Velikost prostoru pro web

Maximalni velikost prostoru pro web (bez reklamniho prouzku navic) je 50MB. Ta je brána jako skutecna velikost co soubory zabiraji nebo co soubory zabiraji na disku? (kdyz stahnu vsechny soubory, vsechny vyberu a kouknu do vlastnosti) + je k tomu pocitana velikost databaze?
Databáze je počítána zvlášť (max 5MB).

Nevím, jak se počítá ta zabraná velikost, ale systém se řídí podle toho, co vidíš v FTP logu.
Velikost zabraneho mista se ridi podle velikosti zabrane kvoty na disku - diskova kvota. Takze velikost se pocita podle toho, kolik soubory zabiraji na disku.

Ale pozor. A to je casta chyba uzivatelu. Neporovnavat velikost vsech souboru ve Windows. Na serveru je jiny operacni system a jiny souborovy system. A tudiz jiny system ukladani dat. Takze celkova velikost ve Windows a na serveru se muze lisit.
Stejne tak je odlisne porovnavat metodou souctu velikosti jednotlivych souboru (v PHP fce filesize). Vysledna hodnota je tak o 5-10% nizsi nez hodnota na disku.
Když už jsme u jiného operačního systému než je Windows a odlišné velikosti souborů tak by bylo dobré také připomenout, že kapacita webu není 50MB ale 50000 KB, což asi 48,8 megabajtů
Aha, takze jestli to dobre chapu, tak kdyz windowsy ukazuji velikost na disku 49,7mb a valikost 33,4mb.. Mam brat, ze uz jsem na hranici nebo ze jsem snad uz prekrocil limit a neco s tim udelat?

Existuje neco nebo nekdo, kdo by byl schopny urcit kolik soubory vazne zajimaji? Nechtel bych prijit o web.
<HTML>Kolik prostoru zabíráš, to zjistíš v logu FTP na řádku Quotas using... Pokud překročíš přidělený prostor, tak ti nikdo web nesmaže, jen ti prostě nepůjdou nahrávat další soubory.</HTML>