Chyba 404 - soubor nenalezen

Předem se omlouvám, "staří mazáci" asi budou v lepším případě kroutit hlavou, ale...
V programu WebSite X5 Evolution (protože nejsem znalý žádného html jazyka či něčeho podobného) jsem vytvořil svoje stránky. Pouze na některých odkazech v menu to hází chybovou hlášku "Chyba 404 - soubor nebyl nenalezen". Soubory jsou na webu nahrány všechny - kontroloval jsem to. Navíc toto se děje na obou PC, kde je MS IE ver. 7 cz. Na Mozille to chodí normálně bez problémů.
Poradí mi prosím někdo, jak z toho ven? Moc díky!
www.fïnance-dc.wz.cz
ven z toho tak, že ve jménech souborů nepoužívat diakritická znaménka - prostě ve jménech souborů používat jen znaky bez diakritiky, jen malá písmena a nepoužívat mezery

PS:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-1250-1" />

použijte místo charset=iso-1250-1 charset=windows-1250
Ve sporných souborech s CZ diakritikou v názvu (*.html) uložených na svém disku jsem zkoušel odstranit diakritiku v jejich názvech (odstaňuji je na svém disku v adresáři, kde jsou všechny soubory, ketré pak nahrávám na web), tak pokud potom chci zkusmo stránky spustit na svém disku přes index.html, tak tyto přejmenované *. html odkazy nechodí, tak že to asi nebylo takto myšleno...

ZDŮRAZŇUJI www stránky jsou vytvořeny v programu Web Site X5 Evolution a to je program opravdu pro absolutní NEznalce jazyků, kterými se píše web. Tento program jednoduše stránky vygeneruje a žádným jiným způsobem je v tomto programu nemohu "opravovat" - jako např. nějaké zdrojové kódy, či něco podobného. To snad jednotlivé samotné *.html soubory nějakým jiným editorem. (Mám PSpad, NVU). ale to by mi musel někdo polopaticky říct, co a jak v tomto udělat.
Navíc, proč bych měl být limitován názvy menu a submenu bez CZ diakritiky?
Jinak si cením tvé rady, ale bohužel nevím, která bije a kde bych tuto změnu měl aplikovat. V PC se vyznám docela slušně, ale v psaní webu, jako takovém nikoli. Mohl bych poprosit o trochu polopatičtější přístup?
Jak ale je možné, že v Mozille to chodí a v MS IE nikoli? Díky
JARDA
musis prejmenovat ty soubory na disku a pak v tom Web Site X5 zmenit ty odkazy, aby odpovidaly zmenam provedenym na disku. kdyz z techhle dvou veci udelas jenom jednu, tak to samozrejme nepojede
Protože, kdo umí ten umí - to, proč to na internetu ve FF jde a v IE nejde.
Věř tomu, že ta koncentrovaná rada : bez diakritiky, malým písmem a bez mezer (místo nich použít pomlčku) - je to nejlepší, co lze v tomto případě udělat - postup jak popsal Tonik
To proč jsi limitován je proto, že to je prostě objektivní realita dnešního stavu internetu - v URL nejsou podporovány znaky národních abeced - tedy nelze mít ve jménech souborů tyto znaky - lze to různě obcházet (Wikipedia) a nebo to, co dokáže Firefox. To, že to funguje v souborovém systému Windows je jiná věc

A označení kódování v hlavičce je nutnost - jinak to bude fungovat jen v IE, z toho mála, co o tom programu vím je to, že má nějaké šablony, tak možná to půjde upravit tam
PS:

"Navíc, proč bych měl být limitován názvy menu a submenu bez CZ diakritiky? "

tam samozřejmě ničím limitován, kromě dobrého vkusu, nejsi. To o čem jsem psal se vztahuje na názvy souborů a adresářů
Zdravím všechny ochotné "rádce" a zároveň všem děkuji.
Tak jsem se s tím dnes pral, ale marně. Všechny pracovní adresáře jsem přejmenoval bez diakritiky, všechny pracovní soubory (*.jpg, *.PDF) jsem též přejmenoval, zrušil jsem mezery v delších názvech pracovních souborů, které jsem nahradil podtržítky. V programu WebSite X5 jsem znovu obnovil jednotlivě veškeré cesty k těmto souborům, to celé jsem vygeneroval v programu do podoby webu a nahrál na server.
PROBLÉM ale v IE přetrvává stále!. Zajímavé, že v off-line prohlížení na HDD v se IE chová normálně a odkazy fungují.
Na internetu to funguje pouze tehdy, když v programu nahradím název tlačítka v submenu např. "zivotni" za "životní". Takže to tak trochu vyvrací poslední radu pana "ds".
Tak teď opravdu nevím, co dál. Pomůže někdo? Předem díky! Jarda.
Pan ds trvá na tom, že položky v menu jsou limitovány jen dobrým vkusem tvůrce stránek, ovšem podle:

