Reklama

Zdravim, mam u vas stranky www.andytuning.wz.cz. Nastavil jsem reklamu na to, aby se zobrazovala dole na vsech strankach, ale porad preze vse se zobrazuje jen na uvodni strane nahore, ale tam ji zakryva kolaz. Nechci aby doslo ke zruseni stranek a proto se na vas obracim s prosbou o radu jak docilit toho, aby se reklama zobrazovala dole. Dekuji predem.
stránky jsou napsané pomocí absolutně pozicovaných elementů, reklama absolutně pozicována není a proto se vypisuje v normálním, pozicováním neovlivněném režimu, protože je jediná, která se takto vypisuje tak je na stránce nahoře první i když ve zdrojovém textu je správně umístěna na konci stránky
musíš jí udělat absolutně pozicované místo, nebo zrušit absolutní pozicování ostatních elementů na stránkách
no vis, ona ta reklama je na vsech strankach dole = na konci zdrojovyho kodu. to, ze ty celou stranku krome reklamy absolutne napozicujes, cimz se reklama dostane na vrsek stranky (protoze pred ni nic neni), ale pak se prekryje tou absolutne napozicovanou strankou, je uz jina vec. za to wz rozhodne nemuze, za to si muzes sam. reseni: nepouzivat absolutni pozicovani nebo pozicovat i reklamu

jo a do te fotogalerie si dej nahledy (nahled neni puvodni obrazek zmensenej v html, to totiz jaksi postrada zakladni funkcnost nahledu - rychle se zobrazit)
Náhled není v html náhled? Mám jiný názor, pokuď nechceš jako začátečník řešit PHP a umíš optimalizovat, rozdíl nevidím.
Souhlas s Tonikem, náhled je obrázek, který reprezentuje velký obrázek a je tak velký jak velký se zobrazuje na obrazovce, není to tedy původní obrázek, který je nahňácaný na malé místo na obrazovce.Pokud umíš obrázky optimalizovat tak i tak je rozdíl významný.Problém je, že začátečník vůbec netuší, že nějaká jpg optimalizace existuje a je schopem nacpat na jednu stránku třeba 20 1MB obrázku, místo aby tam umístil 20 např. 10 KB náhledů.Výše zmiňovanou galerii jsem nezkoumal takže nevím jestli je to ten případ, ale už jsem jich pár takových viděl
Ale když začínám, spíš pochopím optimalizaci než php script. který to za mě bude řešit.
ale to přece není vůbec o PHP skriptech, jen si nejspíš nerozumíme, ostatně to přece taky používáš:
http://pivnicenaskvarovne.wz.cz/images/dumm1.jpg
250x188px 11,4 KB
http://pivnicenaskvarovne.wz.cz/images/dumv1.jpg
700x525px 59,4 KB
to,co se snažíme popsat by bylo zobrazit obrázek 700x525px na ploše 250x188px, který by byl velký místo 11,4 KB 59,4 KB
Asi jsem to nepochopil, ale to co popisuješ mám za optimalizaci. Mně tady dojímaj výrazy typu "to includuj, to je v .chmod" a podobně na dotazy tohodle typu. Ten člověk začíná a důvod tědlech mouder nevidím. Něco vím, na něco se ptám. Jsou holt lidi co chápou jinak ;o)
já za optimalizaci považuji nalezení vhodného poměru mezi vizuálním vjemem a velikostí souboru. A podle těch obrázků, které jsem zmiňovaj ji zvládáš. To, že se náhledy dají dělat pomocí grafické knihovny i v PHP je jiná věc.

PS toto tady se týká reklamy a vkládat reklamu pomocí include je asi to nejrozumnější,co se dá s reklamou na WZ udělat
ds máš pravdu, ale zkusil bych to formulovat jinak. Tím teď nemyslím Tebe, ale ostatní. Jde buď neodpovědět, nebo odpovědět rozumě, aby to něco řešilo a ne jen ukázalo, jak je rádce daleko z vědomostmi. Teď mě napadla třetí varianta a zdravím nepuberťáka... ;o)
:-)