak poslední změna, než už to prohodim voknem:

přejmenovat se podařilo
nahráno
nefunges

Krááásnej víkend!
ds umím zorbalit zip. Ty si vo mně ale fakt nemyslíš nic pěknýho, viď? :-(

Iggra - stejně jak to přišlo, to vodešlo. Dva dny jsem byla nepřipojitelnýá a najednou rup - a šlo to. Nahrála jsem aktualizaci přes FTP a zase jsem spadla do jiný pasti... čék se tu fakt nenudí. :-D
tak jsem to poslal, 2x jednou jako zip, jednou normálně, tak to zkus.
ds díky moc, tak jsem teda svůj smazala, tvůj instalovala a nefunges stejně. Dneska mi ten nahoře prostě nepřeje. Tak se mějte.
nemyslím si nic špatného, ale jistota je jistota.
Je ten .httaccess nahraný tam co je index.html?
Pokud do nefunguje tak ten můj soubor smaž
V prehliadači Mozilla mi to napokon išlo, ale reklama sa mi nacapila do prostriedku Indexu. V InternetExporer to nešlo a po asi hodine mi to naskočilo a fungovalo už aj v InternetExplorer... pretože som zmenila zobrazovanie reklamy nie len na titulnej strane hore, ale na všetkých stránkach dolu, až potom to po tej hodine naskočilo. Určite som urobila chybu v odkaze na reklamu, mám rámiky totiž.
Dnes som urobila druhý pokus s tou cestou na reklamu a potvrdilo sa to, teraz už mám konečne stránku na 150 MB a reklama je tam, kde má byť, v logu stránky hore. http://milujempanip.wz.cz Tak nahrávam teraz všetky podstránky...
Ďakujem Vám za oznam.
No ptát se co je společného s Ftp nebudu, já bych na Tvém místě kouknul do kódu stránky a hledal bych počet poznámek typu reklama wz...
Kde je tedy chyba s tím nekoretním loginem? Zkoušel jsem s tím různá kuzla, ale nemohu se dostat ani na jeden ze svých webů.
To som zase ja a som už z toho doslova magor. Mám všetko nahrané, aj sa dostanem k tomu cez ftp, aj to tam všetko vidím, ale keď zadám adresu www stránky http://eufrosyne1.wz.cz , tak mi napíše
Nepovolený přístup!
Přístup nebyl povolen. Zřejmě kvůli chybějícímu soubor index.html, index.htm, index.php v _kořenovém_ adresáři atp.
Pozor: system je citlivý na velikost písmen ! (tzn., že Index.htm není totéž, co index.htm)
Stejně tak nefunguje, pokud je index.html umístěn v nějakém podadresáři.

Ale ja tam všetko mám! Aj cestu na reklamu som už prepísala ako treba, a naozaj neviem, kde som urobila chybu, či to mám všetko zmazať a nanovo nahrať? Skontrolovala som si aj písmená, či náhodou nemám veľké a malé "I , i" na indexe, aj to je v poriadku...
Asi to budem musieť zrušiť lebo čo...
Fakt som už z toho magor.
WZ je prostě tak udělaný, pokud zadáš jen http://eufrosyne1.wz.cz/ tak musí být na webu nastaven nějaký soubor, který se načte v tomto případě, kdy žádný nezadáš. Bu´d tam musí být ten soubor, který to chce nebo si musíš nastavit vlastní. Nemáš-li tam inede.html, index.htm nebo index.php tak tam všechno nemáš.

PS: http://eufrosyne1.wz.cz/ a http://eufrosyne.wz.cz/ a způsob jakým se odkazuješ z http://eufrosyne.wz.cz/ na http://eufrosyne1.wz.cz/, které se načítá do rámů na http://eufrosyne.wz.cz/ zavání spojováním webů, takže bacha