http://finance-dc.wz.cz/spo%F8eni_tarifni_varianty.html

se obávám, že problém je v použitém editoru a v tom jak on si představuje vytváření "hezkých" adres - on je to bezpochyby slušný program, ale asi jen v anglosasky mluvících zemích a pak tam, kde je lokalizován (to je italština a ještě něco) - čeština bohužel ne a pak dochází k tomu, že on vezme jméno položky v menu a podle ní vytvoří jméno souboru, na který se odkazuje. Je to tak, že si vygeneruje podle položek v menu vlasní soubory?
Jo, je to přesně tak - generuje si vlastní soubory *.html. Zkusil jsem další variantu:
V tomto programu jsem nadpisy submenu (u menu to kupodivu funguje bez potíží) napsal bez diakritiky, tím pádem jsem programem WSX5 generoval soubory též bez diakritiky. Pak jsem soubor index.html editoval v PSPad editoru tak, že jsem v textu v oddíle
<!-- Menu Content START -->
přejmenoval TITLE z clanek na článek, asi takto..
<li><a href="clanek_1.html" title="">Článek 1</a></li>
Toto jsem udělal u všech položek submenu až do místa
<!-- Menu Content END -->

. Navíc jsem ještě v každém souboru *.html v jeho hlavičce odkazující na titul (nebo jak to nazvat) toto přejmenoval na začátku taky:

<title>Clanek_1</title> NA <title>Článek 1</title>

Myslel jsem, že mám vyhráno, ale tyto názvy submenu tlačítek "nedrží" svoje názvy konstantně (určitě to dělám blbě). Chvíli tam je název dobře CZ a po kliknutí na tento odkaz se to změní zase na název bez diakritiky.

Sice jsem vyřešil chybu "404", ale názvy tlačítek jsou jaksi "plovoucí". Což je pravda k vzteku.
Navíc, jako antitalent na tyto věci si to asi neuím dát řádně do souvislostí a jen tápu ve svých úvahách a pokusech.
tag <title> nehraje žádnou roli v odkazování na soubory - je to jen titulek stránky - program pouze vygeneruje stejné title jako je odkaz na tu stránku v menu a zároveň platí, že title v souboru je stejné jaké název, což je sice hezké, ale v odkazovaní to nehraje žádnou roli.

Důležité je tohle:
<li><a href="clanek_1.html" title="">Článek 1</a></li>

podle mého stačí zadat v menu popisy bez diakritiky a pak opravit:

<li><a href="clanek_1.html" title="">opravit toto na českou verzi</a></li>

je ovšem potřeba říci prohlížečům jaké mají použít kódování - bez meta tagu na kódování pokud je to psané ve windows-1250 to zvládně uspokojivě je IE, ostatní budou mít s češtinou problém - takže přidat do výsledného souboru pomocí PSPadu (nebo použít nějaký přejmenovávač - viz dále)

a pak je jasné, že program má stránky uložené v nějakém svém interním formátu, ze kterého pak to html vysype - tedy o opravě a následné publikaci bude potřeba zase udělat opravy - existují programy, kde lze nadefinovat řadu řetězců, které se mají najít a nahradit za jiné - takhle by to možná šlo opravovat nějak automatizovaně
Ahoj,
=========================
podle mého stačí zadat v menu popisy bez diakritiky a pak opravit:
<li><a href="clanek_1.html" title="">opravit toto na českou verzi</a></li>
=========================

toto jsem přesně udělal, viz výše.

<li><a href="clanek_1.html" title="">Článek 1</a></li>
zde vygener. soubor zde přejmenovaný

Ale chyby v nestálosti popisů v submenu tam jsou pořád. V index.html jsem též přepsal kódování z:
<!-- Contents -->
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-1250-1" /> na: charset=iso-1250" />

No a stále nic.... Tyto úpravy stačí dělat jen v index.html nebo musím šáhnout i někam jinam?
už v druhém příspěvku se nachází toto:

PS:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-1250-1" />

použijte místo charset=iso-1250-1 charset=windows-1250
charset=iso-1250-1" nebo charset=iso-1250 není správné řešení

A co má být to

"Ale chyby v nestálosti popisů v submenu tam jsou pořád"
a
"ale tyto názvy submenu tlačítek "nedrží" svoje názvy konstantně"
?

pokud se něco přepíše ve vygenerovaném souboru tak se to pak už nemění, je jasné, že program si stále drží svou verzi a při příštím vygenerování stránek se musí zase opravovat, protože do HTML vysype zase svou verzi, a musí se opravovat všechno - proto jsem psal o programu na automatizovaný přepis.
Podle toho jak vidí situaci na webu Xenu ( http://ds.mysteria.cz/finance/ ) tak až na pár jmen (např. život bez úvodního písmenka) se jeví ta jména v pořádku.
Na přejmenovávání by šlo použít např. BkReplaceEm
A koukám, že jsem se soustředil jen na 1250 bez toho windows. Ale stejně jsem na tom stejně.
Opravil jsem na: charset=windows-1250, a udělal dvě varianty:

1. v programu WSX5 jsem pojmenoval jednotlivé odkazy na sránky bez diakritiky a následně opravil v index.html pouze názvy odkazů na stránky (počeštil je).
2. jsem to udělal obráceně. V programu WSX5 jsem nechal CZ názvy odkazů a vygeneroval stránky. Pak na HDD jsem přejmenoval CZ naky v názvech souborů na BEZ diaktiiky a v editaci index.html to provedl také, názvy odkazů byly generovány CZ, proto jsem je ponechal. Názvy souborů v index.html a na HDD jsem zkontroloval, zda jsou stejně pojmenované.
Problém s nestálostí menu přetrvává navíc (což je zajímavé) někdy odkaz otevřu Ok a někdy to ohlásí chybu a chce to ten původní název souboru s CZ diakritikou.
Dotaz zní, přejmenování je správné? Přejmenovávám v PSPadu jen index.html. Musím i nějaký jiný soubor(y)? Nebo udělat něco navíc? Už to pomalu vzdávám. Díky.
Já hlavně nerozumím a tím pádem ani nevím, co si mám myslet o té nestálosti.

Předpokládám, že je to placená verze - co zkusit dotaz na vyrobce jestli náhodou není někde schovaná nějaká možnost jak to obejít - bylo to lokalizované do maďarštiny a polštiny, také do francoužstiny která má ty ocásky u c, třeba by to šlo takhle.

Pokud by se to mělo dělat pomocí toho přejmenovávání tak jako jedinou rozumně schůdnou cestu vidím to tvářit se, že, že problém s diakritikou není - tedy nepoužívat diakritická znaménka při vytvážení odkazů a stránek a pak si ty texty, které reprezentují odkazy přeložit. Pro tento účel by musel být vytvořen převodník, podle kterého by nějaký program prolezl všechny soubory a podle vzorů by nalezené texty opravil

Striktně ovšem musí být odděleno to, co se v programu nazývá projekt a to, co je pak vygenerováno na disk, eventuálně posláno na web. Tedy vytvoří se nějaké verze v programu, ta se uloži na disk, program se zavře, provede se přejmenování, odešle se na web - každá další změna povede zcela jistě ke kompletnímu vygenerování celého webu a tím i k přepsání oprav. Neregistrovaná verze mi odmítá pokus stránky uložit na disk a tak jsem na tom skončil.

Aby vygenerovaný html soubor po editaci vypadal dobře a za čas se to zase vrátilo do původního stavu tak to považuji za zprávu odněkud z paralelních světů

Jak vyplývá z přehledu, který vytvořil Xenu ( http://ds.mysteria.cz/finance/ ) je těch stránek, které tvoří web docela dost, protože jsou to stránky statické tak je celé menu umístěné v každé z vygenerovaných stránek. Každá stránka musí být tedy upravena
Ahoj "ds".
s převodníkem to vidím bledě. Je mi jasné, že pokud by se mi podařilo vše přejmenovat k obrazu svému, tak po aktualizaci nějaké položky a vygenerování nové setavy stránek se musí přejmenovávat nanovo - a ručně.
Ani to by mi zas tak nevadilo, jen kdyby vše chodilo jak má....
Zkusím tvojí radu - každou stránku v místě odkazu v MENU upravím v programu PSPad a uvidím. Dám pak vědět. Zatím díky a čus.
Já si ten převodník představuji tak, že by se našel nějaký program, který umí v souborech vyhledávat textové řetězce a umí jich vyhledávat víc najednou a nahrazovat je jinými (myslím si, že to umí BkReplaceEm, možná jsou i jiné) a do něj by se zapisoval ten převodník, tj text, který to má najít a text, kterým ho má nahradit -zapsané by se uložilo a pak by se jen program pustil a přepsal to ve všech souborech
PS: ono to nedosahuje toho, co umí ten cizí zázrak, ale možná by to mohlo stačit
http://wps.vipersoftware.net/oprogramu.html
beru zpět - http://wps.vipersoftware.net/ - je pro nekomerční použití
Ahoj, moc děkuju za "starost" o můj problémek. Teď trochu nestíhám, musím taky pracovat, tak potom to vyzkouším. Zatím J.
Nazdar "DS".

prográmek na http://wps.vipersoftware.net je opravdu chudý. Do toho nepůjdu. Ale díky za tip.
Jinak jsem v PSPadu přepsal všechny položky co bylo třeba ve všech cca 49 souborech *.html. Nebylo to zas tak hrozný. Práce cca na 30 minut, ale pěkně otravný.
Pokud změním něco z obsahu a znovu vygeneruju stránky, tak mě to čeká znova. Snad pak půjde zachovat nezměněné *.html soubory, kterými pak řepíšu ty co vygeneruje program (vyjma změněných, které budu potřebovat ponechat s novými informacemi) a které zase růčo přepíšu.
Zatím se měj a ještě jednou pořádný dík (!) za tvou ochotu!

JARDA
No jen bych připomněl, že existují programy, které poznají změněné soubory - i když v tomto případě bych si tipnul, že se vždycky vygeneruje všechno - doufejme, že nemám pravdu a nebo dokáží testy souborů dávkově přepsat.
sorry, mám dlouhé vedení - ty nepotřebné soubory se zahodí a na web se nahrajou jen ty změněné